Registrace lodi v Holandsku

Vše co souvisí s předpisy kolem plavby a technickou dokumentací lodí, včetně jejich regisdtrace. Přepravy lodí. Technickými prostředky pro dopravu lodí. Dále pojištění lodí, přívěsů, osob atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

err_
bez hodnocení
Reputace: 177

Re: Registrace lodi v Holandsku

Příspěvekod err_ » pát bře 03, 2017 10:25 pm

Pomotal jsem si te s ixxo, omlouvam se. Chapu, ze pokud to mas doma, tak technicka neni az na ty penize zase takovy problem.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » pát bře 17, 2017 1:45 pm

Dnes nám prišiel certifikát z Holandska o odhlásení lode.
Mynulý týždeň utorok som im poslal ICP certifikát so žiadosťou o odhlásenie a dnes to priniesla pošta.
Faktúra je priložená a mám zaplatiť 10,75 EURO. Fascinuje ma tá dôvera :good:
Teraz to dám preložiť a požiadam na ŠPS o registráciu.

Certifikát vyzerá takto:
Přílohy
Uitschrijving.jpg
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » stř kvě 17, 2017 11:50 am

Tak aby som dokončil svôj príbeh:
Ako som vyššie písal, dal som žiadosť na Dopravný úrad, kde som pred dvoma týždňami absolvoval technickú prehliadku a dnes
som prevzal lodné osvedčenie. Objednám nálepky s evidenčným číslom a ešte potrebujem čln poistiť.
A Holandskú Kráľovskú trikolóru si uložím na pamiatku :D
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » pát čer 02, 2017 8:37 am

Richard
věčný začátečník
věčný začátečník
Reputace: 82

Příspěvekod Richard » pát čer 02, 2017 8:44 am

Myslím, že Olda Straka ve spolupráci s touto firmou registruje v Holandsku ... na www.registracelodi.cz najdeš informace.
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » pát čer 02, 2017 8:52 am

Ten odkaz uz tady daval JirkaHouba o par prispevku vyse.

Asi to probiha tak, ze nejaky Holandan stejnym zpusobem, jako jsou u nas treba virtualni sidla spolecnosti, ti potvrdi kotveni a zastiti malou registraci ICP. Tzn. ze pro motorak bys na nejake dva roky mohl mit pokryty. Vstupni naklad by byl 28 + 31 EUR, tak je to za tech 350,- asi zvladnutelne :-)

S plachetnici je to horsi, tam potrebujes tu Worldwide registraci. Ta normale stoji i se servisem cca 600 EUR (plsal jsem i s odkazy vyse). Oni za to chteji 1450,- EUR. Zase celkem dobry vyvar :-)

Edit:
Na strankach, co sem dal Richard nabizi za tech 250,- EUR + poplatky registraci i plachetnice, ale zase JEN PRO EVROPU. Tak asi nejaka zmena.
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » pát čer 02, 2017 9:05 am

Pokrytý jen dva roky? A co potom, jak dál? Prodloužení, nebo jak tomu říkat, stojí kolik, jak se dělá? Žil jsem v domnění, asi teda bláhovým, že registrace je na furt. Že zaregistruju a dál už je jen do smrti klid.
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » pát čer 02, 2017 9:07 am

Velka registrace je naporad, plati vsude. ICP je na dva roky a plati jen pro EU. Viz. prispevek vyse od Ozzieho. Radeji si lod odhlasil a prehlasil do SK.

Tady o ICP. Normalne to stoji cca 30EUR, ale nove potrebujes toho Holandana, takze za to je ta platba firme. Proste virtualni kancelare jinak :-)
http://www.watersporters.nl/icp-aanvragen/meer-over-internationaal-certificaat-pleziervaartuigen/

Upresnuji ty plachetnice, od roku 2016 je zrejme mozne na ICP registrovat i plachetnici.

Edit:
Figl bude asi v tom, ze na prodlouzeni uz zprostredkovatele nebudes potrebovat. To uz kotviste nikdo znovu nekontroluje. Posles 30,- EUR jednou za dva roky a mas vystarano. Postou ti dorazi novy prukaz.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » sob čer 03, 2017 7:25 am

Registráciu ICP teraz vybavuje Watersportverbond. Dá sa registrovať iba cez Holandského ručiteľa. Platí na dva roky a predlženie je jednoduché: treba vytvoriť konto na ich webe a elektronicky požiadať o predlženie, alebo prepis alebo odhlásenie. Žiadaný dokument zašlú poštou, faktúra je priložená.
Môj problém bol v tom, že ANWB kde som bol registrovaný, jednoducho prestali vykonávať registrácie a z databázy neposkytujú údaje následníkovi, ktorým je Watersportverbond. To znamená, že som mal začať registráciu z novu. Nebol by problém, len som si položil otázku: čo keď po pár rokoch skončí aj Watersportverbond a príde iná spoločnosť?
Tak som si ICP zrušil (popisujem vyššie) a prihlásil čln doma.
Ešte pridám prečo som mal čln registrovaný v Holandsku: čln som kupoval v bazári a s pôvodným majiteľom som nemal možnosť uzatvoriť kúpno-predajnú zmluvu pred notárom, čo naše úrady vžadujú. Dedo z Bavorska štandardne podpísal prázdnu predajnú zmluvu, ktorú sme obdržali po vyplatení kúpnej ceny. Len pre zaujímavosť ten istý dopravný úrad pri prihlásení auta zo zahraničia takto ošetrenú zmluvu nevyžaduje. V Holandsku nechcú notárom overené podpisy, takže bolo logické prihlásiť lodičku tam. Lenže... :(
vili69
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 28

Příspěvekod vili69 » sob dub 14, 2018 8:54 pm

Tento týden mi přišla prodloužená (nebo vlastně nová, jak se to vezme) ICP registrace z NL, takže pro případné zájemce o malou registraci (pro EU) aktuální informace, resp. konstatování prakticky setrvalého stavu:
- registroval jsem motor. loď do 15m a do 20km/hod.
- staré ICP registrace se neprodlužují, viz. již info v příspěvcích výše (změna instituce, která registrace provádí), ale vyřizují znovu, o novou se žádá stejně jako v minulosti (vyplnit žádost se základními údaji o majiteli a lodi, nic zákeřného)
- je nutná adresa v NL (řeším právníkem)
- platnost pořád stejná, tj. 2 roky
- vyplňoval jsem žádost pro "neholanďana" - občana EU, z toho soudím, že Holanďan bude mít asi žádost lehce jinou (nepotřebuje zástupce, že). Stačí vyplnit, podepsat, naskenovat, poslat mailem.
- do žádosti se uvádí i domovský přístav, nikdo to ale nijak neověřuje (já mám pořešeno dohodou s místními)
- v registraci je m.j. napsáno: Flag/Ensign - Dutch. Toto uvádím jen pro pořádek vzhledem k tomu, že kdysi, někde i na tomto fóru se řešilo, jestli cizinec/neholanďan s holandskou ICP má/nemá právo plout pod NL vlajkou.
- vystavení ICP bylo do cca pěti dnů.
- cena: stálo mě to cenu jedné hodiny právní pomoci.

Závěr: pro mé potřeby stále ideální. Jednu hodinu právní pomoci jsem ochoten jednou za dva roky za tuto věc dát. S ohledem na výše uvedené jsem zatím stále přesvědčen, že SPS registraci nechci (to není hodnocení, to je můj osobní subjektivní názor).
Doufám, že toto info snad někomu pomůže - co bych já za to dal před pěti léty.
Miras_silic
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Příspěvekod Miras_silic » sob dub 14, 2018 9:05 pm

Mám loď registrovanou na Holanďana, který jí registroval na moji prosbu, rád bych změnil registraci na mé jméno. Jak na to? Jaké právní služby si platil máš nějaký odkaz, rád bych využil. díky.
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » sob dub 14, 2018 9:07 pm

Nezlob se, ale uz to nikdo asi znovu psat cele nebude. Vyse ve vlakne mas uplne vse, co muzes potrebovat. Staci si to precist. Jak jsi sam videl, radi pomuzeme, ale neni treba vse opisovat nekolikrat.
Miras_silic
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Miras_silic » pon črc 09, 2018 6:14 pm

Tak jsem dnes také obdržel ICP, cena cca 2500 Kč (přepočet z EUR) na 2 roky mě přijde naprosto v pohodě, prodloužení bude jen za 1500 Kč na další dva roky. DÍKY ZA POMOC!
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 100

Příspěvekod RACEK » úte črc 10, 2018 2:56 pm

A jak by to bylo kdyby jsi loď registroval v ČR na SPS?
V čem je to výhodné?
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » úte črc 10, 2018 3:41 pm

Co treba omezena doba technicke v CR, nucene kontroly s pristavenim lodi apod. ... To po tobe v NL nikdo nechce. Je tvoje povinnost mit vybaveni, znat predpisy a mit lod v dobrem technickem stavu. Kontroluje se jen nekdy vybaveni a to uz musis neco udelat (napr. prekrocit rychlost, vyhodit odpadky, mit neporadek kolem kotveni v prirode ...) Jinak je vse ale tvoje vec. Mas ptoste klid, nikdo neprudi.
vili69
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 28

Příspěvekod vili69 » úte črc 10, 2018 8:10 pm

Naprostý souhlas s err_. A když ti (tak jako mi) přímo na SPS (!!!!) řeknou, že tento způsob registrace je vlastně lepší než ten náš, je těžké být vlastencem...
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 100

Příspěvekod RACEK » úte črc 10, 2018 8:16 pm

U nových lodí je technická na osm let, u starších na čtyři. Technik přijede, prohlídku dělá na suchu i na vodě. Peníze to stojí zhruba stejné.
U lodí pro říční plavbu registrovaných u SPS v tom výhodu příliš nevidím.
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » úte črc 10, 2018 8:32 pm

Sice je to trochu mimo predmet tohoto vlakna, ale ...
- nikde neni psano, ze s lodi musis zustat v CR. Vydas se po rekach a kanalech i na vicesezonni vylet a uz mas problem.
- u lodi registrovanych u SPS porad neco musis. Revize od elektriny po odpadni vodu ...

Proc si ztrpcovat zivot? Kazde omezeni (tedy i tebou zminena dlouha platnost technicke) je stale omezeni.
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » úte úno 05, 2019 5:57 pm

Dostala se ke mně informace, že SPS dojednala v Holandsku, aby nepřihlašovali lodě pro občany ČR a prý jednají i s Belgií víte o tom někdo něco ??? :gun: :gun: :gun:
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » úte úno 05, 2019 8:36 pm

To bude kec. Stejne tak ti nemuzou zakazat zapsat nemovitost v jine zemi do katastru.
Byt by to ale pravda, tak by sla SPS jednoznacne proti lidem. Asi jen za vidinou p[lateb za technicke a spol. Ciste prachy.
Mrkva
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Mrkva » stř úno 06, 2019 2:41 am

Jestli se neco takoveho deje, na 99% to nebude akce SPS. Nasel jsem to zmineny na http://www.cruisersforum.com/forums/f67 ... 08725.html (a jeste nekde na cruisersforum). Nikde jinde ne. Zkusim se optat kamarada z NL, jestli o tom neco nevi.
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » stř úno 06, 2019 10:46 am

Tam je ale zminovany ICP. To je trosku jina liga nez skutecna registrace. Pokud mas velkou registraci, jsi zapsan primo v katastru. Stavas se uzemim Holandska. A tam vlajka jednoznacne patri.

Ochrana pred zneuzitim vlajky byla jiz drive. I pro ICP. Musel jsi mit bud kotviste (dolozeno fakturou), pravnika, virtualni firmu, pripadne to registroal puvodni majitel na svoji adresu. Nikde z toho ale neplyne podmet ze strany SPS. Spise ochrana, kde se brani sama zeme vlajky.

Lod tam registrovanou mam, koneckoncu je to zde popsane. Popisoval jsem i ono ICP, vcetne odkazu. Staci se asi podivat tam.
Mrkva
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Mrkva » čtv úno 07, 2019 1:49 pm

Tak tak - zjisteno, overeno, potvrzeno :) Nizozemci prisli s tim, ze ICP uz nebude oficialne na holandskou vlajku stacit - nepovazuje se za registraci, ale jen za doklad o vlastnictvi a nedava pravo plout pod holandskou vlajkou. Takze pokud nekdo nove od 1.1. 2019 chce holandskou vlajku, musi mit plnou registraci v katastru (a k te je potreba holandska adresa, je to tu uz resene a nic se nemenilo).

Pry to cele vzniklo jako reakce na nejaky pruser s lodi prevazejici cernochy, ktera plula pod holandskou vlajkou a mela akorat ICP.
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » čtv úno 07, 2019 5:18 pm

Ahoj,
ICP bylo VZDY jen dokladem o vlastnictvi lode. A NIKDY te neopravnovalo plout pod holandskou vlajkou. To mohl Holandan.
Samotne ICP bylo uz od dob, kdy ho vydavalo anwb popisovano jako: "Protoze nektere zmene vyzaduji doklad ... atd. a bylo spise zamereno na evidenci vlastnictvi. Prave pro Holandany, kteri jinak lod nemuseli registrovat vubec a nemeli tak v zahranici zadny doklad o vlastnictvi lode, motoru, ... nebo meli registraci u RDW, ktera je ale platna jen na uzemi NL, B, D, GB.

Napr. Madari ICP neuznavali nikdy. A ICP bylo vzdy omezeno vyhradne na EU.

Pokud ti to staci, stale vsak mas moznost pro vyse uvedene zeme registrovat lod u RDW (https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/vaartuigen/nieuw-of-gebruikt-vaartuig/inschrijven-vaartuig-dat-geen-nederlandse-registratie-heeft), jen musis mit tu NL adresu a byt obcanem statu EU.

Podminky jsou vicemene stale totozne. Nezamenujte ICP za registraci, kterou NIKDY NEBYL.
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » stř bře 06, 2019 9:31 am

Dostala se ke mě informace, že RDW (Holandská registrace plavidel) odmítá registrovat lodě Čechům. SPS si prý udělala výlet do Holandska a nakecali jim, že Češi chtějí v Holandsku legalizovat plavidla z trestné činnosti... Tak se zalekli a Čechy odmítají... není tady nějaký odmítnutý žadatel, který by měl a poskytl kopii zamítnuté žádosti ?

Zpět na