Moje zkušenost je následující:
Po pokusech s laminátovkou a elektrikou jsem vezl k moři gumák složený, motor 5HP Tohatsu ve vozejku s ostatním dalším příslušenstvím - vesty, lavička, nádrž, plavací hračky, lano, kotva ..+ nějaká batožina... celé pod plachtou. Vozejk byla víceméně nutnost, protože ve Škodě YETI je kufr taková větší nákupní taška a nic se tam nevejde, zvlášť, když jede rodina se dvěma dětmi (10,15 let ) . Rozdíl spotřeby bez/s károu je u mě 5,2/6,3 l/100km, na 2x 680 km cesty je to navíc nepodstatných cca 400kč.
Jenomže ten vopruz s nafukováním ( i když pomáhali všichni tak 2 hod na přímém slunci ) j a snad ještě větší vopruz se skládáním člunu mě přesvědčil, že další rok už raději člun vézt nafouknutý. Pokud totiž vozejk táhnu s sebou je to jedno a nemusím u moře blbnout se sborkou a rozborkou. V té druhé verzi s člunem na vozejku jsem měl již 15HP motor, a protože manipulace s ním je ještě rozumná ( cca 35 kg) motor jsem vezl ve vozejku spolu s ostatní batožinou, vestami atd...
Původně jsem zamýšlel motor na člunu / na zrcadle, noha opřená a vymezená za oj vozejku, ale celý setup už se dá pak těžko sundavat - alespoň ne s mojí ženou. A jednodušší je sundat člun a pak k němu odnést motor. Navíc tolik netrpí zrcadlo a závěs motoru. V člunu je pak napevno i nádrž, kterou před příjezdem do cíle na poslední pumpě tankuju. Na sajtnách vozejku jsou položené dvě hoblovaná prkna a zaaretovaná proti pohybu, buřty člunu pak leží na těch prknech a člun je přitažený k vozejku. Člun pak tvoří i "víko" vozejku. Vše je snad patrné z obrázků v příloze.
Pro člun 3,3m je tohle ještě použitelné, pro delší člun již je moc velký přesah, který vadí především u auta - bylo by nutno prodloužit oj.
Já původně chtěl pořídit jenom vozík přímo jen ke člunu, ale další peníze za něj, administrativa a STK okolo vozíku , který většinu roku nejezdí a zabírá místo rozhodlo pro použití běžné káry za auto.

- final_setup.jpg (55.79 KiB) Zobrazeno 13798 x