Priatelia, stala sa mi “mensia” neprijemnost, pred troma dnami som isiel s gumakom na vodu, troska som neodhadol situaciu a pretankoval som nadrz, bola vo vyhriatom aute a ja blbec som ju neodvzdusnil jak bola natankovana mimo clnu a hodil ju rovno do clna, ked som otvoril odvzdusnovaci srob na nadrzi zacal s neho vo velkom vytekat benzin na hlinikovu podladu, kym som tam stihol hodit handru uz bola cast podlahy od benzinu a predpokladam ze dost stihlo zatiect aj pod podlahu, nemal som moznost podlahu vyhodit, povytierat a ocistit co tam zatieklo.
Otazka, stalo sa vam niekedy nieco take ze ste poliali gumak benzinom bez moznosti vycistenia a ake boli nasledky? Doteraz po dvoch dnoch som nemal moznost ho rozobrat tak sa radsej pytam vopred ci ma tam bude cakat nejake neprijemne prekvapenie a ma vobec zmysel to rozoberat alebo uz po takom case to nema vyznam a mozem sa zacat chystat rovno na opravu.
Poliaty gumak
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- PEPO
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 13
Re: Poliaty gumak
Podla mna sa nemusíš ničoho obávať.
Teda verím že si následne aspon čln otočil hore dnom aby sa čo najviac z neho dostalo von..
Teda verím že si následne aspon čln otočil hore dnom aby sa čo najviac z neho dostalo von..
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Nekouřit a prolít saponátovou vodou 

Priatelia nesrandujte
cln sa nedal ani obratit hore dnom ani poliat saponatovou vodou
takze co tam natieklo zostalo tam, moj predpoklad je ze tak pol deci mohlo max deci mohlo zatiect pod tu podlahu

-
- moderátor
- Reputace: 234
Se saponáty velmi opatrně. Obsahují tenzidy které narušují plasty. Je potřeba po jejich použití důkladný oplach vodou
-
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 35
Mám u motoru držadlo na nošení tak blbě, že když hadičku vod benzinu nim neprovlíknu, tak se při sklopení motoru láme. To ale není zhora vidět, takže jem na to přšel až když mně prdla palivová hadice na moři 20 kiláků vod základny.
Naštěstí věřím pověrám, že "připraveným patří svět" a vozím v kufru na baterku různé cajky. mezi jiným bordelem taky elektrikářský sponky. Jinak by to smrdělo slušným průserem
a galejema u pádel
To, že vytek benzín z motoru a z balonku pod podlahu průser nebyl. Nemusíš obracet loď vzhůru nohama, nemusíš demontovat
ihned podlahu a něco vytírat hadrem. Nemusíš nic. Musíš jenom chvíli počkat a benzin se vypaří sám, je to kupodivu dost těkavá kapalina.
Rozhodně se to vypaří dřív než stačí naleptat PVC Tvého korábu.
Naštěstí věřím pověrám, že "připraveným patří svět" a vozím v kufru na baterku různé cajky. mezi jiným bordelem taky elektrikářský sponky. Jinak by to smrdělo slušným průserem

To, že vytek benzín z motoru a z balonku pod podlahu průser nebyl. Nemusíš obracet loď vzhůru nohama, nemusíš demontovat

Husky píše:Mám u motoru držadlo na nošení tak blbě, že když hadičku vod benzinu nim neprovlíknu, tak se při sklopení motoru láme. To ale není zhora vidět, takže jem na to přšel až když mně prdla palivová hadice na moři 20 kiláků vod základny.
Naštěstí věřím pověrám, že "připraveným patří svět" a vozím v kufru na baterku různé cajky. mezi jiným bordelem taky elektrikářský sponky. Jinak by to smrdělo slušným průserema galejema u pádel
![]()
To, že vytek benzín z motoru a z balonku pod podlahu průser nebyl. Nemusíš obracet loď vzhůru nohama, nemusíš demontovatihned podlahu a něco vytírat hadrem. Nemusíš nic. Musíš jenom chvíli počkat a benzin se vypaří sám, je to kupodivu dost těkavá kapalina.
Diky, tak nejak som si to aj myslel, lebo mi pride ako viacmenej nemozne na vode akokolvek obracat cln alebo rozoberat hlinikovu podlahu, proste tieto moznosti su naprosto vylucene. Este ked vytecie benzin na pristupne miesto utrie sa bez problemu, ale pod podlahu kde sa nedostanes tak to by som neriskoval niekde hladat miesto na brehu vytahovat cln a robit komplet rozborku a zborku. Len mi napadlo ci by nebolo dobre pri vacsom mnozstve do clna naliat vodu a otvorit vypustaci otvor nech to vytecie, len mi to tiez nedavalo zmysel aby sa voda z benzinom dostala pod celu podlahu namiesto samotneho benzinu na par centimetrov stvorcovych ktore by bolo v pripade nevyhnutnej potreby jednoduhsie opravit.
- PEPO
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 13
Tak za deci benzínu vôbec nerob paniku.