Registrace lodi v Polsku
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
- Clouseau
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 34
Registrace lodi v Polsku
Zdravím!
Tak mne tak napadlo... když koupím loď v Polsku a ona je tam zaregistrovaná, mohu ji tam nechat zaregistrovanou a plout na ní tady pod polskou vlajkou? Nevíte někdo, zda v Polsku nemají problém s přepisem lodi v registru na občana jiné země?
Dalo by se tak ušetřit za registraci několik tisíc a za technickou.
A jestli se nepletu, tak by ani nikdo bez povolení nesměl vstoupit na plaubu, neb je to vysostné území jiné země.
Nevíte někdo jak to je?
Díky!
Tak mne tak napadlo... když koupím loď v Polsku a ona je tam zaregistrovaná, mohu ji tam nechat zaregistrovanou a plout na ní tady pod polskou vlajkou? Nevíte někdo, zda v Polsku nemají problém s přepisem lodi v registru na občana jiné země?
Dalo by se tak ušetřit za registraci několik tisíc a za technickou.
A jestli se nepletu, tak by ani nikdo bez povolení nesměl vstoupit na plaubu, neb je to vysostné území jiné země.
Nevíte někdo jak to je?
Díky!
Re: Registrace lodi v Polsku
Podle námořního zákona, jestli mě paměť neplete, je loď výsostné území vlajky pouze v mezinárodních vodách. Tam ti cizí orgán může vstoupit pouze ve specifických případech, jako je podezření na drogy, obchod s bílý masem, terorismus...
V teritoriálních vodách se vše řídí právem majitele oněch vod.
V teritoriálních vodách se vše řídí právem majitele oněch vod.
- Clouseau
- pravidelný návštěvník
Ahoj!
díky za odpověď. Teď ještě co ty další otázky...neví někdo?
Btw. kdo je majitelem Vltavy?
díky za odpověď. Teď ještě co ty další otázky...neví někdo?
Btw. kdo je majitelem Vltavy?
- Clouseau
- pravidelný návštěvník
Kdo hledá, najde 
Tak podle tohoto zákona je možné zaregistrovat loď v polsku na cizince : https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q= ... UDKHXbXmju
Je třeba uvést rodné číslo a číslo pasu, nebo jiného dokladu prokazujícího totožnost.
Zde jsou informace ke změně v registru plavidel i s odkazem na formulář : http://pya.org.pl/polski-zwiazek-zeglar ... zaglowych/

Tak podle tohoto zákona je možné zaregistrovat loď v polsku na cizince : https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q= ... UDKHXbXmju
Je třeba uvést rodné číslo a číslo pasu, nebo jiného dokladu prokazujícího totožnost.
Zde jsou informace ke změně v registru plavidel i s odkazem na formulář : http://pya.org.pl/polski-zwiazek-zeglar ... zaglowych/
- Clouseau
- pravidelný návštěvník
Omlouvám se za založení nového vlákna ... ale až teď se mi podařilo nalézt odpovědi na moje otázky v jiném vlákně - viz níže
Kdyžtak ať to tady admin klidně smaže.
Děkuji.
Příspěvekod barti » pát 06. lis, 2015 8:20
Dbrý den pánové, díky za informace a podělím se s Vámi o praktické zkušenosti. Loď jsem nakonec zdárně koupil (jsem tedy hrdým vlastníkem vysněné lodi Solina 27). Protože, pán co jí prodával z nějakých důvodů nechtěl loď odvézt až ke mě domů (Ústí nad Labem) tak jsem se rozhodl ji spustit na vodu v Brandýse nad Labem a ještě se naposledy projet před zimou směrem domů.
Sebou jsem měl podepsanou kupní smlouvu s ověřenými podpisy a doklady od lodi (Polské). Celé 3 roky co brázdím české vody mě nezastavila ani říční policie ani Státní plavební správa. Při příjezdu na komoru v Roudnici nad Labem mě již z dálky vyhlíželi příslušníci Státní plavební správy. po příjezdu chtěli veškeré doklady a hned se ptali jestli je to cizina apod. Ukázal jsem doklady od lodi a moje doklady a smlouvu, mrkli na to, řekli že je vše v pořádku popřáli šťastnou plavbu a to bylo vše.Ještě jsem se ptal jestli je nutné přihlašovat loď u nás a nebo ji nechat na polských papírech a říkali ,že je to jen moje věc.
Aby toho nebylo málo, tak po proplavení komory v Lovosicích si mě ještě zkontrolovali příslušníci říční policie a mělo to stejný průběh.
Závěrem: cizí loď s cizími doklady na českých vodách = no problemo.
Toliko z praxe.
Mějte se.
Příspěvekod topper » pát 06. lis, 2015 19:24
Tímto se nejen bartimu velmi omlouvám za politování hodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za .... let. Žil jsem v omylu, ze kterého mě tento týden na SPS Praha vyvedli. Loď registrovaná v zahraničí a provozována v ČR českou osobou, skutečně technickou prohlídku mít nemusí, pokud ji nemusí mít v zemi registrace. Nechápal jsem, že by majitel v česku registrované lodě byl tak moc znevýhodněn, a ono jo!
Takže ještě jednou pardon za mystifikaci v mých předchozích příspěvcích, bartimu přeju šťastnou plavbu po českých vodách bez byrokratických omezení, kterými jsou jen majitelé v česku registrovaných lodí vystaveni. 
Kdyžtak ať to tady admin klidně smaže.
Děkuji.
Příspěvekod barti » pát 06. lis, 2015 8:20
Dbrý den pánové, díky za informace a podělím se s Vámi o praktické zkušenosti. Loď jsem nakonec zdárně koupil (jsem tedy hrdým vlastníkem vysněné lodi Solina 27). Protože, pán co jí prodával z nějakých důvodů nechtěl loď odvézt až ke mě domů (Ústí nad Labem) tak jsem se rozhodl ji spustit na vodu v Brandýse nad Labem a ještě se naposledy projet před zimou směrem domů.
Sebou jsem měl podepsanou kupní smlouvu s ověřenými podpisy a doklady od lodi (Polské). Celé 3 roky co brázdím české vody mě nezastavila ani říční policie ani Státní plavební správa. Při příjezdu na komoru v Roudnici nad Labem mě již z dálky vyhlíželi příslušníci Státní plavební správy. po příjezdu chtěli veškeré doklady a hned se ptali jestli je to cizina apod. Ukázal jsem doklady od lodi a moje doklady a smlouvu, mrkli na to, řekli že je vše v pořádku popřáli šťastnou plavbu a to bylo vše.Ještě jsem se ptal jestli je nutné přihlašovat loď u nás a nebo ji nechat na polských papírech a říkali ,že je to jen moje věc.
Aby toho nebylo málo, tak po proplavení komory v Lovosicích si mě ještě zkontrolovali příslušníci říční policie a mělo to stejný průběh.
Závěrem: cizí loď s cizími doklady na českých vodách = no problemo.
Toliko z praxe.
Mějte se.
Příspěvekod topper » pát 06. lis, 2015 19:24
Tímto se nejen bartimu velmi omlouvám za politování hodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za .... let. Žil jsem v omylu, ze kterého mě tento týden na SPS Praha vyvedli. Loď registrovaná v zahraničí a provozována v ČR českou osobou, skutečně technickou prohlídku mít nemusí, pokud ji nemusí mít v zemi registrace. Nechápal jsem, že by majitel v česku registrované lodě byl tak moc znevýhodněn, a ono jo!

Dobrý den, ahoj.
Na jednom ze sousedních webů jsem si četl diskuzi, kde mj. řešili problémy s technickými kontrolami lodí u nás. Byl tam jeden názor, že se na loď, která brázdí české vody, vyvěsí polská vlajka a česká technická kontrola může být dotyčnému, resp. dotyčné lodi, ukradená. No tak jednoduché to asi není, ale. Bylo tady řečeno, že pokud je loď registrovaná v Polsku, nevztahuje se na ni naše povinnost absolvovat technické prohlídky. To je jasné. V Polsku k řízení (vedení) lodě nepotřebujete oprávnění, např. pokud je to loď do 7,5 m délky, nebo má motor do 10 kW. Třeba zrovna TES 678. Co mě zajímá, jestli třeba někdo náhodou nevíte, jestli je nutné i takovou loď v Polsku zaregistrovat. Nebo je to stejné jako u nás? Nepotřebuješ průkaz, nemusíš ani registrovat. Díky za odpovědi.
Na jednom ze sousedních webů jsem si četl diskuzi, kde mj. řešili problémy s technickými kontrolami lodí u nás. Byl tam jeden názor, že se na loď, která brázdí české vody, vyvěsí polská vlajka a česká technická kontrola může být dotyčnému, resp. dotyčné lodi, ukradená. No tak jednoduché to asi není, ale. Bylo tady řečeno, že pokud je loď registrovaná v Polsku, nevztahuje se na ni naše povinnost absolvovat technické prohlídky. To je jasné. V Polsku k řízení (vedení) lodě nepotřebujete oprávnění, např. pokud je to loď do 7,5 m délky, nebo má motor do 10 kW. Třeba zrovna TES 678. Co mě zajímá, jestli třeba někdo náhodou nevíte, jestli je nutné i takovou loď v Polsku zaregistrovat. Nebo je to stejné jako u nás? Nepotřebuješ průkaz, nemusíš ani registrovat. Díky za odpovědi.
- RACEK
- zkušený harcovník
- Reputace: 100
V odkazu na PZŽ, který sem vkládal Closeau se po překladu dočteš:
Záležitosti týkající se registrace vnitrozemských jachet se řídí:
Zákon ze dne 21. prosince 2000 o vnitrozemské plavbě / tj. Of Laws of 2006, No. 123, item 857, ve znění pozdějších předpisů zm./,
Vyhláška ministra dopravy, stavebnictví a námořní ekonomiky ze dne 21. června 2013 o způsobu registrace lodí používaných pouze pro sport nebo rekreaci / Dz. Zákonů roku 2013, položka 749 /.
V souladu s čl. 18 klauzule 2 výše Polské lodě používané výhradně pro sport nebo rekreaci, tj.
jachty pro vnitrozemské plavby / které mohou mít pomocný mechanický pohon / s délkou trupu větší než 12 m nebo
vnitrozemské motorové jachty s výkonem motoru vyšším než 15 kW podléhají povinnosti být zapsány do rejstříku plavidel používaných výhradně pro sportovní nebo rekreační účely vedené příslušným sportovním sdružením, tj. Polským sdružením pro jachting - plachetní jachty a Polským sdružením pro motorové a vodní lyžování - jachty Motor.
Vnitrozemské plachetnice s délkou trupu do 12 ma vnitrozemské motorové jachty s výkonem motoru do 15 kW a jednotky poháněné výhradně lidským svalem používané výhradně pro sport nebo rekreaci nepodléhají registraci.
Plavidla osvobozená od povinnosti zápisu do rejstříku mohou být zapsána do seznamu na žádost majitele. Po registraci lodi je vydán registrační doklad lodi.
Záležitosti týkající se registrace vnitrozemských jachet se řídí:
Zákon ze dne 21. prosince 2000 o vnitrozemské plavbě / tj. Of Laws of 2006, No. 123, item 857, ve znění pozdějších předpisů zm./,
Vyhláška ministra dopravy, stavebnictví a námořní ekonomiky ze dne 21. června 2013 o způsobu registrace lodí používaných pouze pro sport nebo rekreaci / Dz. Zákonů roku 2013, položka 749 /.
V souladu s čl. 18 klauzule 2 výše Polské lodě používané výhradně pro sport nebo rekreaci, tj.
jachty pro vnitrozemské plavby / které mohou mít pomocný mechanický pohon / s délkou trupu větší než 12 m nebo
vnitrozemské motorové jachty s výkonem motoru vyšším než 15 kW podléhají povinnosti být zapsány do rejstříku plavidel používaných výhradně pro sportovní nebo rekreační účely vedené příslušným sportovním sdružením, tj. Polským sdružením pro jachting - plachetní jachty a Polským sdružením pro motorové a vodní lyžování - jachty Motor.
Vnitrozemské plachetnice s délkou trupu do 12 ma vnitrozemské motorové jachty s výkonem motoru do 15 kW a jednotky poháněné výhradně lidským svalem používané výhradně pro sport nebo rekreaci nepodléhají registraci.
Plavidla osvobozená od povinnosti zápisu do rejstříku mohou být zapsána do seznamu na žádost majitele. Po registraci lodi je vydán registrační doklad lodi.
Objevil jsem na Facebooku následující odkaz:
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A ... eVBiJQ&s=1
Po jeho zdroji jsem nepátral, ale mohlo by to být pro někoho zajímavé...
Akrastan píše:Objevil jsem na Facebooku následující odkaz:
Zdravím, uvědomuji si letitost výše zmíněného příspěvku. Nicméně o to větší je šance, že toho někdo využil. Využil jste někdo?? Přijde mi to velmi dobré zvlášť v současné době, kdy UK není v EU a některé pojišťovny odmítají pojistit loď registrovanou mimo EU.
Jde v podstatě o důvěryhodnost. Cena není nijak malá, abych to zkoušel metodou pokus/omyl. Ale plus je to, že registraci MMSI od nich mám a zdá se v pořádku. To nestálo tolik a bylo to raz dva.
Jim.
Vím, že vytahuji fosilii, mám zakládat nové vlákno?
Je tady někdo, kdo registroval plachetnici v Polsku?
Měl jsem na lodi snadnou Holandskou registraci a loď měl v Holandsku. Celou loď (8,25 m) jsem rekonstruoval doma a dostal jsem se do stavu, že bych ji chtěl spustit na vodu. Ideálně na Dunaj a po něm se dostat do Černého moře a následně přes Bospor do Středozemního moře.
Teď jsem bez registrace, protože mi již snadná Holandská vypršela. Loď bych chtěl mít následně v Chorvatsku případně v Řecku.
Má někdo „kuchařku“ na Polskou registraci?
Je tady případně někdo, kdo dovede pomoct s registrací?
Děkuji
Je tady někdo, kdo registroval plachetnici v Polsku?
Měl jsem na lodi snadnou Holandskou registraci a loď měl v Holandsku. Celou loď (8,25 m) jsem rekonstruoval doma a dostal jsem se do stavu, že bych ji chtěl spustit na vodu. Ideálně na Dunaj a po něm se dostat do Černého moře a následně přes Bospor do Středozemního moře.
Teď jsem bez registrace, protože mi již snadná Holandská vypršela. Loď bych chtěl mít následně v Chorvatsku případně v Řecku.
Má někdo „kuchařku“ na Polskou registraci?
Je tady případně někdo, kdo dovede pomoct s registrací?
Děkuji
Zdravím, také hledám někoho se zkušeností registrace lodě v Polsku. Našel jsem inzerát, napsal poptávku a včera přišlo tohle:
Dobrý večer pane Skálo, jak jsem slíbil posílám informace.
Registrovat loď v Česku je horor, budou na Vás chtít nesmysly a budou buzerovat, mám s tím spousta zkušeností. Ideální je nyní Polsko všechno v klidu a nemusíte loď nikam vozit, žádná technická kontrola do 14-21 dnů dní máte registraci doma. Registrace je doživotní, nikdy nebudete muset na technickou a přeregistrovávat plavidlo.
Přistoupením České republiky k EU, můžete mít legálně registrovanou loď v kterémkoliv členském státě.
Zasílám Vám věci co budu potřebovat k přihlášení Vašeho plavidla v Polsku!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------/ 1/Kupní smlouvu nebo nějakou fakturu.
2/ Popis plavidla, délka, šířka, váha, materiál / Pokud je číslo rámu / nafoceno/
Důležité je jméno výrobce motoru a číslo motoru a výkon motoru (/ štítek nafotit/
3/ Jméno lodě, pokud chcete jiné jméno, není to problém / je dobré mít na lodi jméno pro identifikaci/
4/ Pokud byla loď v EU registrovaná, tak odhlášku.
5/ Váš naskenonovaný pas / stránku, kde je foto, prosím dejte pozor na platnost pasu, stalo se nám, že jsme poslali pas, který byl propadlý a museli jsme opakovat proces / nebo občanský průkaz, pak ovšem obě strany/
5/ EUR 800,- zašlete v Kč. na účet ČSOB Strakonice, č.účtu: 269 419 031/0300
Do 14-21 dnů dnů budete mít registraci doma.
S pozdravem.
Jiří Máška
Email maskaart@email.cz
Nemáte někdo zkušenost s tímto postupem? ..
Díky za info
Dobrý večer pane Skálo, jak jsem slíbil posílám informace.
Registrovat loď v Česku je horor, budou na Vás chtít nesmysly a budou buzerovat, mám s tím spousta zkušeností. Ideální je nyní Polsko všechno v klidu a nemusíte loď nikam vozit, žádná technická kontrola do 14-21 dnů dní máte registraci doma. Registrace je doživotní, nikdy nebudete muset na technickou a přeregistrovávat plavidlo.
Přistoupením České republiky k EU, můžete mít legálně registrovanou loď v kterémkoliv členském státě.
Zasílám Vám věci co budu potřebovat k přihlášení Vašeho plavidla v Polsku!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------/ 1/Kupní smlouvu nebo nějakou fakturu.
2/ Popis plavidla, délka, šířka, váha, materiál / Pokud je číslo rámu / nafoceno/
Důležité je jméno výrobce motoru a číslo motoru a výkon motoru (/ štítek nafotit/
3/ Jméno lodě, pokud chcete jiné jméno, není to problém / je dobré mít na lodi jméno pro identifikaci/
4/ Pokud byla loď v EU registrovaná, tak odhlášku.
5/ Váš naskenonovaný pas / stránku, kde je foto, prosím dejte pozor na platnost pasu, stalo se nám, že jsme poslali pas, který byl propadlý a museli jsme opakovat proces / nebo občanský průkaz, pak ovšem obě strany/
5/ EUR 800,- zašlete v Kč. na účet ČSOB Strakonice, č.účtu: 269 419 031/0300
Do 14-21 dnů dnů budete mít registraci doma.
S pozdravem.
Jiří Máška
Email maskaart@email.cz
Nemáte někdo zkušenost s tímto postupem? ..
Díky za info
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Nemam ale poptal jsem na odkazu vyse a nabidli mi levnejsi nez tobě.A vybral jsem more i i vnitr.vody...stoji to víc. Spis me trochu.....ze to jsou Portugalci a registrují v Polsku.To uz bude asi lepsi registrovat v Polsku sam...
Are you ready to register your boat with the Polish Flag?
Hi!
This is Duarte, with MMSI-Radio.com
You left too early! Are you ready to complete your order for the Polish Flag Registration?
If the time has come, you can complete your registration now at MailScanner has detected a possible fraud attempt from "mmsi-radio.us18.list-manage.com" claiming to be https://mmsi-radio.com/
Thank you so much for your time!
Take a look into the advantages:
Lowest price in the market
Official Certificate issued in Poland and internationally recognised
Provisional Certificate issued in 3 days
No yacht inspections for lengths up to 24m
Available to citizens of all nationalities
Recreational or Commercial use
No Maritime restrictions
Official Flag Registration
No yearly renewal fees
No mandatory safety equipment list
Official Certificate recognised worldwide
Certificate valid for life
Optional International Ship Radio License (MMSI)
All translations into Polish are included
All documentation can be sent via e-mail
VAT will not be charged to EU companies
Required Documents
To request a Polish Flag Certificate (with or without MMSI) you need the following:
Complete this form and proceed with the payment.
Fill the Power of Attorney and Boat Specifications documents that we will send to you for completion and signature, after we receive your order.
Send us the following scanned/photo documents:
ID card/passport
Bill of sale or invoice
De-registration certificate (if the boat was previously registered)
We will send you a Provisional Polish Registration Certificate by e-mail, 3 days after we submit all your documents to the Polish authorities. Please allow 2-3 days for translation (included in our price). After 30 days, we will send you the original certificate, by post.
Best regards,
Duarte
Copyright © 2021 MMSI-radio.com, All rights reserved.
You were subscribed to the newsletter from MMSI-radio.com
Our mailing address is:
MMSI-radio.com
Av. José Malhoa, 2
Lisbon 1070-325
Portugal
Are you ready to register your boat with the Polish Flag?
Hi!
This is Duarte, with MMSI-Radio.com
You left too early! Are you ready to complete your order for the Polish Flag Registration?
If the time has come, you can complete your registration now at MailScanner has detected a possible fraud attempt from "mmsi-radio.us18.list-manage.com" claiming to be https://mmsi-radio.com/
Thank you so much for your time!
Take a look into the advantages:
Lowest price in the market
Official Certificate issued in Poland and internationally recognised
Provisional Certificate issued in 3 days
No yacht inspections for lengths up to 24m
Available to citizens of all nationalities
Recreational or Commercial use
No Maritime restrictions
Official Flag Registration
No yearly renewal fees
No mandatory safety equipment list
Official Certificate recognised worldwide
Certificate valid for life
Optional International Ship Radio License (MMSI)
All translations into Polish are included
All documentation can be sent via e-mail
VAT will not be charged to EU companies
Required Documents
To request a Polish Flag Certificate (with or without MMSI) you need the following:
Complete this form and proceed with the payment.
Fill the Power of Attorney and Boat Specifications documents that we will send to you for completion and signature, after we receive your order.
Send us the following scanned/photo documents:
ID card/passport
Bill of sale or invoice
De-registration certificate (if the boat was previously registered)
We will send you a Provisional Polish Registration Certificate by e-mail, 3 days after we submit all your documents to the Polish authorities. Please allow 2-3 days for translation (included in our price). After 30 days, we will send you the original certificate, by post.
Best regards,
Duarte
Copyright © 2021 MMSI-radio.com, All rights reserved.
You were subscribed to the newsletter from MMSI-radio.com
Our mailing address is:
MMSI-radio.com
Av. José Malhoa, 2
Lisbon 1070-325
Portugal
Mikkymaus píše:Zdravím, také hledám někoho se zkušeností registrace lodě v Polsku. Našel jsem inzerát, napsal poptávku a včera přišlo tohle:
....
Na tento inzerát jsem psal a dostal jsem totožnou odpověď pouze s jiným oslovením.
Na základě http://www.registracelodi.cz/ jsem psal na Yacht Service s žádostí o pomoc s Polskou registrací.
Dostal jsem odpověď, že se mám obrátit na tuto firmu: https://www.yachtregister.pl
Dříve jsem měl loď registrovanou v Holandsku přes tuto společnost (snadná registrace, která se dnes již nedá použít): https://www.yachtregistration.company/
Časem jsem zjistil, že se tato registrace dala pořídit za podstatně menší peníze bez prostředníka.
Tato firma nabízí také Polskou registraci.
Taky jsem našel ještě toto: https://registrace.lode.cz/obsah.php?ru ... ace-polsko
Já spíš myslel na "kuchařku", jak to udělat sám.
Hledal jsem zde https://interesant.reja24.gov.pl
Studoval jsem zde: https://pya.org.pl/polski-zwiazek-zegla ... dladowych/
a dospěl k závěru, že to bez prostředníka vážně nedám.
Nebo se někdo dopracoval k něčemu pozitivnějšímu?
Čekal jsem, že někdo loď v Polsku již registroval a poradí.
Zdravím, díky za info, i já jsem se ještě obrátil na lodě. cz a pan Petr se mi ihned ozval, popsal co potřebuje a upozornil, že v součastné době trvá vyřízení min 1,5 spíše 2 měsíce. Cena poloviční než první nabídka od pana Hlášky.
Takže jdu touto cestou, neboť bez pomoci to nedám..
Takže jdu touto cestou, neboť bez pomoci to nedám..
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
Ahoj,
tak i já jsem v situaci, kdy řeším registraci v Polsku.
Mám nabídky od prostředníků, které se liší o pár eur a jsou kolem 400 EUR.
Začal jsem ještě pátrat v Polsku a dostal se například na stránky Wroclaw, kde jsou poplatky za registraci v řádu 80 zl. To by ale byl obrovský rozdíl a za ty peníze už by se vyplatilo věnovat tomu nějaký čas.
Tak to pojďme vzít postupně.
Víte teda někdo u jakého orgánu je to v Polsku registrováno? Máte už někdo ty doklady doma?
Lze to udělat vzdáleně, nebo tam musí člověk osobně?
tak i já jsem v situaci, kdy řeším registraci v Polsku.
Mám nabídky od prostředníků, které se liší o pár eur a jsou kolem 400 EUR.
Začal jsem ještě pátrat v Polsku a dostal se například na stránky Wroclaw, kde jsou poplatky za registraci v řádu 80 zl. To by ale byl obrovský rozdíl a za ty peníze už by se vyplatilo věnovat tomu nějaký čas.
Tak to pojďme vzít postupně.

Víte teda někdo u jakého orgánu je to v Polsku registrováno? Máte už někdo ty doklady doma?
Lze to udělat vzdáleně, nebo tam musí člověk osobně?
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
Koukám, že jsme to tu nedokončili.
Takže registrace v Polsku možná je.
Lze to udělat i bez prostředníka přímo na úřadu.
Poplatek za registraci je 80 zl. Nic víc se neplatí.
Je potřeba podat žádost a přiložit dokumenty k lodi.
Vše je potřeba mít úředně přeloženo do polštiny. Doporučuju využít polské překladatele. Oproti našim překladatelům jsou ochotní, rychlí a stojí to zlomek peněz. Jo a domluvíte se s nimi česky.
Já jsem přikládal fakturu, štítek lodě, štítek motoru, doklad o odhlášení ve Španělsku a původní španělské doklady (teda to torzo co zbylo po myších a moři)
Trvá to asi měsíc, protože se vyrábí plastová karta (asi jako naše řidičáky). Na tuto dobu ale dostanete potvrzení o registraci.
Registrace není časově omezená, nemusí se obnovovat a nemusí se na technické prohlídky.
Takže registrace v Polsku možná je.
Lze to udělat i bez prostředníka přímo na úřadu.
Poplatek za registraci je 80 zl. Nic víc se neplatí.
Je potřeba podat žádost a přiložit dokumenty k lodi.
Vše je potřeba mít úředně přeloženo do polštiny. Doporučuju využít polské překladatele. Oproti našim překladatelům jsou ochotní, rychlí a stojí to zlomek peněz. Jo a domluvíte se s nimi česky.

Já jsem přikládal fakturu, štítek lodě, štítek motoru, doklad o odhlášení ve Španělsku a původní španělské doklady (teda to torzo co zbylo po myších a moři)

Trvá to asi měsíc, protože se vyrábí plastová karta (asi jako naše řidičáky). Na tuto dobu ale dostanete potvrzení o registraci.
Registrace není časově omezená, nemusí se obnovovat a nemusí se na technické prohlídky.
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Kde konkretne? Uvazuji o tom.
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
Prý to dělají na každém úřadu s rozšířenou působností. Já jsem byl ve Zgorzelci.
Dámy tam registrovaly loď poprvé, tak jsme se to učili společně.
Byly moc fajn.
Hledej "Starostwo Powiatowe".
Zkoušel jsem tu uložit naskenovanou žádost, ale v sekci ke stažení asi nemám oprávnění.
Kdyžtak jí pošlu mejlem, kdo bude potřebovat.
P.S. šéfka úřadu má ráda českou čokoládu s alkoholovou náplní.
Dámy tam registrovaly loď poprvé, tak jsme se to učili společně.

Byly moc fajn.
Hledej "Starostwo Powiatowe".
Zkoušel jsem tu uložit naskenovanou žádost, ale v sekci ke stažení asi nemám oprávnění.
Kdyžtak jí pošlu mejlem, kdo bude potřebovat.
P.S. šéfka úřadu má ráda českou čokoládu s alkoholovou náplní.

- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
SPS se tímto brání registraci lodí v jiném státě.....
Informace Státní plavební správy č. 15/2022
ze dne 23. 5. 2022
o technické způsobilosti malých plavidel evidovaných v zahraničí a provozovaných na vnitrozemských vodních cestách České republiky
Malé plavidlo podléhající evidenci podle zákona o vnitrozemské plavbě (dále jen „plavidlo“), lze na vnitrozemských vodních cestách provozovat pouze v případě, že bylo schváleno plavebním úřadem jako technicky způsobilé. Podmínky technické způsobilosti jsou stanoveny zákonem č. 114/1995 Sb., o vnitrozemské plavbě (dále jen zákon o vnitrozemské plavbě), a jeho prováděcími předpisy, konkrétně vyhláškou č. 334/2015 Sb., o vedení rejstříku malých plavidel a technické způsobilosti malých plavidel, převozních lodí a plovoucích zařízení k provozu na vodních cestách (dále jen „vyhláška“).
Podle § 9 odst. 1 zákona o vnitrozemské plavbě lze na vodních cestách provozovat jen taková plavidla, která jsou evidována v příslušném rejstříku a která byla současně schválena jako technicky způsobilá. Technická způsobilost musí být ověřena u všech plavidel podléhajících evidenci a schvaluje ji plavební úřad, kterým je v tomto případě Státní plavební správa, na žádost vlastníka nebo provozovatele plavidla. Splnění podmínek technické způsobilosti ověří plavební úřad technickou prohlídkou. Tou je ověřen technický stav plavidla, který musí odpovídat podmínkám stanoveným vyhláškou. Namísto rozhodnutí o schválení technické způsobilosti plavidla Státní plavební správa vydá osvědčení plavidla, které nadále slouží také jako doklad technické způsobilosti.
Jiný doklad o evidenci plavidla provozovaného českým subjektem na vnitrozemských vodních cestách ČR nelze považovat za doklad o technické způsobilosti a nelze jím nahradit osvědčení plavidla získané postupem uvedeným výše.
Platí do: odvolání
(č. j. 572/Ř/22)
Mgr. Klára Němcová v. r.
vedoucí služebního úřadu
– ředitelka
Státní plavební správy
originál ZDE

Informace Státní plavební správy č. 15/2022
ze dne 23. 5. 2022
o technické způsobilosti malých plavidel evidovaných v zahraničí a provozovaných na vnitrozemských vodních cestách České republiky
Malé plavidlo podléhající evidenci podle zákona o vnitrozemské plavbě (dále jen „plavidlo“), lze na vnitrozemských vodních cestách provozovat pouze v případě, že bylo schváleno plavebním úřadem jako technicky způsobilé. Podmínky technické způsobilosti jsou stanoveny zákonem č. 114/1995 Sb., o vnitrozemské plavbě (dále jen zákon o vnitrozemské plavbě), a jeho prováděcími předpisy, konkrétně vyhláškou č. 334/2015 Sb., o vedení rejstříku malých plavidel a technické způsobilosti malých plavidel, převozních lodí a plovoucích zařízení k provozu na vodních cestách (dále jen „vyhláška“).
Podle § 9 odst. 1 zákona o vnitrozemské plavbě lze na vodních cestách provozovat jen taková plavidla, která jsou evidována v příslušném rejstříku a která byla současně schválena jako technicky způsobilá. Technická způsobilost musí být ověřena u všech plavidel podléhajících evidenci a schvaluje ji plavební úřad, kterým je v tomto případě Státní plavební správa, na žádost vlastníka nebo provozovatele plavidla. Splnění podmínek technické způsobilosti ověří plavební úřad technickou prohlídkou. Tou je ověřen technický stav plavidla, který musí odpovídat podmínkám stanoveným vyhláškou. Namísto rozhodnutí o schválení technické způsobilosti plavidla Státní plavební správa vydá osvědčení plavidla, které nadále slouží také jako doklad technické způsobilosti.
Jiný doklad o evidenci plavidla provozovaného českým subjektem na vnitrozemských vodních cestách ČR nelze považovat za doklad o technické způsobilosti a nelze jím nahradit osvědčení plavidla získané postupem uvedeným výše.
Platí do: odvolání
(č. j. 572/Ř/22)
Mgr. Klára Němcová v. r.
vedoucí služebního úřadu
– ředitelka
Státní plavební správy
originál ZDE
- Clouseau
- pravidelný návštěvník
Výplod úředního mozku který staví nařízení nad zákon...
To je jako kdyby Čech s autem registrovaným v Německu mohl u nás legálně jezdit až když by měl českou STK...
Nesmysl který není možné vymáhat...
To je jako kdyby Čech s autem registrovaným v Německu mohl u nás legálně jezdit až když by měl českou STK...
- BigTwin_Jirka
- návštěvník fóra
- Reputace: 8
Během několika vteřin jsem našel několik podstatných nedostatků v těch úřednických teoriích jak co nejjednodušeji škodit lidem na vodě. Aby to pochopil i ouřada (jistě to tady čte protože je zvědavý jak moc lidi vytočil), jako jednoduchý příklad uvedu společné vlastnictví lodi kde jeden vlastník je zahraniční ze země pod jejíž vlajkou plavidlo pluje. A tak dále. Nevážený úředníku ze zbytečného úřadu, doopravdy si myslíš, že máš navrch?
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Jen dodam s autama je to taky jinak. Znam 2 lidi co pracuji v nemecku a i tam maji pronajaty byt a museli si koupit auto na nemeckych cislech. Pry pukud tam bydli i pracuji museji mit auto nemecky a vsechny platby uhrazeny a verte ze nemecky benga jsou dusledny
- Clouseau
- pravidelný návštěvník
No a když ti Češi jedou do Čech autem které je psané na ně a je na německých číslech, tak přece u nás nemusí mít českou technickou ne? Ale u lodí to tak chtějí zavést...
-
- moderátor
- Reputace: 234
Clouseau píše:Výplod úředního mozku který staví nařízení nad zákon...
Blbost. Čech vůbec nedokáže v Německu a ani jinde auto přihlásit bez přihlášení k pobytu.
- BigTwin_Jirka
- návštěvník fóra
- Reputace: 8
Pokud chce Čech v Německu pobírat "Wintergeld" to jest například ve stavebnictví plat za nicnedělání v zimě potom se musí přihlásit k pobytu a platit televizi atd. v místě pobytu. Taktéž nesmí mít na sebe přihlášené v zahraničí auto (čti tento Čech žije v Německu a nesmí vlastnit auto v Čechách). Inu každá mince má dvě strany.