Prosím o názor na čluny Pacific marine

Nejen na "velkých" lodích se plavíme ...

Moderátoři: vilma, Pepa, david

zdenek.el
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Prosím o názor na čluny Pacific marine

Příspěvekod zdenek.el » pon bře 27, 2023 8:39 am

Dobrý den, již více jak deset let používám člun firmy Pezal marine 290 s naprostou spokojeností. Chci koupit něco většího zaujal mne člun Pacific marine 360 AL. Máte někdo zkuěšenost s tímto, člunem, nákup zvažuji u firmy Sport Habáček. Děkuji za každý názor, ocením vaše zkušenosti s touto značkou. Zdeněk
Husky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 35

Re: Prosím o názor na čluny Pacific marine

Příspěvekod Husky » pon bře 27, 2023 3:07 pm

je to čínský spotřební materiál, tak jako většina všech výrobků. životnost +- 4 roky (pak upadne zrcadlo) :crazy:
... u habáčka to alespoň koupíš za rozumnou cenu...
Zahajskej
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 12

Příspěvekod Zahajskej » pon bře 27, 2023 4:22 pm

Tento člun jsem viděl, i se svezl. Je to čína, ale co dnes není. Líbil se mi zpracováním, čistá práce, bez ublemcání od lepidla, rovné švy, vypracované detaily. Celkově se mi líbil, i barevná kombinace, známý ho má (pokud ho ještě má), v modro bílé kombinaci, ale modrá měla takový zvláštní, zajímavý odstín. Vím, že se po pár letech rozlepovala překližka ve špici, ale nic kritického, zbytek ok. Člun je 360cm, provozován s 20HP motorem.
Uvažuji nad ním také, můj Adventure Master, ač patří k tomu lepšímu, se rozlepuje, již 2x opravován, rozlepen ve švu a povolil o kus dál opět.
Cena Pacifiku je velmi zajímavá, já bych šel do překližkové podlahy, hliník se mi nelíbí.
Husky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Husky » pon bře 27, 2023 7:34 pm

hliník a překližka má každý své. Hliníková podlaha když dostane prdu tak se může ohnout její segment nebo lišta, opravit to nejde. Překližka se nikdy nezlomí, ale když člun necháváš dýl na vodě, tak má přeci jenom tendenci sáknout...
zdenek.el
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Příspěvekod zdenek.el » pon bře 27, 2023 10:45 pm

Husky píše:hliník a překližka má každý své. Hliníková podlaha když dostane prdu tak se může ohnout její segment nebo lišta, opravit to nejde. Překližka se nikdy nezlomí, ale když člun necháváš dýl na vodě, tak má přeci jenom tendenci sáknout...

díky za info ale problematika podlahy mi je jasná, jezdím už víc než deset let, jsem na dřevě a asi nechci nic měnit. Spíš mi šlo o provedení spojů vím že někteří výrobci mají problémy s lepením a hlavně padají zrcadla, občas je problém že zrcadlo za 4 roky shnije a rozpadne se, slyšel jsemto hlavně u člunů Boat007. Samozřejmě velkou roli hraje udržba člunu a četnost užívání. Ale i tak děkuji za názor. :)
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » úte bře 28, 2023 8:58 am

Já si stále říkám.co vás k těm gumakum táhne. Skladovat se musí nafouklej tezkej je taky .pak se bojíte o zrcadlo rozlepeni píchnutí málo místa v tom je o proti laminátu stejné velikosti. Laminát je na celý život nebo ty polyetylenovy.jako mám já jako bajbot.
Screenshot_20230311-161333.png
Husky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Husky » úte bře 28, 2023 9:13 am

Skládací gumenjak má svůj význam, proto se vyrábějí i když uznávám, že to má tisíc a jednu nevýhodu. Já si to nechal jako doplněk k obytce, protože odmítám za sedmimetrovým autem tahat nějakou prikolicu s laminátovým čamacem, to bych byl na albánskejch serpentýnách v prdely. A když si natrénuješ nácvičky se sborkou a rozborkou, tak to zase není až takovej vopruz :crazy:
Navíc dostanu se na místa kam skoro nikdo, má to ponor asi 15 čísel a jezdím s tím na přilehlý plážičky, který nejsou přístupný z pevniny a kde větší loďky musí kotvit daleko...
...když se chci dostat k bóji, tak gumenjak taky dobře poslouží

Zpět na