Pojisteni lod (odpovednost i havarijka)

Vše co souvisí s předpisy kolem plavby a technickou dokumentací lodí, včetně jejich regisdtrace. Přepravy lodí. Technickými prostředky pro dopravu lodí. Dále pojištění lodí, přívěsů, osob atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

raschi
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 8

Re: Pojisteni lod (odpovednost i havarijka)

Příspěvekod raschi » pát srp 02, 2019 8:44 am

Kapitanáty v HR skutečně pojistky neuzavírají, ale většinou je kancelář pojišťovny hned pár kroků někde vedle. Např. v Crikvenici je kapitanát na Trg Stjepana Radiča 1 a kancelář Allianz by měla být 200m odtam na Frankopanska 6. V Šibeniku, kam jezdíme, je taky pojišťovna hned za rohem od kapitanátu.
avlada
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Příspěvekod avlada » pát srp 02, 2019 12:30 pm

LadaM píše:Pokud to není nějaký specifický případ, mělo by to jít vyřídit korespondenčně / on-line předem. Já jsem tedy kvůli modré kartě nikam nejezdil a pojistka byla platná ihned od sjednání - stejně jako u zelených karet pro auta.
Jaký byl důvod zrušení předchozí pojistky?

Máš pravdu vyřídím to on- line asi s pojišťovnou Wiener osiguranje .
Tu předchozí jsem zrušil z toho důvodu, že jsem loni s motorákem u moře nebyl a platit pro naše vody na týden ježdění 72 eura se mi nechtělo.
V Chorvatsku pro jejich vody to vychází levněji.
avlada
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Příspěvekod avlada » pon zář 02, 2019 8:52 pm

Tak jsem se vrátil z desetidenního pobytu s motorákem na moři, a jenom pro informaci, třeba se to bude někomu hodit.
Zákonné pojištění jsem domluvil přes net u chorvatského agenta Generali,po příjezdu na místo během dvou minut zaplatil a podepsal připravené dokumenty a šel .Toto jsem vyřizoval v Novi Vinodolski asi dvě stě metrů od kapitanátu. Pojistka vyšla pro motorák 525 cm délky a 75 Hp motor na
342 kn (1230 Kč) a platí rok.
Prijava brodice stála 268 kn a borovišna pristojba na 8 dní 210 kn.

Zpět na