Registrace v Belgii
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
- PRWOcK
- návštěvník fóra
- Reputace: 3
Ahoj,
je tu někdo kdo má loď hlášenou v Německu?
Líbila se mi varianta přihlásit si naší v Belgii až do chvíle než sem zjistil že nad 7,5m a pro mladý lodě je tam ten poplatek 55tis (i když, je to jednorázovka ale proč se tomu nevyhnout...).
O Německu jste se zmiňovali zkraje,tak kdyby o něm někdo napsal víc tak bych si to rád přečet
je tu někdo kdo má loď hlášenou v Německu?
Líbila se mi varianta přihlásit si naší v Belgii až do chvíle než sem zjistil že nad 7,5m a pro mladý lodě je tam ten poplatek 55tis (i když, je to jednorázovka ale proč se tomu nevyhnout...).
O Německu jste se zmiňovali zkraje,tak kdyby o něm někdo napsal víc tak bych si to rád přečet

- PRWOcK
- návštěvník fóra
V Dojčlandu mám stryka, zdrhnul tam už za soudruha
Takže jinak,už mám schválenou stavbu u nás ale ještě nemám LO. Měl bych to teda zrušit a zažádat si v D? Jinak s tim nesmim 5let nic dělat, tak bych to nerad protoaletoval.
Víš jaký tam jsou poplatky a podmínky pro novostavbu? Aby tam nebyl háček jako v Belgii...
Jinak moooc zajímavá myšlenka

Takže jinak,už mám schválenou stavbu u nás ale ještě nemám LO. Měl bych to teda zrušit a zažádat si v D? Jinak s tim nesmim 5let nic dělat, tak bych to nerad protoaletoval.
Víš jaký tam jsou poplatky a podmínky pro novostavbu? Aby tam nebyl háček jako v Belgii...
Jinak moooc zajímavá myšlenka

- PRWOcK
- návštěvník fóra
Zdar maxik, tak sem se dočet nemilej fakt že v Německu je potřeba buď CE, nebo potvrzení o bejvalý registraci. Loď stavím a jedinej papír co zatim mám je povolení ke stavbě od SPS.
Takže to vypadá že i Německo pro mě už nepřipadá v úvahu. Koukám že tam prostě silnej motor nedostanu.
Nevíte co s tou Belgií? Tam to bude s podmínkama pro novostavbu stejný jak u němců co... +ten polatek 55tis kč. (což bych teda byl možná ochotnej obětovat za to že bych měl MOTOR).
Takže to vypadá že i Německo pro mě už nepřipadá v úvahu. Koukám že tam prostě silnej motor nedostanu.
Nevíte co s tou Belgií? Tam to bude s podmínkama pro novostavbu stejný jak u němců co... +ten polatek 55tis kč. (což bych teda byl možná ochotnej obětovat za to že bych měl MOTOR).
registrováno v Belgii
díky všem za tipy a rady, registrace v Belgii proběhla naprosto bez problémů 

-
- moderátor
- Reputace: 234
Re: registrováno v Belgii
mohl bys tu registraci trochu polopatě popsat? kterak to proběhlo, co jsi přihlašoval a co belgičani chtěli??
dík.
d.
dík.
d.
registraci mi dělal tenhle človíček: bart.colaers@mobilit.fgov.be.
žádost najdeš na http://www.mobilit.fgov.be/nl/index.htm
podklady:
- žádost
- smlouva
- pojistka
- odhlášení předchozího majitele (pokud nelze, loď je např. z Holandska, pak čestné prohlášení bývalého majitele)
- poslal jsem pro jistotu i potvrzení o zaplacení 61,50 €, potvrzení ti vyjede po vyplnění formuláře
S Bartem můžeš komunikovat Německy, na veškeré podklady stačí google translator
vše je třeba zaslat na adresu:
City Atrium
Vooruitgangstraat 56
B-1210 Brussel
Belgien
Pokud nebudou chtít nic doplnit, přijde ti asi za dva týdny registrace a účet na 61,50 €
Dohromady mě to tedy stálo 130 €
Snad si to dobře pamatuji, přeci jen už je to nějaký ten pátek
Kdyby mi chodilo upozornění na reakce na fóru ozval bych se dřív.
žádost najdeš na http://www.mobilit.fgov.be/nl/index.htm
podklady:
- žádost
- smlouva
- pojistka
- odhlášení předchozího majitele (pokud nelze, loď je např. z Holandska, pak čestné prohlášení bývalého majitele)
- poslal jsem pro jistotu i potvrzení o zaplacení 61,50 €, potvrzení ti vyjede po vyplnění formuláře
S Bartem můžeš komunikovat Německy, na veškeré podklady stačí google translator

vše je třeba zaslat na adresu:
City Atrium
Vooruitgangstraat 56
B-1210 Brussel
Belgien
Pokud nebudou chtít nic doplnit, přijde ti asi za dva týdny registrace a účet na 61,50 €
Dohromady mě to tedy stálo 130 €
Snad si to dobře pamatuji, přeci jen už je to nějaký ten pátek

- Felix
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
david píše:s tím, že loď a moje bydliště je mimo Belgii tedy problém nemají?
Pokud jsi ze státu EU, není problém (ale to už od loňska není třeba ani v Německu). O belgické registraci je důležité vědět, že poplatky se liší podle PŘEDEVŠÍM STÁŘÍ a velikosti lodě. Nová a velká může při registraci přijít pěkně draho, myslím, že někdo ze zdejších uživatelů už si naběhl na to, že si nepřečetl ceník

- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Jak je to tedy s tím německem? Psalo se tu na fóru že od loňska je potřeba k registraci mít bydliště v Německu, alespoň přechodné. Na člunu mi propadla technická a kvůli motoru už mi další neudělají, tak to musím někam přeregistrovat. Na stránkách ČSVM píší také o holandsku, že funguje bezproblémově pouze mejlem.
- maxik1958
- zkušený harcovník
- Reputace: 36
- Kontaktovat uživatele:
V Německu opravdu potřebuješ alespoň přechodné bydliště, platí to od loňska,informace od sestřenky, volala na úřad : v Holandsku je to OK,bydliště v EU, a poplatek za registraci je opravdu do 30ti éček.
Registrace je doživotní, žádné technické se nedělají
K jedné lodi můžeš zaregistrovat až 3 motory,a můžeš registrovat víc lodí s jedním motorem
TRAMTARADÁ. A teď trochu reklamy
Kdo bude chtít je mu to sestřenka ochotná za dalších 30e zařídit ( je to studentka, a brigádničí aby si přivydělala) Taktéž kdyby někdo potřeboval tlumočnici, je ochotná ( čeština,holandština,vlámština, francouština,angličtina a ještě asi dva jazyky
)