mám 380 nafukovací čln s AL podlahou a nafukovacím kýlom a zvažujem kupu nového člnu RIB 400 s rovnou podlahou.
Zrkadlo je pre krátku nohu.
Aký máte k tomu názor bude to lepsie vozenie ako so starým?

Moderátoři: vilma, Pepa, david
knoki píše:V Chorvatsku jsem měl možnost se s ním setkat. Snad to byl stejný typ - rozhodně se ale jednalo o Czech marine RIB 400 (možná starší typ - už nevím). Byl s ním manželský pár někde od Bratislavy (třeba tady taky chodí a ozve se). Z toho člunu byli nešťastní - jednak kvalita zpracování - to bych ještě odpustil (vzhledem k ceně), ale horší bylo, že jim TO NEJELO s 30Hp Yamahou ! Můj dojem byl ten, že motor byl, na takovýto člun moc těžký.
Přesto, že dle štítku na člunu byl výkon ještě s rezervou !
Člun se zadkem pořád "bořil" a nepomohlo trimování, ani přeskakování posádky zepředu - dozadu. Stejně se choval při 2 i 3 lidech. Nevím, čím to bylo, ale člun se mi jevil hodně úzký proti srovnatelným (Zodiac apod.).
Ozzie píše:20 HP na 4 metrový RIB určite nebude veľa. Pred kúpou ešte raz zváž čo vlastne potrebuješ. S neznámými NoName člnmi opatrne, neznámý materiál, absencia servizu atď. Ako som inde už písal za takou výrobou stojí väčšinou fotka podľa ktorej čínskí majstri zbúchali ten RIB a na vode môže nemilo prekvapiť. A potom už cesty späť niet. Doporučujem si pozrieť najprv nejaké značkové. Blížia sa nám výstavy. Teraz je v Budapešti, potom bude v Tullne a v Bratislave. Práve vlani v Budapešti sme videli lacné gumáky a môžem Ti povedať, že bola to hotová katastrofa. Dnes sa ľudia vôbec nehanbia uviesť na európský trh také šmejdy. Myslia si, že "dobrá" cena tie estetické a vo väčšine prípadov aj technické nedostatky vykompenzuje. Ja by som porozmýšlal o Selve. Nebudem tu dávať predajcu, ale keď chceš tak ti to pošlem do SS.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host