BOMBARD TYPHOON 420 ALU versus ADVENTURE MASTER 2 M-400

Nejen na "velkých" lodích se plavíme ...

Moderátoři: vilma, Pepa, david

prt
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Příspěvekod prt » ned čer 23, 2013 9:12 am

ventilem jsem myslel ten vypouštěcí na dně člunu, co se jím vypouštý nabraná nebo napršená voda.
dracik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod dracik » stř čer 26, 2013 11:13 am

Ozzie píše:Presne tak. Od začiatku som tušil, že Ti tie Adventure člny asi predávaš. Tvoja argumentácia je čisto marketingová :D

Moja argumentacia je presne argumentaciou ukrajinskeho vyrobcu tychto clnov, ked sa ho spytas, preco su jeho tuby tensie. Moze byt profesionalnejsia odpoved?

Toto forum je plne spekulacii ludi, ktori maju polovicatu informaciu a polovicatu skusenost (myslim vseobecne, nie teba), ja mam fakt, ktory je priamo od vyrobcu, mam vlastnu skusenost, kedze mam dva Adventure clny tejto velkosti, ktore su aktivne na vode a sedel som aj v inych Adventure clnoch a taktiez v Zodiac Cadet, takze ma netesi, ze ked sa niekto pyta a ja sa snazim nestranne a profesionalne odpovedat, ze sa za tym len zbytocne hladaju nejake kulehy.

Toto forum by malo byt o faktoch a nie o zabomysich vojnach. Myslim, ze moje fakty su dostatocne podlozene a preto o nich moze ktokolvek pochybovat, ale ja keby som si nimi nebol isty, tak ich tu nedam.
Profesionalitu fora pokladam za dolezitejsiu ako nejake moznosti ziskat na propagacii Adventure - ver, ze by som tym i tak nic neziskal.

Ozzie píše:Žiadný výrobca by asi nezapracoval do šlauchov o 25% viac materiálu len preto aby sa páčili.

Pokial mi to zdvihne predaj o 50% oproti stavu, kde usetrim x% materialu a moj zisk z jedneho clnu je taky, ze na tom v konecnom dosledku ziskam viac, urobim to ako vyrobca velmi rad. Dnes vidno na autach, kolko ludi kupuje auto viac podla designu ako podla jeho praktickeho pouzitia a tak je to so vsetkym. Ja pracujem 18-ty rok v reklamnych sluzbach a viem, ze normalnym ludom moze rozum zastat nad tym co nelogicke sa robi, aby sa vyrobok, ci sluzba predala a mnohokrat sa vyrobku uberie dolezita vlastnost na ukor toho, aby sa dala taka, po ktorej proste tuzi nevedoma vacsina.
Ale to su spekulacie tak z mojej ako tvojej strany, zbytocne sa k tomu uchylovat, ci vyrobca da, alebo neda viac materialu. Prosim zanechajme tieto zabomysie vojny.
Este raz opakujem, ze priemer tub je mensi, lebo to tak ukrajinci chcu, lebo to zlepsuje (podla nich) plavebne vlastnosti. A ich viziou je vyrabat clny, ktore sa excelentne spravaju na vode a podla mna sa im to dari a ked to hovorim vychadzam z vlastnych skusenosti.
[/quote]

Ozzie píše:Adventure M 330 sa predáva na Slovensku za 1160.- EURO, má drevenú podlahu a priemer valcov 38 cm
Zodiac Cadet Solid 340 v Nemecku dostaneš za 1159.- EURO, má tiež drevenú podlahu a priemer valcov 50 cm!
Ktorý by si bral Ty Dráčik, ale úprimne?

Podla hore uvedeneho vyzera, ze tvojim parametrom je priemer valcov, jedine v tom sa totiz tie ponuky lisia.
Ja by som bral Adventure - ved ho mam doma a teda som uz raz tou volbou prechadzal a nemenil by som. Ale to je o parametroch, prioritach. Neexistuje vseobecne idealny vyrobok a aj Adventure ma svoje muchy. Kazdy ma ine priority a moje nemusia byt ako niekoho ineho. Ja nikde nenahovaram niekoho, ze si ma kupit Adventure. Na co sa pyta a co viem na to odpoviem a dost... Nazor si musi kazdy urobit sam. Zaroven nikde vo svojich vyrokoch neodsudzujem, alebo neociernujem konkurenciu Adventure, pisem o Adventure, lebo tie poznam. Ak v tom niekto citi nieco ine, bohuzial...

Vzhladom na to, ze toto vlakno uz obsahom uplne odbocilo od jeho nazvu (riesia sa uplne ine clny) a moje fakty, ktorymi viem prispiet som vycerpal nevidim dovod viac sa tu vyjadrovat. Dufam, ze to bude spravne pochopene.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » stř čer 26, 2013 12:55 pm

Dobre si ma prevalcoval Draku :lol: Tak mi treba.
Marek-Amater
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Adventure 2 Master 400

Příspěvekod Marek-Amater » stř črc 10, 2013 4:18 pm

Ahojte, vlastnim Adventure 2 Master 400, motor Honda 20HP, prvu sezonu jazdim a tesim sa na blizke stretnutia s gumakmi tretieho druhu :-). Ale ozaj - nema ako s cim porovnat, som spokojny, mam ho stale nafuknuty a jazdim s nim najma po Vahu pri Seredi az na Kralovu, tusim cez GPS-ko na telefone mi to nameralo rychlost 45 km/h a na palube som mal svojich 92 kg + brat cca 90 kg a dve deti: 8 + 6 rocne, tusim takto to bolo.
tato velkost je asi posledna velkost kedy sa to da aj dostat do kufra + motor a nic viac a to hovorim o velkom kombi aute. Ak pojdem do Croatie na dovolenku , planujem mat na streche BOX aspon 600 litrovy ktory mi nahradi batozinovy priestor. Zakupil som si 5 metrov dlhy prives s lyzinami a krasne si zacuval do Vahu aj bez pomoci zeny alebo kamaratov. 8-rocny dieta mi drzi lano aby neodplaval :-)
pepabagi
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 14

Příspěvekod pepabagi » pát črc 12, 2013 8:04 am

Ahoj kapitáni. Takže po návratu z dovolené a po pečlivém zvážení všech pro a proti, zda Bombard Typhoon 420 nebo Adventure Master 400, nakonec vyhrál (přesně dle pravidla, když se dva perou, třetí se směje) třetí adept, a to: BUSH SKATE 410 http://www.boat007.cz/lode-cluny/nafuko ... -clun.html
Marek-Amater
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Marek-Amater » pát črc 12, 2013 8:53 am

Nazdar pepebagi.kde si dovolenkoval a preco bush 410?ma "IBA" dve lavicky ale to je asi jedno,Da sa dat aj tretia vsak?
pepabagi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pepabagi » pát črc 12, 2013 2:46 pm

Ahoj Marek-Amater, za prvé cena, za druhé jsem chtěl větší půměr válců než má Adventure a za další Bombard v dýlce 420 již nedělají v té pěkné bílomodré kombinaci (jako u těch kratších) a taky právě proto, že u člunu Bush Skate 410 jde dát lavička kamkoliv, což mi u mého předchozího člunu nevyhovovalo. Tam jsem dal dopředu nafukovací sedačku s opěrkou (kvůli pohodlí své drahé polovičky) a za ní již moc místa nezbývalo k originál úchytu na druhou zadní lavičku a nešlo s ní již pohybovat a to mi nevyhovovalo. Tady u Bushe jde posunout lavičku kamkoliv dle momentální potřeby, rozložení lidí a váhy.
Dovolená byla super, řecký ostrov Kos, JV od Mastichari, půjčovna surfů, kiteboardů, člunů i katamaránu, prostě pecka, teplo, čistý moře a celej týden foukalo :good:
Marek-Amater
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Marek-Amater » pát črc 12, 2013 3:02 pm

co vsetko si si pozical v tej pozicovni? BUSH - znie to dobre...
MIREK470
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod MIREK470 » pát črc 12, 2013 3:08 pm

Ahoj pepabagi

VÍTEJ DO KLUBU BUSHÁČKŮ :-), Máme své vlákno kousek vedle :-)

Gratuluji ke koupi nové gumáčku. Já už s tím svým FERDÍKEM F470 také vyrazil a zatím NAPROSTÁ SPOKOJENOST. Mám prvních 6,5 moto hodin, spotřeba zatím celkem 10 litru Naturálu takže průměrně jsem pod 2litry na hodinu.

Včera jsme jeli 5 chlapů jedno dítě motor a benzín cca 600 kilo a po proudu 31 Km/H proti 28 Km/H a ve skluzu se držel ještě při 15 Km/H na půl plynu, Hondík 20 koní tichý, normálně se bavíme, chytá od prvního škubnu vždy

napoprvé, už se těším až bude zajetý a nebudu ho muset šetřit jak do teď :-), teď ještě jezdím 1/3 - 1/2 plynu a jednou za půl hoďky ho protáhnu na minutu. alespoň takhle mi to bylo doporučováno.

Tady naše první plavební komora :-) modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7938&postdays=0&postorder=asc&start=25

V Neděli jedeme Stará Boleslavi-Poděbrady a zpět, tedy doufám, minule jsme to kvúli dešti otčili Nad Lysounad Labem a jeli zpět a najedli se na Jizerce v Káraným. Komorou jsme proplouvali v 17:58 a pak se ještě jeli

podívat smět Kostelec nad Labem a zpět.

Jen ty rybáři mi přijdou , že nás tam lodičkáře neradi vidí :-)
pepabagi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pepabagi » pon črc 15, 2013 7:14 am

Marek-Amater píše:co vsetko si si pozical v tej pozicovni? BUSH - znie to dobre...

Dvakrát kite a jednou jsem drahou polovičku ukecal na celej den na člun po okolních ostrůvcích (super koupáníčko v zátokách, občas nějaká zajížďka do přístavu na frapé). Líbil se mi ten katamarán, ale prej nemusí bejt pokaždý u toho když se chci zmrzačit!
pepabagi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pepabagi » pon črc 15, 2013 7:19 am

MIREK470 píše:Ahoj pepabagi

VÍTEJ DO KLUBU BUSHÁČKŮ :-), Máme své vlákno kousek vedle :-)

Gratuluji ke koupi nové gumáčku. Já už s tím svým FERDÍKEM F470 také vyrazil a zatím NAPROSTÁ SPOKOJENOST. Mám prvních 6,5 moto hodin, spotřeba zatím celkem 10 litru Naturálu takže průměrně jsem pod 2litry na hodinu.

Včera jsme jeli 5 chlapů jedno dítě motor a benzín cca 600 kilo a po proudu 31 Km/H proti 28 Km/H a ve skluzu se držel ještě při 15 Km/H na půl plynu, Hondík 20 koní tichý, normálně se bavíme, chytá od prvního škubnu vždy

napoprvé, už se těším až bude zajetý a nebudu ho muset šetřit jak do teď :-), teď ještě jezdím 1/3 - 1/2 plynu a jednou za půl hoďky ho protáhnu na minutu. alespoň takhle mi to bylo doporučováno.

Tady naše první plavební komora :-) modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7938&postdays=0&postorder=asc&start=25

V Neděli jedeme Stará Boleslavi-Poděbrady a zpět, tedy doufám, minule jsme to kvúli dešti otčili Nad Lysounad Labem a jeli zpět a najedli se na Jizerce v Káraným. Komorou jsme proplouvali v 17:58 a pak se ještě jeli

podívat smět Kostelec nad Labem a zpět.

Jen ty rybáři mi přijdou , že nás tam lodičkáře neradi vidí :-)

Mirku vedlejší vlákno sleduji, už ti tam píšu. tady už by jsme byli of-topic

Zpět na