člun dl. 2,49 m s motorem 3,7 Kw/5HP/ v Chorvátsku
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Re: člun dl. 2,49 m s motorem 3,7 Kw/5HP/ v Chorvátsku
Ano,je to jen na člun,zpráva o zkoušce stability a vztlaku.
vovsky píše:Moje letošní zkušenost:
Již jsem to zde jednou psal,takže znovu.
Mám gumák 2,9 m , motor 5 k.Přišel jsem na kapitanát v Rabu,řekl jsem,že chci přihlásit gumeni čamac, a slečně za přepážkou jsem vysázel na stůl
VMP, pas, kopii faktury od člunu a motoru, prohlášení o shodě od člunu a motoru, a jakýsi papír od Lloyda, který jsem dostal od prodejce člunu. Nejvíce se zajímala o ten papír od Lloyda. Zeptala jestli mám domovskou registraci,řekl jsem že nemám, ona vše naťukala do počítače,řekla si o 90 kn , vytiskla papír, a za 10 minut jsem byl venku.
Dík za osobnú skúsenosť.
1. "prohlášení o shodě od člunu a motoru" si mal vystavené od koho ?
2. Čo máš za 5koňový lodný motor ?
Prohlášení o shodě je povinen ti dát prodejce.Motor mám Hideu.
- Ozzie
- zkušený harcovník
- Reputace: 42
Vovsky napsal: "Ano,je to jen na člun,zpráva o zkoušce stability a vztlaku."
Je to zaujímavé. Ten "Československý" Lojd má podmienky na skúšku stability a vztlak lodí? Vôbec sa potom nečudujem, že
v zahraničí ( teraz v HR) sa na takéto "doklady" pozerajú jak bagr na betón.
Je to zaujímavé. Ten "Československý" Lojd má podmienky na skúšku stability a vztlak lodí? Vôbec sa potom nečudujem, že
v zahraničí ( teraz v HR) sa na takéto "doklady" pozerajú jak bagr na betón.
vovsky píše:Prohlášení o shodě je povinen ti dát prodejce.Motor mám Hideu.
Dík za reakciu.
Prehlásenie o zhode motora a člna si dostal od predajcu člna alebo motora ? Ja som totiž kúpil čln na Ukrajine a motor chcem kúpiť zo SR alebo ČR. Som zvedavý ako mi na Lloyd vystavia registráciu, ak uvidia, že text v dokladoch ku kúpe člna je v ukrajinskom jazyku. Ďakujem
- ferdas
- aktívní jachtař
- Reputace: 36
Když jsem se u toho Lloyda dotazoval jak řeší vystavení papírů na člun domácí výroby (pochopitelně podle parametrů nepodléhající registraci), sdělili mi zhruba toto: "udělejte si štítek s technickými údaji, ofoťte ho a my vám pak ty údaje zaneseme do dokladu.." No problem.
- RACEK
- zkušený harcovník
- Reputace: 100
V tom dokladu od Lloyda opravdu není zapsán motor a jeho výkon?
Podle čeho tedy úředníci na kapitanátu určují výkon pro zaplacení za vinětu?
Ja mam v dokladu od Lloyda zapsan jak clun 390 cm tak i motor 3,7 kW.
Dany píše:vovsky píše:Prohlášení o shodě je povinen ti dát prodejce.Motor mám Hideu.
Dík za reakciu.
Prehlásenie o zhode motora a člna si dostal od predajcu člna alebo motora ? Ja som totiž kúpil čln na Ukrajine a motor chcem kúpiť zo SR alebo ČR. Som zvedavý ako mi na Lloyd vystavia registráciu, ak uvidia, že text v dokladoch ku kúpe člna je v ukrajinskom jazyku. Ďakujem
Prohlášení o shodě na motor jsem dostal od prodejce motoru, a prohlášení o shodě na člun jsem dostal od prodejce člunu.
RACEK píše:V tom dokladu od Lloyda opravdu není zapsán motor a jeho výkon?
Netvrdím,že ten můj papír od Lloyda je shodný s tím co ti vystaví Lloyd při požádání, ale tý kočce na kapitanátu to stačilo.Je to vlastně atest toho člunu.
Výkon motoru si opsala z faktury za motor,který jsem ji také předložil.Možná jsem měl kliku,že jsem narazil na dobrou úřednici.Co kapitanát,to jiný úředník a jiné problémy.Sám jsem se o tom již několikrát přesvědčil./Jednou jsem dokonce školil úředníka o tom, od kolika kW motoru se platí pojistka ./
Zdravím,
zrovna řeším podobný problém...
Mám člun (rybářský hobby raft), se kterým jsem už několik sezon jezdil velmi příležitostně v Chorvatsku, nicméně vinětu jsem nijak neřešil. Letos jsem se ale dozvěděl že se zpřísnila pravidla ohledně řízení motorové lodě a při té příležitosti jsem narazil na otázky právě kolem viněty.
Moje situace je taková, že mám člun o délce 2,9 metru a motor s výkonem 1,9 kW (2,6 HP). Problémem ale nastává že člun samozřejmě nemám nikde registrovaný (v ČR to nepotřebuji) a obávám se že i nezaregistrovatelný, neboť jsem někde vyhrabal manuál a nějaké další papíry v nichž je uveden maximální výkon motoru 1,0 kW (1,4 HP). To samozřejmě nekoresponduje s motorem, který mám.
Jak by jste takovou situaci řešili?
Je nějaká možnost udělat pro takovouhle kombinaci registraci aby mi vinětu prodali?
Mám případně zkusit zajít na kapitanát jen s fakturou od člunu a doklady od motoru a zkusit jestli to projde?
Nebo by jste to prostě nijak neřešili a nechali to bez viněty?
Předem díky, pokud se někdo ozve a řekne co si o tom myslí

zrovna řeším podobný problém...
Mám člun (rybářský hobby raft), se kterým jsem už několik sezon jezdil velmi příležitostně v Chorvatsku, nicméně vinětu jsem nijak neřešil. Letos jsem se ale dozvěděl že se zpřísnila pravidla ohledně řízení motorové lodě a při té příležitosti jsem narazil na otázky právě kolem viněty.
Moje situace je taková, že mám člun o délce 2,9 metru a motor s výkonem 1,9 kW (2,6 HP). Problémem ale nastává že člun samozřejmě nemám nikde registrovaný (v ČR to nepotřebuji) a obávám se že i nezaregistrovatelný, neboť jsem někde vyhrabal manuál a nějaké další papíry v nichž je uveden maximální výkon motoru 1,0 kW (1,4 HP). To samozřejmě nekoresponduje s motorem, který mám.
Jak by jste takovou situaci řešili?
Je nějaká možnost udělat pro takovouhle kombinaci registraci aby mi vinětu prodali?
Mám případně zkusit zajít na kapitanát jen s fakturou od člunu a doklady od motoru a zkusit jestli to projde?
Nebo by jste to prostě nijak neřešili a nechali to bez viněty?
Předem díky, pokud se někdo ozve a řekne co si o tom myslí

- RACEK
- zkušený harcovník
K tomu aby ti prodali v HR na kapitanátu "vinětu" potřebuješ:
- doklad totožnosti (občanku, pas)
- kapitánský průkaz (mezinárodní VMP, MDČR)
- doklad od plavidla (Český Lloyd, SPS)
- pojištění odpovědnosti (zpravidla vyžadované až nad 15 kW)
Faktura, ukázka lodi, fotka lodi, fotka manželky ani fotka tchyně k registraci nestačí
- doklad totožnosti (občanku, pas)
- kapitánský průkaz (mezinárodní VMP, MDČR)
- doklad od plavidla (Český Lloyd, SPS)
- pojištění odpovědnosti (zpravidla vyžadované až nad 15 kW)
Faktura, ukázka lodi, fotka lodi, fotka manželky ani fotka tchyně k registraci nestačí

- kanic
- aktívní jachtař
- Reputace: 21
Doklad od lodi - 3 sezóny ukazuji čestné prohlášení na 2 řádky : Jsem vlastník katamaránu jménem ..... typ ...... s motorem ....,který v ČR nepodléhá registraci.
Česky a v anglickém překladu pod tím.
Moje jméno, adresa a ověřený podpis na matrice s KULATÝM razítkem.
Pro kontrolu policie mám ve foťáku snímek lodi a mne v ČR.
Česky a v anglickém překladu pod tím.
Moje jméno, adresa a ověřený podpis na matrice s KULATÝM razítkem.
Pro kontrolu policie mám ve foťáku snímek lodi a mne v ČR.
- Viky_CZ
- zkušený harcovník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
Kanic: Tyjo.... dobrej system! To musim zkusit. Akorat ja nemam na lodi zadny vyrobni cislo sakra... 

- kanic
- aktívní jachtař
- Reputace: 21
Jsem na tom stejně. 

- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
po chorvátsky to je " samogradňja" a hrdo by som si na čln napísal: No1
- Zahajskej
- návštěvník fóra
- Reputace: 12
to SawyerCZ: SPS ti tohle nepřihlásí, není to v jejich gesci. Zkus českýho Lloyda, ten je schopen vystavit doklad na kde co, mají z toho peníze.
- RACEK
- zkušený harcovník
Na HR kapitanátu mají vzory jak vypadá doklad od SPS a taky jak vypadá od CS Lloyd. A když si nejsou jistí, tak tam kouknou a vědí, jestli je to ten správný doklad.
Koupit vinětu pro lodě již zapsané je snadnější než loď přihlašovat na kapitanátě poprvé.
Koupit vinětu pro lodě již zapsané je snadnější než loď přihlašovat na kapitanátě poprvé.
- Lemon
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
Jenom takové info, letos jsem se potkal na moři v Chorvatsku s čechem, který měl malý 240cm člun s 5HP motorem. Setkali jsme se na čumendě u Svaté mariny, kde hořel les a a hasila to tam letadla.
A vypadlo z něj, že jezdí s tímto člunem už 10 let, a kromě toho že neplatí žádný poplatek ( nemusí do 6HP a 250cm) tak nemá ani žádné papíry.
A že si je chtěl udělat přímo v chorvatsku, ale že mu tam řekli, že to prý je pro takový člun nesmysl. A prý ho opravdu jednou kontrolovali, když se někde uvázal kde neměl a zavolali na něj nějakou hlídku. A nic po něm nikdo nechtěl. Jen prý bubu, to je soukromé kotviště...
Ano, na cokoliv co má motor musí být v chorvatsku papíry, to platí i pro elektromotory. Výjimku mají půjčovny.
Ale vypadá to, že čluny pod 250cm s malým motorem nikoho nezajímají. To samozřejmě není pobídka tam jezdit bez VMP, ale konstatování.
Je to úplně stejné jako u nás např. s parkováním skůtrů na chodníku. Je to přestupek ale policie to ignoruje.
A vypadlo z něj, že jezdí s tímto člunem už 10 let, a kromě toho že neplatí žádný poplatek ( nemusí do 6HP a 250cm) tak nemá ani žádné papíry.
A že si je chtěl udělat přímo v chorvatsku, ale že mu tam řekli, že to prý je pro takový člun nesmysl. A prý ho opravdu jednou kontrolovali, když se někde uvázal kde neměl a zavolali na něj nějakou hlídku. A nic po něm nikdo nechtěl. Jen prý bubu, to je soukromé kotviště...
Ano, na cokoliv co má motor musí být v chorvatsku papíry, to platí i pro elektromotory. Výjimku mají půjčovny.
Ale vypadá to, že čluny pod 250cm s malým motorem nikoho nezajímají. To samozřejmě není pobídka tam jezdit bez VMP, ale konstatování.
Je to úplně stejné jako u nás např. s parkováním skůtrů na chodníku. Je to přestupek ale policie to ignoruje.