BOMBARD TYPHOON 420 ALU versus ADVENTURE MASTER 2 M-400

Nejen na "velkých" lodích se plavíme ...

Moderátoři: vilma, Pepa, david

pepabagi
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 14

BOMBARD TYPHOON 420 ALU versus ADVENTURE MASTER 2 M-400

Příspěvekod pepabagi » stř čer 05, 2013 1:28 pm

Zdravím kapitány gumových člunů, vlastníte někdo člun BOMBARD TYPHOON 420 ALU http://www.marine-life.cz/marine-life/e ... on-420-ALU nebo ADVENTURE MASTER 2 M-400 http://nafukovaci-cluny.cmpboats.cz/adv ... -master-2/ , přečetl jsem si o nich co se dalo, takže parametry znám, ale zajímaly by mně vaše osobní zkušenosti, popřípadě v čem vidíte výhody či nevýhody??? Motor mám Honda 15, (člun byl doposud Zoom 360, ale už se do něj nevejdem a správně na něm nesmí ani 15ka být!)
pepabagi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re: BOMBARD TYPHOON 420 ALU versus ADVENTURE MASTER 2 M-400

Příspěvekod pepabagi » pon čer 10, 2013 8:23 am

pepabagi píše:Zdravím kapitány gumových člunů, vlastníte někdo člun BOMBARD TYPHOON 420 ALU http://www.marine-life.cz/marine-life/e ... on-420-ALU nebo ADVENTURE MASTER 2 M-400 http://nafukovaci-cluny.cmpboats.cz/adv ... -master-2/ , přečetl jsem si o nich co se dalo, takže parametry znám, ale zajímaly by mně vaše osobní zkušenosti, popřípadě v čem vidíte výhody či nevýhody??? Motor mám Honda 15, (člun byl doposud Zoom 360, ale už se do něj nevejdem a správně na něm nesmí ani 15ka být!)

Nikdo nevlastnil některý z těchto člunů, aby mě poradil z osobní zkušenosti a pomohl s rozhodováním???
tkruska
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod tkruska » pon čer 10, 2013 4:07 pm

Mel jsem Adventure Master M299 a ted mam funglovku M330. Podle me nejlepsi gumaky. Predchozi M299 jsem koupil z druhe ruky z roku 2006 a byl jen na slane vode. Furt byl v peknym stavu a zadne rozlepeni svu atp. Prodal jsem tu M299, pac to nebyla kategorie C.
Relativne trvanliva konstrukce svarovanych spoju a dobry material za pekny peniz.
pupi
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 9

Příspěvekod pupi » pon čer 10, 2013 11:06 pm

Tak sa tiež pridám. Mám už druhý čln značky Adventure a to Master 2 M-360.
Takže z môjho pohľadu vysoká kvalita spracovania, hlavne čo sa týka zváraných spojov, kvalitný materiál valmex , kýl po celej dĺžke, čím ma dobré jazdné vlastnosti, dosky lepšie tlmia nárazy ako hliník a nie sú také studené za chladnejšieho počasia. Kupoval som bledý aj keď na tom vidieť každú špinu, ale na slnku k nezaplateniu (nerozpína sa tak a nepáli).
Ale tak ako všetko ma aj svoje zápory. Prijal by som väčšie tuby kôli pohodlnejšiemu posedu, 42 je na väčší čln málo. Dosky ktoré dáva adventúre sú až nepríjemne drsné, ja som ich natrel lodným lakom a sú ok. Veslá by sa mohli sklápať na bok ako u iných značiek a nezavadzali by tak keď sú na pozícii (tam sú málokedy). To Adventure z môjích skúseností. S týchto dvoch čo vyberáš bude Bombard kôli tubám a 20-tim cm na dĺžku a šírku podstatne väčší. Ostatné...???
pepabagi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pepabagi » úte čer 11, 2013 11:01 am

Dík za informace pupi a tkrusko, dilema mám stálé, ale začínám uvažovat o dřevěné podlaze, je pravda že hliníkovou mám a buď je fakt ledová (ráno a večer), nebo rozpálená (odpoledne). Jak to je s životností tý dřevěný, pozorujete někdo nějaký změny (velký opotřebení, rozlepování)? S tím průměrem válců vede Bombard, to je jistý.
Je tu někdo kdo vlastní Většího Bombarda???
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » úte čer 11, 2013 6:06 pm

Člny s rozmermi nad 4 metre už majú skoro všetky hliníkovú podlahu. Sprav si tabuľku s rozmermi, cenami a hmotnosťami aby si mohol lepšie porovnávať.
Ten Bombard Typhon 420 je dobrá volba. Pomer cena-kvalita je v poriadku. Wohler ho teraz predáva za 1500 euro.
Dobré sú aj Bombard Comandá, alebo Quicksilver HD, ale už za iný peniaz. Comando má drevený kýl a blbo sa skladá, ale perfektne reže vodu. Je to asi najlepší gumák na trhu. Šťastnú volbu.
dracik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod dracik » úte čer 11, 2013 9:03 pm

Preco si myslite, ze mohutnejsie tuby su v niecom lepsie (okrem vysky posedu)? Je to marketingovy tah mnohych vyrobcov, aby cln posobil na pohlad lepsie, ale plavebne vlastnosti to prave nezlepsuje. Adventure ma prave tuby mensie, ale dostatocne na to, aby plnili svoju funkciu viac ako dobre a plavebne vlastnosti clnov Adventure su vynikajuce. Co sa tyka podlahy mam jeden cln, ktory ma asi 9 rokov a nevidim ziaden problem. Podlaha je (pri spravnom nafuknuti) pevna ako z betonu v akychkolvek podmienkach a na druhej strane prijemne "dreveno" tepla.
Jazdil som na Adventure 290 a 330cm dlhom a nechcem to porovnavat s Bombard Typhoon nakolko s tym ziadne skusenosti nemam urcite by som si vsak (vzhladom na rozmer tub, umiestnenie zrkadla a pod.) porovnal vnutorne rozmery oboch clnov, vonkajsie vobec nemusia vypovedat o vnutornom priestore.
Pre priklad medzi Adventure 290 a 330cm je z vonkajsieho pohladu cln dlhsi o cca 10%, ale vnutorny priestor je dlhsi o cca 25%.
pepabagi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pepabagi » stř čer 12, 2013 8:34 am

Ozzie píše:Člny s rozmermi nad 4 metre už majú skoro všetky hliníkovú podlahu. Sprav si tabuľku s rozmermi, cenami a hmotnosťami aby si mohol lepšie porovnávať.
Ten Bombard Typhon 420 je dobrá volba. Pomer cena-kvalita je v poriadku. Wohler ho teraz predáva za 1500 euro.
Dobré sú aj Bombard Comandá, alebo Quicksilver HD, ale už za iný peniaz. Comando má drevený kýl a blbo sa skladá, ale perfektne reže vodu. Je to asi najlepší gumák na trhu. Šťastnú volbu.

Ozzie díky za příspěvek, Comando je určitě výbornej člun, ale já jsem holt už takovej že kromě účelnosti chci, aby se na ten člun taky pěkně koukalo, a člun v červený barvě se mi prostě nelíbí. Quicksilver jsou vyhozený peníze, neříkám že je špatnej, ale hlavně člověk platí za značku. Dík za ten typ na Wohlera, 1500 Euro je super cena (39000,-) ,to je o pět tisíc míň než nejlevnější internetová nabídka v čechách! Nejvíc se mi teď líbí Bombard Typhoon 420 Solid, má mnohem hezčí barvy než 420 Alu a líbí se mi i tvarově a vyhovuje mi že má pádla z venku na tubusech a né vevnitř.
.
pepabagi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pepabagi » stř čer 12, 2013 8:40 am

dracik píše:Preco si myslite, ze mohutnejsie tuby su v niecom lepsie (okrem vysky posedu)? Je to marketingovy tah mnohych vyrobcov, aby cln posobil na pohlad lepsie, ale plavebne vlastnosti to prave nezlepsuje. Adventure ma prave tuby mensie, ale dostatocne na to, aby plnili svoju funkciu viac ako dobre a plavebne vlastnosti clnov Adventure su vynikajuce. Co sa tyka podlahy mam jeden cln, ktory ma asi 9 rokov a nevidim ziaden problem. Podlaha je (pri spravnom nafuknuti) pevna ako z betonu v akychkolvek podmienkach a na druhej strane prijemne "dreveno" tepla.
Jazdil som na Adventure 290 a 330cm dlhom a nechcem to porovnavat s Bombard Typhoon nakolko s tym ziadne skusenosti nemam urcite by som si vsak (vzhladom na rozmer tub, umiestnenie zrkadla a pod.) porovnal vnutorne rozmery oboch clnov, vonkajsie vobec nemusia vypovedat o vnutornom priestore.
Pre priklad medzi Adventure 290 a 330cm je z vonkajsieho pohladu cln dlhsi o cca 10%, ale vnutorny priestor je dlhsi o cca 25%.

Dracik dík za osobní zkušenost s tou podlahou, asi půjdu do dřevěný! Vnitřní prostor porovnávám, i když někdy je to umění takovou informaci sehnat (nikde se moc neuváděj).
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 6

Příspěvekod Monty » stř čer 12, 2013 12:31 pm

dracik píše:Preco si myslite, ze mohutnejsie tuby su v niecom lepsie (okrem vysky posedu)?

Vztlak,stabilita.....nemáš tak často mokrou prdel,dá se u plavby sedět na plavácích a necachtá tak na tebe i když ten člun zatížíš více... atď.

howk
Monty
dracik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dracik » čtv čer 13, 2013 11:23 pm

To je podla mna len pocit, ci maju valce 42cm, alebo 50cm vztlak sa radikalne nezmeni a pri standardnom zatazeni clnu bude ten narast vztlaku zbytocny (da sa to vypocitat o kolko viac sa to zanori), ze bude vztlak vacsi o neviem kolko kg je nepodstatne, ked je raz cln pre x osob a celkova hmotnost je teda nejako obmedzena. Pri tejto hmotnosti, to proste nebude v praxi badatelny rozdiel. Ak by tam sedelo 2x viac ludi ako ma, bral by som priemer valcov ako prioritu :) Samozrejme ano suhlasim clovek bude sediet o 10cm vyssie, ale to ci ho ostrieka voda zavisi od tolkych dalsich veci v konstrukcii clnu, ze vyska valcov je len jeden z mnohych parametrov.
No a v sklze to nepomoze uz vobec a prave tam sa predpokladam bude tento typ clnu vacsinovo vyuzivat...

Ja tvrdim len to, ze Adventure velmi dobre vie, preco ma valce tensie (je to ich vyrobna taktika - smerom k lepsim plavebnym vlastnostiam) a preco maju ini hrubsie (marketingova taktika, cln na ludi posobi mohutnejsie a maju k nemu vacsiu, doveru = skor kupia).

Nechcem sa ani natahovat, ani nejako vychvalovat Adventure. Vychadzam z toho, ze Adventure mam a v lepsom (co sa tyka plavebnych vlastnosti, lebo ine vytky by sa nasli) som nesedel, zazil som s nim pocasie, ked uz normalny clovek vonku nechodi a nebol som ani mokry, ani som nemal strach, alebo pocit nebezpecia. Zaroven mam k clnom Adventure trochu blizsie ako standardny uzivatel, takze viem o nich trosku viac veci aj zo zakulisia. Realne porovnanie v roznych podmienkach si uz kazdy musi urobit sam.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » pát čer 14, 2013 7:55 am

Presne tak. Od začiatku som tušil, že Ti tie Adventure člny asi predávaš. Tvoja argumentácia je čisto marketingová :D
Žiadný výrobca by asi nezapracoval do šlauchov o 25% viac materiálu len preto aby sa páčili. Boli by to vyhodené peniaze. Zákazník sa chytá predovšetkým na "akcie", "superzáruku", farbu, pestrosť, maskáčové prevedenie :mad:
Poďme trošku k cenám: Adventure M 330 sa predáva na Slovensku za 1160.- EURO, má drevenú podlahu a priemer valcov 38 cm
Zodiac Cadet Solid 340 v Nemecku dostaneš za 1159.- EURO, má tiež drevenú podlahu a priemer valcov 50 cm!
Ktorý by si bral Ty Dráčik, ale úprimne?
Cenová tvorba vôbec nezávisí od prevedenia či kvality produktov, ale skôr od konkurencii a o tom aký majú zákazníci rozhľad a možnosti-schopnosti zakúpiť si tovar v inej zemi. Mnoho obchodníkov funguje takým spôsobom, že si nakúpí tovar v Metre a doma na dedine to predá dôchodcom a ľuďom ktorí nemajú možnosti vyberať z obchodov. A nakoniec pochodia dobre, lebo dostanú "akciu". :hmm:
pupi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pupi » pát čer 14, 2013 1:39 pm

Adventure M 330 má tuby 42cm, s 5hp a dvoma osobami dokáže jazdiť v sklze(dokáže to Zodiac? :? ). Takže v tomto prípade určite Adventure. Ale ak by tam mal byť silnejší motor tak môže byť aj Zodiac. Vyššie som písal že by som bral väčší priemer túb kvôli posedu a tam to aj končí, lepšie to určite jazdiť nebude a je to už len o výtlaku a počtu osôb. Dosť veľa robí tvar dna viď foto. Podľa mňa ideál túb do 4m by bol 46cm. Snažím sa byť nestranný ale je jasné že si tu každý budeme hájiť to svoje. Veď keď sme si to kupovali, tak každý mal svoje priority. :D

M-360
Obrázek
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » pát čer 14, 2013 2:06 pm

Já už nevím,o čem se tady mele.....Mám jako dingy Bombarda 310 cm s pevným,laminátovým dnem...Válce tenký,člun na h o v n o. Caribe stejné velikosti (měl jsem ho) měl zatížení 5 osob,tenhle zdech má 3...Tak o čem to kuwa je...???Celá debata o h o v n ě.

howk
Monty
pupi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pupi » pát čer 14, 2013 2:46 pm

To: pepabagi daj vedieť čo si nakoniec kúpil a niektoré príspevky ber s rezervou. :)
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » pát čer 14, 2013 3:24 pm

Jo...ber...hlavně ty od Pupiho....Pokud chceš pořádnej člun,nekupuj ani jeden s těch paskvilů...Kup si něco s pevným dnem.Pak se můžeme bavit o jízdních vlastnostech,jinak je to a to podtrhuju,debata o" h o v n ě". Pokud chceš skládačku,je to furt jenom o kompromisu. :hmm:

howk
Monty
pupi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pupi » pát čer 14, 2013 4:41 pm

Monty odporúčam prečítať si názov vlákna! Dotyčný ma jasnú predstavu z čoho vyberá a každý pochopil že to chce skladať na prepravu. Nepotrebujem sa tu predvádzať a radiť aby si kúpil napr. 6m Bayliner lebo to je už iná loď a urážať tých čo majú malé člny a stačí im to. Ak nemáš čo k veci, tak si založ téma s tým slovom čo máš tak rád a tam sa odbavuj.

howk

PS: Všetkému ostatnému mimo téma, sa nevyjadrujem.
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » pát čer 14, 2013 5:17 pm

Bože netrestej...udři...

howk
Monty
LiborJ
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LiborJ » pon čer 17, 2013 1:56 pm

Měl jsem ADVENTURE MASTER M400 3 sezóny. Motor byl 20 HP HONDA s volantem a el. trimem. 2 dospělí a 3 děti (15,13,3 roky) - bez problémů šel do skluzu. Materiál OK, nikde neucházel. Trochu potíž byla s vypouštěcím otvorem, pokud se tam dostala nečistota, nebo se rozpadl O kroužek, tak tam teklo. Výměna O kroužku nebyla nic složitého, jen se musela rozebrat podlaha. Dokonce do něj ani moc necákala voda, protože ten člun má po obvodu takový otočený "okap" a to tu vodu vyhánělo mimo člun. Na klidnou vodu byl v pohodě. Problém nastal, když přišly vlny. Foukal jsem to el. pumpou s nastavitelným tlakem, tak jak bylo předepsáno, ale na vlnách jsem musel jezdit na 1/2 plynu, jinak by se to asi roztrhlo. Ta podlaha pružila, kroutila se,.......ale to je asi obecný problém skládacích člunů. Podlaha z překližky byla velmi odolná proti vodě (nijak nebobtnala, nerozlepovala se), a nikdy jsem se o ni nespálil.
Nicméně jsem ten člun prodal a koupil RIB ADVENTURE VESTA PRO 500 (laminátové dno), a toš to je jiné kafe.....
Jestli to chceš na klidné vody, tak je MASTER 400 OK, jestli si ten člun chceš užívat na moři, tak kup člun s laminátovým dnem.
MIREK470
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MIREK470 » úte čer 18, 2013 3:03 am

Zdárec kapitáni gumáčků.

Taky jsem si jednoho pořídil a v sobotu jedeme na první plavbu s dětmi.

Je to BUSH F470 a tlačit ho bude Honda 20HP a to jen proto, že se dá ještě v klidu přenášet a nasadit ve dvou lidech - uvidím, třeba na podzim budu měnit za silnější.

Vše nové a teď mi ještě Boat007 šije tohle abychom se chránili před deštěm, větrem a v noci tam mohli přespávat aniž bychom zmokli :-)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

těch fotek mám víc kdyby to někoho zajímalo. Záda se ještě dodělávají pak když tak ukážu celé v plné kráse.

Budeme s tím jezdit o víkendech (PÁTEK PO PRÁCI NEŽ ZAVŘOU KOMORY A DO NEDĚLE DO VEČERA po řekách,jezerech a přehradách) na různé EXPEDICE a to jen tatínkové s dětmi a pěkně v KLIDU bez MAMINEK.

Mám v plánu založit webovky a nebo facebook kde se budeme dělit o navštívená místa a zážitky z expedic.

Je to hlavně pro děti a tak jsem hledal něco kvalitního v rámci možností s dobrými jízdními vlastnostmi viz odkaz:

http://www.itest.cz/lode/test-clunu.htm kde to Bush K 300 R vyhrál

s přijatelnou nosností a možností obsaditelnosti 1021 kg/12 osob :-)

vše koupeno jako nové a v setu kde se dala vyjednat malinka sleva, ale sleva nebylo to o co mi šlo, hlavně že mi vše v klidu vysvětlil a doporučil a přeskočil jsem cestu většiny začínajících od nějaké 260tky s 5Hp a

postupnému prodávání a nakupování větších lodí a silnějších motorů a začal rovnou na 470tce s 20HP.

Pánové z Boat007 mi vše podrobně vysvetlili a ikdyž jsem u nich původně chtěl koupit

http://www.boat007.cz/lode-cluny/lamina ... 50-hp.html

řekli mi, i když sámi proti sobě a po důkladném vyslechnutí mých představ a co chci s lodí dělat a co zamýšlím, že vlastně chci a potřebuji BUSH F470+HONDA 20HP což by pro naše plánované EXPEDICE mělo být

nejideálnější řešení .

Jelikož mne nebaví stavět stan budeme spát s dětmi v lodi . Jinak člun se jmenuje FERDÍK a tlačit ho bude HONDÍK. :-), takhle to vymysleli děti že jim dáme jména jelikož jsou platnými členy našich EXPEDIC :-)

Gumáč proto, že je skladný lehký, mohu ho převážet na obyčejném malinko upraveném přívěsu (foto mohu také zobrazit pokud by měl někdo zájem) mohu ho hodit a vyndat na vícero místech než člun s RIB a 3 a 7 letý

dítě zatím asi nebude mít zájem se za ním tahat na lyžích takže budeme spíš bublat ve výtlaku a kochat se krajinou. Spíš oceníme bezpečnost 5+1 komory a gramáž látky 1450 g/m2, je dělaný pro záchranáře a hasiče.

Na dřevěné podlaze se dá dobře spát když na ní dáme nafouklou madračku a přes den se nerozpaluje, Motor nám po cestě dobije baterku na večerní svícení a dobíjení mobilu a vysílačky takže zatím vše podle našich

představ a potřeb , ale čas ukáže :-), hlavně ho na zimu vyfouknu a dám na půdu a nemusím shánět zimoviště a parkování. přes léto asi zůstane nafouklý na přívěsu když přívěs zrovna nebude potřeba na něco jiného.

už se mooooc na sobotu s tatínky těšíme. A maminky jak by smet , že si od nás a od dětí odpočinou a dokonce se jali nám vařit a konzervovat jídlo na celý víkend abychom jen ohřáli na vařiči a v ešusu.

PS: proto mne napadlo, jestli pepabagi nechce místo 400 jít rovnou do 470, místa na lodi není nikdy dost :-) :lol: a změnit své rozhodnutí.

Ten Bush je i širší oproti tebou zamýšlené značce a kombinaci, má dřevěnou podlahu a posuvné lavičky, že si je nastavíš jak zrovna potřebuješ, mohl jsem si poručit jakou barvu chci ze dvou a jestli chci mít provazy na

boku a nebo nahoře. Bylo mi doporučeno na boku, aby posádku při jízdě netlačili do zadku. :lol: Myslím si , že je to i logické :mad:

Ale každý svého štěstí strůjce a nechci někoho přemlouvat, já už mám pořízeno a vybráno alespoň na tento rok :) a jsem za to velmi rád , že je konec dilema :good: :good: :thankyou: Boat007

Hezký den

Mirek 470 a jeho expedice AQUALUCHA :-)
pepabagi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pepabagi » pát čer 21, 2013 7:40 am

MIREK470 píše:Zdárec kapitáni gumáčků.

Taky jsem si jednoho pořídil a v sobotu jedeme na první plavbu s dětmi.

Je to BUSH F470 a tlačit ho bude Honda 20HP a to jen proto, že se dá ještě v klidu přenášet a nasadit ve dvou lidech - uvidím, třeba na podzim budu měnit za silnější.

Vše nové a teď mi ještě Boat007 šije tohle abychom se chránili před deštěm, větrem a v noci tam mohli přespávat aniž bychom zmokli :-)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

těch fotek mám víc kdyby to někoho zajímalo. Záda se ještě dodělávají pak když tak ukážu celé v plné kráse.

Budeme s tím jezdit o víkendech (PÁTEK PO PRÁCI NEŽ ZAVŘOU KOMORY A DO NEDĚLE DO VEČERA po řekách,jezerech a přehradách) na různé EXPEDICE a to jen tatínkové s dětmi a pěkně v KLIDU bez MAMINEK.

Mám v plánu založit webovky a nebo facebook kde se budeme dělit o navštívená místa a zážitky z expedic.

Je to hlavně pro děti a tak jsem hledal něco kvalitního v rámci možností s dobrými jízdními vlastnostmi viz odkaz:

http://www.itest.cz/lode/test-clunu.htm kde to Bush K 300 R vyhrál

s přijatelnou nosností a možností obsaditelnosti 1021 kg/12 osob :-)

vše koupeno jako nové a v setu kde se dala vyjednat malinka sleva, ale sleva nebylo to o co mi šlo, hlavně že mi vše v klidu vysvětlil a doporučil a přeskočil jsem cestu většiny začínajících od nějaké 260tky s 5Hp a

postupnému prodávání a nakupování větších lodí a silnějších motorů a začal rovnou na 470tce s 20HP.

Pánové z Boat007 mi vše podrobně vysvetlili a ikdyž jsem u nich původně chtěl koupit

http://www.boat007.cz/lode-cluny/lamina ... 50-hp.html

řekli mi, i když sámi proti sobě a po důkladném vyslechnutí mých představ a co chci s lodí dělat a co zamýšlím, že vlastně chci a potřebuji BUSH F470+HONDA 20HP což by pro naše plánované EXPEDICE mělo být

nejideálnější řešení .

Jelikož mne nebaví stavět stan budeme spát s dětmi v lodi . Jinak člun se jmenuje FERDÍK a tlačit ho bude HONDÍK. :-), takhle to vymysleli děti že jim dáme jména jelikož jsou platnými členy našich EXPEDIC :-)

Gumáč proto, že je skladný lehký, mohu ho převážet na obyčejném malinko upraveném přívěsu (foto mohu také zobrazit pokud by měl někdo zájem) mohu ho hodit a vyndat na vícero místech než člun s RIB a 3 a 7 letý

dítě zatím asi nebude mít zájem se za ním tahat na lyžích takže budeme spíš bublat ve výtlaku a kochat se krajinou. Spíš oceníme bezpečnost 5+1 komory a gramáž látky 1450 g/m2, je dělaný pro záchranáře a hasiče.

Na dřevěné podlaze se dá dobře spát když na ní dáme nafouklou madračku a přes den se nerozpaluje, Motor nám po cestě dobije baterku na večerní svícení a dobíjení mobilu a vysílačky takže zatím vše podle našich

představ a potřeb , ale čas ukáže :-), hlavně ho na zimu vyfouknu a dám na půdu a nemusím shánět zimoviště a parkování. přes léto asi zůstane nafouklý na přívěsu když přívěs zrovna nebude potřeba na něco jiného.

už se mooooc na sobotu s tatínky těšíme. A maminky jak by smet , že si od nás a od dětí odpočinou a dokonce se jali nám vařit a konzervovat jídlo na celý víkend abychom jen ohřáli na vařiči a v ešusu.

PS: proto mne napadlo, jestli pepabagi nechce místo 400 jít rovnou do 470, místa na lodi není nikdy dost :-) :lol: a změnit své rozhodnutí.

Ten Bush je i širší oproti tebou zamýšlené značce a kombinaci, má dřevěnou podlahu a posuvné lavičky, že si je nastavíš jak zrovna potřebuješ, mohl jsem si poručit jakou barvu chci ze dvou a jestli chci mít provazy na

boku a nebo nahoře. Bylo mi doporučeno na boku, aby posádku při jízdě netlačili do zadku. :lol: Myslím si , že je to i logické :mad:

Ale každý svého štěstí strůjce a nechci někoho přemlouvat, já už mám pořízeno a vybráno alespoň na tento rok :) a jsem za to velmi rád , že je konec dilema :good: :good: :thankyou: Boat007

Hezký den

Mirek 470 a jeho expedice AQUALUCHA :-)

Ahoj Mirku, moc pěknej počin :good: , pustil ses do toho s vervou a na rozdíl od nás ostatních jsi přeskočil o několik levelů. Přeju ti aby byly děti nadšený a vydrželo jim to co nejdýl, my máme Gulivera (ten byl taky nafukovací) a mladej je pořád nadšenej (viz foto zde v bazaru). Koukám že ti šijou stan v Lomnici (kupoval jsem od nich látku na bimini stříšku a super). Rád se s váma někde někdy potkám (odkud vlastně jste a kam budete jezdit nejčastěji?)
Blahopřeju a přeju šťastnou plavbu.
pepabagi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pepabagi » pát čer 21, 2013 7:53 am

Tak jsem se nechal ještě trochu inspirovat, a zaujal mě BUSH SKATE 410 viz: http://www.boat007.cz/lode-cluny/nafuko ... -clun.html
Nevlastní někdo tento člun a mohl by ho zhodnotit z osobní zkušenosti???
prt
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod prt » pát čer 21, 2013 2:51 pm

Mám bush skate 410, jezdil jsem na něm loni v chorvatsku i na našich nádržích, pohon tohatsu 20 hp,
člun je docela macek, váha 86 kg, plavební vlastnosti odpovídajíci velikosti, na klidnou vodu vynikající, vlny zvláda tak jako většina ostatních gumáků, výhoda širší než adventure, levnější, nevýhoda šedá barva na sluníčku se rozpaluje, max rychlost s dvacítkou cca 38-40 km/h, pohodový skluz kolem 15 km/h, je veliký pro čtyři osoby vyhovuje , při hmotnosti posádky cca 350 kg v pohodě do skluzu max rychlost cca 35 km/h. materiál nic moc, třeba allroundmarin nebo suzumar mi přijde okem pevnější, ale vzhledem k použití ho jen tak neprodřeš, chytnul jsem kámen do dna a rýhu jsem pro jistotu zalil lepidlem, vypouštěcí ventil na h.o.v.n.o., nebo s ním neumím zacházet. Celkově hodnotím kladně, životnost vidím při velmi častém používání, skladování složený a vůbec neberu moc ohledy cca 5-7 let. Za tu cenu dobrý, stejně po pěti letech je gumák této kategorie takřka neprodejný. dřevěná podlážka bez problémů holt to trochu pruží, ale možná pro člun lepší, nerozpaluje se, a případný vryp, nebo deformaci ji nezhodnotí tak jako hliník
vodak1
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod vodak1 » sob čer 22, 2013 12:47 pm

Já mám taky bushe skate 380 s hondou 20 hp a můžu říct, že jsem zatím nenašel rychlejší člun v mé velikosti, kámoš má Hondu a druhej allroundmarina samba 380 ty jsou na tom rychlostí dost podobně, ale já s bushem je dám na 1.000 metrech cca o 80 až 100 metrů i když si vyměníme motory (máme všichni 20 hp hondy) a to mám navíc o 10 kg víc jak kluci. Nedalo nám to dost jsme to zkoumali a když se podíváte zespodu na Bushe a na ty ostatní, tak Bush má dno do jakéhosi trimaránu a dotýká se při skluzu pouze 3 kouskama látky, kdyžto u těch ostatních se tře o vodu více materiálu, hlavně v zadní části člunu. Když už jsme u materiálu tak můžu jenom potvrdit o šutry ten bush nejde jen tak prodřít, materiál je u Bushe takovej ohebnější, ale to nemá vliv na pevnost, mám ho prodřený na boku na něklika místech, až na látku a pořád neuchází ani po několika dnech. Nemyslím si, že by ten materiál více vydržel na allroundu, nebo suzumaru, ba naopak se podle mě bude po častym balení více lámat u těchto člunů jak je materiál málo ohebnej. No nevim Bushíka mám 4 roky a jsem strašně spokojenej, před tím jsem měl yam (od yamahy) a po 4 letech jsem už člun opravoval, jelikož se mi rozlepoval, ty yamy vůbec nedoporučuju všichni karavanisti co znám si na ně stěžujou, že se to pořád lepí. S bushem tento problém zatím vůbec nemám, i když ho na ty naše závody :D přefukuju o 100 mb za ty prachy prostě super. Ty ventily jak popisuješ jsou na Bushi jako na každym jinym člunu musíš zatlačit a pootočit, nic na tom není, nevim co s tim máš za problém.. jinak moc hezkej stan Mirku. :good:
MIREK470
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MIREK470 » sob čer 22, 2013 2:08 pm

Díky vodáku za pochvalu,

založil jsem nové vláknokde si my BUSHáci můžeme vyměňovat zkušenosti.

tady je link:

modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7938

Zpět na