Zvažovanie kúpy nového člnu

Nejen na "velkých" lodích se plavíme ...

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Peter99
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Zvažovanie kúpy nového člnu

Příspěvekod Peter99 » čtv úno 12, 2015 1:00 pm

Dobrý deň
mám 380 nafukovací čln s AL podlahou a nafukovacím kýlom a zvažujem kupu nového člnu RIB 400 s rovnou podlahou.
Zrkadlo je pre krátku nohu.

Aký máte k tomu názor bude to lepsie vozenie ako so starým?
Obrázek
Obrázek
Zahajskej
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 12

Příspěvekod Zahajskej » čtv úno 12, 2015 1:54 pm

Člun je od prodejce z Budějovic (nejmenuji). Pokud to chceš koupit tam, podívej se předem na recenze tohoto prodejce. Měl jsem možnost si u něj několik člunů prohlédnout přímo na prodejně a osobně bych si žádný nekoupil. Mnoho nepřesností na spojích, o kvalitě se rozhodně mluvit nedá. A po zkušennosti bych si tam nekoupil vůbec nic.
Peter99
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Peter99 » čtv úno 12, 2015 2:14 pm

Ďakujem výrobcu si trafil :shock: to je vážne take zlé?
Peter99
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Peter99 » čtv úno 12, 2015 2:46 pm

Dobrý deň
Neviem nájsť žiadnu recenziu.....
Aké máte skúsenosti s člnmí od nich? Rozlepujú sa? Sú nekvalitné ? Zlý material ... či čo?

Ja som ich videl som to na nete a teda to neviem reálne posúdiť .

Ak je možné prosím poradiť nechcem kúpiť šit.
Je to pre motor s krátkou nohou bez DO.
Chcel by som RIB cca 4m

Ďakujem
kapo
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 39

Příspěvekod kapo » čtv úno 12, 2015 4:36 pm

Těch prodejců je na Netu víc,zrovna jsem dočetl knihu,kde se autor zmiňuje o těchto člunech a údajně je používají SEALs.. :? třeba se už vyrábí nějaká napodobenina... :(
knoki
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod knoki » čtv úno 12, 2015 4:55 pm

V Chorvatsku jsem měl možnost se s ním setkat. Snad to byl stejný typ - rozhodně se ale jednalo o Czech marine RIB 400 (možná starší typ - už nevím). Byl s ním manželský pár někde od Bratislavy (třeba tady taky chodí a ozve se). Z toho člunu byli nešťastní - jednak kvalita zpracování - to bych ještě odpustil (vzhledem k ceně), ale horší bylo, že jim TO NEJELO s 30Hp Yamahou ! Můj dojem byl ten, že motor byl, na takovýto člun moc těžký.
Přesto, že dle štítku na člunu byl výkon ještě s rezervou !
Člun se zadkem pořád "bořil" a nepomohlo trimování, ani přeskakování posádky zepředu - dozadu. Stejně se choval při 2 i 3 lidech. Nevím, čím to bylo, ale člun se mi jevil hodně úzký proti srovnatelným (Zodiac apod.).
RudaK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod RudaK » čtv úno 12, 2015 5:29 pm

Ahoj ke kvalitě člunu se nemohu vyjadřovat bez prohlidky, ale mohu tě ubezpečit že oproti jakékoliv skládací podlážce bude jízda podstatně lepší (pokud to nebude nějaký hrozný šunt )- měl jsem všechny typy skládacích podlážek a přechod na RIB byl posun na jinou úroveň jízdy, ale doporučuji pořídit i konzoli s řízením pak je to teprve pohoda. Vystřídal jsem postupně nafukovací čluny 2.7m 3m 3.8m (ten 3.8m s Al podlážkou pořád mám na kratší výlety, kdy se mi složeny člun vejde do boxu na střechu auta a motor do kufru), měl jsem i 3.6m a 4.5m RIB s konzolí (super spotřeba a perfektní na vyblbnuti s lyžemi a vlečnou hračkou, ale už musíš tahat za autem vlek ) soucasně mám i RIB 2.7m bez konzole řízení (jízdní vlastnosti jsou dobré, ale už je špatný transport) - a posledním člunem je laminát s kabinou QS 510 s 90HP a to je úplného něco jiného - párkrát už jsme zůstali na výletech přes noc a to jsou potom jiné možnosti když si plánuješ kam až poplujete a kdy se vratite. :)
Ahoj Ruda
Peter99
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Peter99 » čtv úno 12, 2015 5:44 pm

knoki píše:V Chorvatsku jsem měl možnost se s ním setkat. Snad to byl stejný typ - rozhodně se ale jednalo o Czech marine RIB 400 (možná starší typ - už nevím). Byl s ním manželský pár někde od Bratislavy (třeba tady taky chodí a ozve se). Z toho člunu byli nešťastní - jednak kvalita zpracování - to bych ještě odpustil (vzhledem k ceně), ale horší bylo, že jim TO NEJELO s 30Hp Yamahou ! Můj dojem byl ten, že motor byl, na takovýto člun moc těžký.
Přesto, že dle štítku na člunu byl výkon ještě s rezervou !
Člun se zadkem pořád "bořil" a nepomohlo trimování, ani přeskakování posádky zepředu - dozadu. Stejně se choval při 2 i 3 lidech. Nevím, čím to bylo, ale člun se mi jevil hodně úzký proti srovnatelným (Zodiac apod.).

To je čln pre 6,5 ludí a motor tam môžeš dať podla stítku najviac 30koni
ja mám 20konový 4takt
podlaha má šírku 80cm a ked som to meral mojou AL podlahou tak to bolo +- rovnaké
Noooooo tak teraz neviem :o
:o :o
mirus
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod mirus » čtv úno 12, 2015 5:44 pm

Pokud chceš porovnávat RIB a nafukovák ,tak jsem pro RIB.Ale musíš si ujasnit co od toho očekáváš ty.RIB neodvezeš v kufru auta.Budeš jezdit s přívěsem tzn.vyšší náklady na dopravu,horší parkování atd.Ale zase větší pohoda při jízdě,lepší jízdní vlastnosti.Zvaž jak moc člun využíváš.S tou výměnou bych moc nespěchal,nabídek je plno a rozhodně bych šel(když už) tak do kvality,pár vlastníků RIBU tady je ,možná se vyjádří a poradí lépe.No,než jsem to sesmolil,tak ti tady Ruda odpověděl podobně.
Peter99
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Peter99 » čtv úno 12, 2015 6:40 pm

Nie je vela RIBov na ktoré sa dá dať krátka noha.
Rád by som využil ten môj motor (20hp, 4 tak) ktorý má nabehaných max 20mth.
Ja mám org. vozík na ktorom mám čln.
Výužívam ho cca1-2x ročne na dovolenky a pri premiestňovaní využívam priestor v člne

Nechcem do toho zbytočne pchať prašulky, lebo využitie bude aj v budúcnosti rovnaké.
Čo chcem tak za sebou tahať hračky a pri člne s nafuk. podlahou je možné ,že utrhneš zrkadlo.
Inak ten RIB 400N váži 120 kg.
S tým motorom to dúfam pôjde do sklzu?
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » pát úno 13, 2015 6:33 am

20 HP na 4 metrový RIB určite nebude veľa. Pred kúpou ešte raz zváž čo vlastne potrebuješ. S neznámými NoName člnmi opatrne, neznámý materiál, absencia servizu atď. Ako som inde už písal za takou výrobou stojí väčšinou fotka podľa ktorej čínskí majstri zbúchali ten RIB a na vode môže nemilo prekvapiť. A potom už cesty späť niet. Doporučujem si pozrieť najprv nejaké značkové. Blížia sa nám výstavy. Teraz je v Budapešti, potom bude v Tullne a v Bratislave. Práve vlani v Budapešti sme videli lacné gumáky a môžem Ti povedať, že bola to hotová katastrofa. Dnes sa ľudia vôbec nehanbia uviesť na európský trh také šmejdy. Myslia si, že "dobrá" cena tie estetické a vo väčšine prípadov aj technické nedostatky vykompenzuje. Ja by som porozmýšlal o Selve. Nebudem tu dávať predajcu, ale keď chceš tak ti to pošlem do SS.
Peter99
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Peter99 » pát úno 13, 2015 7:09 am

Ozzie píše:20 HP na 4 metrový RIB určite nebude veľa. Pred kúpou ešte raz zváž čo vlastne potrebuješ. S neznámými NoName člnmi opatrne, neznámý materiál, absencia servizu atď. Ako som inde už písal za takou výrobou stojí väčšinou fotka podľa ktorej čínskí majstri zbúchali ten RIB a na vode môže nemilo prekvapiť. A potom už cesty späť niet. Doporučujem si pozrieť najprv nejaké značkové. Blížia sa nám výstavy. Teraz je v Budapešti, potom bude v Tullne a v Bratislave. Práve vlani v Budapešti sme videli lacné gumáky a môžem Ti povedať, že bola to hotová katastrofa. Dnes sa ľudia vôbec nehanbia uviesť na európský trh také šmejdy. Myslia si, že "dobrá" cena tie estetické a vo väčšine prípadov aj technické nedostatky vykompenzuje. Ja by som porozmýšlal o Selve. Nebudem tu dávať predajcu, ale keď chceš tak ti to pošlem do SS.

Predpokladám, že to nie je čína, ale výrobca z Českých Budejovíci
Posielam link:
http://www.czmarine.cz/nase_nafukovaci_ ... 0-%20N.pdf

Aký je názor ku kvalite
Mám záujem o RIB 400N, váha 120 kg.... je trocha tažší ako moja 380 má cca 85 kg

Obrázek

Obrázek
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » pát úno 13, 2015 7:32 am

Bol som u tohto predajcu osobne. Nevyrába nič. Tie gumáky sú objednávané z Číny. Najnovšie výrobca nalepí aj názov našej firmy a takto vzniklo more nových superznačiek. Aby sme pokročili. Keď už tu uvádzaš ten čln, koľko zaňho chce ten predajca z Budejic? Aby som bol v obraze a aby som vedel porovnať.
Peter99
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Peter99 » pát úno 13, 2015 7:46 am

Poslal som link kde je ceník aj možná výbava
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » pát úno 13, 2015 8:10 am

Tak ten RIB vychádza ca na 2300 EURO. Presne toľko stojí Zodiac Cadet RIB 340. A Suzumar 350 je dokonca lacnejší! Na jednej strane sú kratšie ale na druhej strane sú osvedčené a na Tvoj 20 HP motor optimálne. Ten Zodiac je nenormálne pekný.
Peter99
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Peter99 » pát úno 13, 2015 9:06 am

Chcel som niečo dlhšie ako mám teraz.
Tá 350 je určite fajn len je to malé pre 4 člennú rodinu
Mna zaujala tá hmotnosť 120 kg a laminatový kýl...
Podla teba bude sa motor trápiť nepôjde to do sklzu?
Výška zrkadla je 41 cm
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » pát úno 13, 2015 12:40 pm

Ja teda neviem, ale vacsina ribov je na kratku nohu. Dohodni sa s marek-amater a doveziem vam ich z ciny z fabriky kde robi zodiac.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » pát úno 13, 2015 1:01 pm

Myslel si ZOOM by Zodiac? Zodiac pokiaľ viem sa robí vo Francúzsku.
Peter99
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Peter99 » pát úno 13, 2015 1:43 pm

No asi všetko sa robí v číne ..... lacná pracovná sila z čoho vyplýva slušný zisk pre predávajúcich.
Čo pozerám tak drvivá ponuka RIBov je na dlhú nohu.
Všimol som si že net červený čln na fotkách v tomto vlákla nemá, až taký výrazný kýl ako napr AlbastarPhantom 430 EXX.
Ten kýl sa skôr podobá môjmu člnu s AL podlahou a nafuk kýlom.
Ten četvený čln bol len vzorový ...

Ja by som mal s iným ukončením plavákov.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » pát úno 13, 2015 2:59 pm

Práve na toto si dávaj bacha! Niečo Ti ukážu a potom niečo, čo nikdo nevidel Ti dodajú. NIKDY!!! Kupuj len čo vidíš. Uprednostňuj predajcov kde ponúkajú osvedčené značky, majú výber a kde majú člny skladom. Samozrejme nebudú najlacnejší, ale čln nekupuješ každý deň. Tu skončia moje "rozumy" mnoho zdaru pri výbere!
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » pát úno 13, 2015 3:38 pm

Ozzie ano vo Francusku ale nie vsetky. Hypalon material ORCA sa robi v Cine tak tam niektore typy robia aj komplet.
indianajones
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 7

Příspěvekod indianajones » pát úno 13, 2015 8:17 pm

Mal som Zodiac z Hypalonu a bol Made in France.
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » sob úno 14, 2015 12:18 am

Porsche Cayenne je tiez Made in Germany.
mozeg
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 9

Příspěvekod mozeg » sob úno 14, 2015 7:58 am

Pocuvajte, ved ked nieco objednam z netu dojde mi to a je to shit tak jednoducho to do 2 tyzdnov vratim bez udania dovodu a musia mi vratit prachy. Tak aky problem? Nehovorim o situacii ked si to sam objednavam z ciny ale zo SR alebo CR.
adrian
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod adrian » sob úno 14, 2015 8:34 am

Od buduceho roku bude Ceyenne made in Slovakia.

Ked kupujes u renomovanej firmy a este aj seroznej zakaznicky orientovanej tak by to malo platit na 100 percent.
Ked to kupis od priekupnika alebo spekulanta tak na to mozes zabudut ze budes nieco vracat a na zaruku zabudni uplne.

A este jeden extrem. Nedavno som kupil cez internet Transom Plate z Anglicka tiez u renomovanej firmy. Ked mi prisla bol problem s farbou, Jeden telefonat to vyriesil, Uhradenu cenu za tovar mi okamzite refundovali s ospravedlnenim. Platnicku mi nechali ako bonus, nech podarujem kamaratovi, asi aj koli spatnym prepravnym nakladom, ale aj tak dobre.

Pre mna urcite navysenie ceny oproti super vyhodnym ponukam obzvlast pri drahsich tovaroch za tento pocit stoji.

Zpět na