technická prohlídka
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
- maxik1958
- zkušený harcovník
- Reputace: 36
- Kontaktovat uživatele:
Libor píše:Tak tyto peníze jim nedám. Česká vlajka skončí v ...
Mocná lobby si prosadila bezpracný výdělek.
(Odbočka: jako jim nedám peníze za české papíry na vedení lodě po té co zrušili kategorii rekreační plavby bez náhrady).
Technická pro lodě nepotřebuje budovy, přístroje atd. a přesto má stát cca dvojnásobek toho na auto....
Nehledě na nebezpečnost nezpůsobilého auta (rozuměj bez STK) versus loď.
Co se na lodi za dvě dovolené změní v technickém stavu.....? Abych jim tam pořád sypal ...
Co to má znamenat?
U komerčních plavidel to chápu, ale u rekreačního plavidla....
Nejvyšší čas založit nové vlákno "Kde registrovat bez této "censored"" (bez opakované technické, nebo kde je technická v rozumném intervalu a za rozumný peníz).
Libore, to co hledáš bude problém, jsme totiž jedna z mála Zemí v Evropě, která tachnické u lodí vyžaduje

- maxik1958
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
packa píše:libore-toto tema-nebo podobne už běží nějakej ten patek na vice forech a je vice-meně zname kde.Spiš bych privítal(a asi nejen ja) kdyby nekdo za nejakej ten ,,mrzkej peníz,, to dokazal za mě zařídit-už jenom ta jazykova bariera......
ale jinak to bude prima debata do Hodonina
Packo, jaká jazyková bariéra? Strčíš do okýnka doma vyplněnej formulář staženej u netu a občanku , zaplatíš 30 e, a papíry Ti přijdou domů poštou

- ondra
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 3
Tady si loď přihlásíš poštou v pohodě.
http://www.rdw.nl/particulier/Paginas/default.aspx
http://www.rdw.nl/particulier/Paginas/default.aspx
Vse o registraci v Holandsku jsem do mrte popsal zde ve vlakne: modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=149531
A za tech 30E je sice zaregistrovana (motorak), ale pro provoz u nas je treba jeste ICP . Vse to tam je.
A za tech 30E je sice zaregistrovana (motorak), ale pro provoz u nas je treba jeste ICP . Vse to tam je.
- packa
- zkušený harcovník
- Reputace: 12
maxik1958 píše:packa píše:libore-toto tema-nebo podobne už běží nějakej ten patek na vice forech a je vice-meně zname kde.Spiš bych privítal(a asi nejen ja) kdyby nekdo za nejakej ten ,,mrzkej peníz,, to dokazal za mě zařídit-už jenom ta jazykova bariera......
ale jinak to bude prima debata do Hodonina
Packo, jaká jazyková bariéra? Strčíš do okýnka doma vyplněnej formulář staženej u netu a občanku , zaplatíš 30 e, a papíry Ti přijdou domů poštou
jo a až se budu vyptavat kde že je vlastně ta spravna pošta tak......to už tady bylo

- maxik1958
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
geus píše:holandan si to muze postou posla z ostatnich zemi tam musi prijit osobne. volal jsem tam a je to potvrzeno OSOBNE jen chteji udat misto kotveni v holandsku a to nevij jak chteji dolozit pak je ale jedno ze ta lod treba holandsko jiz nikdy nevidi
ale oni nemají potřebu něco kontrolovat, postě to chceš, tak to zaregistrují.......
- pavlii
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Tak jen na osvětlení problematiky správních poplatků za TP (diskuse s Plavebním úřadem, paní Němcová - velice šaramantní
):
- výpočty uváděné jsou prostě dané a jednotlivé sazby se týkají pouze PRVNÍ prováděné TP (=při prvním přihlašování)
- pravidelná/mimořádná/dodatečná TP je pak za poplatek (viz uvedený text) je za 60% ceny z příslušného výpočtu, kam spadne ta která kocábka
- dovoz s CE známkou (nová/starší loď)/nová loď s CE známkou je pak za poplatek 40% ceny z příslušného výpočtu, kam spadne ta která kocábka
Diskuse o novele již není (ve stávající okamžik) možná; vše je již uzavřeno a platné od 1.1.2015. TP malých plavidel bude i nadále provádět Plavební úřad (tedy nikoli třetí subjekt), změní se pouze to, že při zkouškách na VMP nebudou prováděny praktické části - ty budou pokryty něco jako "pověřenými externisty" (berte to jako pracovní výraz). Vzhledem k tomu, že mě tohle už momentálně vlastně nezajímá, tak jsem podrobnosti nezjišťoval, ale nabyl jsme dojmu, že praktická by byla proveditelná i například někde "v terénu" (vlastní/půjčená loď atp.) a nejen třeba v Holešovicích v přístavišti.
P.

- výpočty uváděné jsou prostě dané a jednotlivé sazby se týkají pouze PRVNÍ prováděné TP (=při prvním přihlašování)
- pravidelná/mimořádná/dodatečná TP je pak za poplatek (viz uvedený text) je za 60% ceny z příslušného výpočtu, kam spadne ta která kocábka
- dovoz s CE známkou (nová/starší loď)/nová loď s CE známkou je pak za poplatek 40% ceny z příslušného výpočtu, kam spadne ta která kocábka
Diskuse o novele již není (ve stávající okamžik) možná; vše je již uzavřeno a platné od 1.1.2015. TP malých plavidel bude i nadále provádět Plavební úřad (tedy nikoli třetí subjekt), změní se pouze to, že při zkouškách na VMP nebudou prováděny praktické části - ty budou pokryty něco jako "pověřenými externisty" (berte to jako pracovní výraz). Vzhledem k tomu, že mě tohle už momentálně vlastně nezajímá, tak jsem podrobnosti nezjišťoval, ale nabyl jsme dojmu, že praktická by byla proveditelná i například někde "v terénu" (vlastní/půjčená loď atp.) a nejen třeba v Holešovicích v přístavišti.
P.
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem právě absolvoval TP na lodi, pán byl příjemný, nafotil si výrobní číslo lodi, motor, lihový vařič....viditelně byl rád, že nemám plyn, zkontroloval a vyfotil evidenční číslo. Kam vede odpad z dřezu ho vůbec nezajímalo. Jen už to není za 500,- ale za 1500,-Kč + 500,- za to, že jsem měl technickou už propadlou, což mě trochu dožralo, protože mi končila loni koncem listopadu a já jim volal začátkem listopadu a nepřijeli...tak mám na čtyři roky klid. 

- geronimo
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
tak bylo vidět, že je to i fanda do lodiček...
na druhou stranu se tomu zdražení nedivím, když to stálo 500,- ...musel přijet autem z Prahy (i když těch lodí prohlédl více), musel vykonat jakýsi úřední výkon s razítkem, a ještě musí zbýt na plat......
Těch 1500,- (na moji velikost lodě) jednou za 4 roky ještě jde.

na druhou stranu se tomu zdražení nedivím, když to stálo 500,- ...musel přijet autem z Prahy (i když těch lodí prohlédl více), musel vykonat jakýsi úřední výkon s razítkem, a ještě musí zbýt na plat......

Těch 1500,- (na moji velikost lodě) jednou za 4 roky ještě jde.
- geronimo
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Libor píše: Jak jde ?????????![]()
Ty to umíš levněji ? Mám čtyři roky na to, zaregistrovat loď jinde....
asi nejsme v civilizovaném světě....

Naposledy upravil(a) geronimo dne úte bře 31, 2015 6:18 pm, celkem upraveno 1 x.
- packa
- zkušený harcovník
- Reputace: 12
Brubbel píše:maxik1958 píše:NJ, horší to budou mít ti co mají opravdu loď
maxi myslis ze mi udelaj TK na Baktuse az pojede pan kontrolor do Tynce? Pry prijede v kvetnu, to uz ji budeme pomalu strojit..
nejlepsi bude se tam zastavit-prej se musí podat nejaka zadost na tiskopisu-a zjistit ktery technik pojede na kolin a domluvit se co a jak-vloni stacilo Richtrovi zavolat
ja to tam jdu objednat 10.4.
jo a mas to hotove-budes v patek v Tynci?
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
geronimo píše:
Ty to umíš levněji ? Mám čtyři roky na to, zaregistrovat loď jinde....
asi nejsme v civilizovaném světě....
Ne, v ČR to levněji neumím.

To bylo postesknutí nad tím jak jsi smířený s osudem.
Budeš-li takto s úředníkem souhlasit utvrzuješ ho v tom že dělá správnou věc a to je špatně. Měl by si být vědom svého nesmyslného počínání.
Ale co jednou erár uzme už nikdy nevydá a nevidím tady nějakou velkou šanci na změnu.
- brtnik
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
geronimo píše: +500,- za to, že jsem měl propadlou technickou
Z toho plyne, že plavidla jsou daleko nebezpečnější než třeba auta. Mám zkušenost, že na STK neřeší, že je propadlá, hlavně, že dáš utržit. V této souvislosti mne napadá, že lodní TK je srovnatelně drahá, ale okolo auta je daleko víc úkonů. Nemohu najít, kde je ta pokuta stanovená! Poraďte PLS.
Jak psáno výše, celé je to ptákovina, aby z nás zazobanců vyrazili oběživo. Fotbalového fanouška ničícího stadión a okolní auta nijak nešikanují... Že by tolerování místního folklóru?
Naposledy upravil(a) brtnik dne čtv čer 25, 2015 3:48 pm, celkem upraveno 1 x.