STK vozíku na loď

Vše co souvisí s předpisy kolem plavby a technickou dokumentací lodí, včetně jejich regisdtrace. Přepravy lodí. Technickými prostředky pro dopravu lodí. Dále pojištění lodí, přívěsů, osob atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

wndy
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

STK vozíku na loď

Příspěvekod wndy » pát pro 04, 2020 6:23 pm

Dobrý den,
mám trošku prekérní situaci. Zdědila jsem po svém otci menší plachetnici s vozíkem. Loď nepotřebuje registraci, ale vozík ano. Na úřadě nám řekli, že pro přespání majitele musí vozík projít STK a tu nastává problém - jak to provést, když je na něm loď, nemáme ani možnost jak to do servisu ke kontrole dovézt a už vůbec tu loď nějak sundat. Na vozík je vedena pojistka, kterou platíme dál, ale je vedena na otce.

Loď chceme dát dohromady a prodat, myslíte, že je lepší počkat až bude prodaná a poté řešit přepis rovnou na nového majitele?

Díky :)
Lubos01
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re: STK vozíku na loď

Příspěvekod Lubos01 » pát pro 04, 2020 6:56 pm

Náklad (loď) asi nevadí, ale na všech STK chtějí to vozidlo samozřejmě vidět a také se tam na lince fotí. Předpokládám, že se jedná o evidenční prohlídku, kde se mimojiné kontroluje, zda souhlasí vyražené číslo s doklady.
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » pát pro 04, 2020 9:02 pm

Pravděpodobně se jedná o evidenční kontrolu před přepisem na magistrátu, ale STK může být také propadlá, takže vozík by nesměl na silnici. Nejlépe se zeptat na STK, jestli kontrolu udělají i s naloženou lodí. Při evidenčce neposuzují technický stav vleku, ale jen to, jestli souhlasí údaje s TP. Pokud oprava lodi nebude trvat moc dlouho, bylo by jednodušší převézt vlek rovnou na nového majitele. Na druhou stranu se bude lépe prodávat, když bude mít papíry v pořádku.
mirus
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod mirus » sob pro 05, 2020 10:50 am

Na STK vozejku jezdím s naloženou lodí(taky nemám možnost ji sundat mimo vodu) a nikdy s tím nebyl problém.Nebrzděný.
ficcus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ficcus » sob pro 05, 2020 5:29 pm

Pokud je vlek v TP zapsán jako LODNÍ vlek, tak může na STK s naloženou lodí. Jinak má být vlek přistaven k STK bez nákladu.
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » sob pro 05, 2020 5:44 pm

U brzděného vleku (O2) požadují prázdný vlek, protože metodika kontroly brzd vyžaduje střídavě demontáž kol přední a zadní nápravy pro test na válcích, ale ještě jsem neviděl, že by to dělali. Navíc bych se nevešel na výšku do vrat linky.... :D
Andrejjeep
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 37

Příspěvekod Andrejjeep » pon pro 07, 2020 7:46 am

Geronimo - to fakt?

Mám doma O2 jednoosý, ale neviem ako by kontrolovali brzdy na valcoch na vozíku, keď bol tuším minulý rok či kedy, tak samozrejme z naloženou loďou, kvôli zaťaženiu a ako funguje mechanizmus nájazdovej brzdy, pri prázdnom to moc nefunguje, nakoľko má cca 270kg. Vedľa robil pánko na klasický vozík 2-osí a rovnako nešiel na valce. Ale kontolovali u nás všetko, od štítkov, cez rozmer kolies a aj hĺbku dezénu :roll: svetlá...

Do haly som sa vošiel ale bolo to na centimetre, aj tak to pánko premeriaval metrom pre istotu. A to ma zobrala až 11 STK, keďže som jak malý kamión cca 11m na dĺžku, a u nás sa STK robí tam kde osobáky, a hold všade málo priestoru.

A.
karel-h
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod karel-h » pon pro 07, 2020 9:49 am

Já s tím jezdím na STK pro nakladaky tam maji místa dost
LadaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 97

Příspěvekod LadaM » pon pro 07, 2020 11:57 am

Jde to s lodí i bez. Já mám po kontrole s lodí v poznámce protokolu "Přívěs přistaven s lodí". S lodí můžou zkontrolovat brzdy, bez lodě jenom blinkry. :)
andrej
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 8

Příspěvekod andrej » pon pro 07, 2020 3:37 pm

Bol som pár krát s 2,5t dvojnáprava , bez lode . Nik sa na nič nevypytoval , v podstate bez problémov až na nejaké nové značenie súpravy tuším nad 10-13m :? , povedali aby som doplnil nejaké tabuľky na koniec vozíka , ukázali aké a šiel som domov .
Andrej

Zpět na