Pojištění kauce - máte někdo zkušenost s plněním?

Vše co souvisí s předpisy kolem plavby a technickou dokumentací lodí, včetně jejich regisdtrace. Přepravy lodí. Technickými prostředky pro dopravu lodí. Dále pojištění lodí, přívěsů, osob atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

toms
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod toms » pon říj 05, 2009 3:39 pm

Přidávám svoji letošní zkušenost s pojištěním kauce u Allianz pojišťovny. Už jsem tu někde líčil jak jsme na jaře ve Skotsku ověřovaly v praxi teorii, že se nemá jezdit mezi dvě rybářské boje. Nakonec z toho bylo poškozené těsnění za pár korun, ale potápěč, vytažení lodi a práce, to vše přišlo na 450 GBP celkem. Tak jsem škodu uplatnil e-mailem u Allianz pojišťovny. Bylo mi sděleno, že mám poslat číslo pojistné smlouvy, kopie smlouvy o pronájmu plavidla, seznam posádky plavidla, doklad o úhradě kauce a popis jak ke škodě došlo. Za čtrnáct dní mi zavolaly z pojišťovny, že jsem neuved číslo svého účtu. A po čase jsem si všim, že mi na účet přišlo pojistné plnění v uvedené výši mínus spoluúčast. Musím říct, že jsem byl mile překvapen vše rychle a bez problémů vyřešeno k plné spokojenosti a vše doma od klávesnice.
Jinak pojišťuji, ale u Uniqa pojišťovny, která má lepší podmínky co se výluk z pojištění týká. Ale Uniqa mě nechtěla do Anglie pojistit, jen středomoří.
Lakomec

pojištění

Příspěvekod Lakomec » stř říj 07, 2009 8:51 am

To Pecho: asi můžeš mít pravdu, fakt nevím, kolik mi strhli, protože je to už dlouho a nepamatuji si to. Přišlo to na účet, máš radost z připsané částky a nějak neřešíš, co v tom všechno je. Proto jsem vždy psal asi, cca. Ale souhlasí to i s tím, co psal pes, bylo to kolem 4 tis. Kč na charter.
pes
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

pojistné plnění

Příspěvekod pes » pon led 25, 2010 3:07 pm

Takže zkušenosti s plněním už mám : roztržená plachta (utržený lem kosatky) cena opravy 150 EUR, pojišťovna zaplatila 100 EUR (50 EUR spoluúčast). Výše zmíněné pojištění yacht pool tedy funguje a to včetně pojištění plachet.
toms
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod toms » pon bře 15, 2010 8:54 pm

Začíná další sezóna a tak se vracím o k obvyklému tématu. Pojištění. Uvažuji na letošek o pojištění od yacht-pool.sk, protože se tvrdí že platí rok, ale zaujala mě následující klauzule:

1.2 Dohody o používaní alebo prenájme lode, prípadne iné dohody medzi prenajímateľom a nájomcom ako súkromnými osobami sú platné len vtedy, ak poisťovateľ s nimi vopred vyjadril súhlas a zmluvné strany ich musia predložiť spoločnosti YACHT POOL pri podávaní žiadosti.

Chápu to správně? že platí rok, ale je vlastně vázaná na jednu nájemní smlouvu a nebo se dá požít i pro více různých charterů? Tak se chci poptat jestli toto pojištění někdo používá jak to funguje.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pon bře 15, 2010 9:42 pm

a nechceš se radši zeptat v yacht-pool?
já mám pojištění u jiné společnosti a tam je to rozdělené na dvě skupiny
- skipper který je stále na jedné lodi (pak tam musí být uvedeny údaje o majiteli lodě, registrace lodě atd)
- skipper, který je najímán různě a vystřídá různé lodě. Těch lodí může být jakékoli množství a od všech možných majitelů.
repo
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod repo » stř kvě 12, 2010 5:58 pm

Designer: Můžu se zeptat u které společnosti to máš? Sháním typ. Díky
Rumex
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Příspěvekod Rumex » stř dub 18, 2012 11:16 am

Zdravím,

chtěl bych oživit toto téma, sezóna začíná a nějaké info by se hodilo.
Má někdo nějaké nové zkušenosti?

Díky předem za odpovědi.

Zpět na