Nafukovacie člny do Chorvátska
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- indianajones
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 7
Tatas nezklamal si ma. V 9 z 10 tvojich prispevkov niekoho urazas, osocujes, obvinujes ho z dilerstva atd. atd. atd. Skutocne nechapem tvoju potrebu sa takto prezentovat. Prajem ti aby si raz ziskal iny pohlad na ludi, nie len ten nenavistny.
P.S. vidim, ze si svoj prispevok upravil tak aby nebolo vidno ze klames. Je mi ta uprimne luto.
P.S. vidim, ze si svoj prispevok upravil tak aby nebolo vidno ze klames. Je mi ta uprimne luto.
- indianajones
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 7
- MatMates
- návštěvník fóra
- Reputace: 0

- tataS
- zkušený harcovník
- Reputace: 5
Omyl. To "každý" jsem tam přidal dodatečně až to tomu šťourovy začalo vadit aby to jiné nemátlo. Jinak to nikomu nevadilo. Původně jsem chtěl napsat
"na čluny 3,10m", což by bylo v pořádku ale protože mě vyrušovala malá vnučka se svými problemami, tak jsem tam ťuknul 3,30m. Ono stejně dát
na tak malý člun tak silný motor je dost na hlavu a dělá to většinou ten, kdo se chce předvádět. Celá ta debata o super motorech na malých člunech používaných pár dní v roce pro vyvezení rodiny na pár km nemá cenu. Na cestu k babičce také nikdo nekupuje Jaguára. Pokud se nechce předvádět
před sousedy, že na to má.
"na čluny 3,10m", což by bylo v pořádku ale protože mě vyrušovala malá vnučka se svými problemami, tak jsem tam ťuknul 3,30m. Ono stejně dát
na tak malý člun tak silný motor je dost na hlavu a dělá to většinou ten, kdo se chce předvádět. Celá ta debata o super motorech na malých člunech používaných pár dní v roce pro vyvezení rodiny na pár km nemá cenu. Na cestu k babičce také nikdo nekupuje Jaguára. Pokud se nechce předvádět
před sousedy, že na to má.
- pkokoska
- návštěvník fóra
SPECIAL EDITION 290 PL
Nazdar pani ako pise Mirecek38 tento cln osobne mam.
Bol som s nim 2x v Chorvatsku a pravidelne chodim na Vah.
Som s nim spokojny, poskladany mi vojde do kratkej Octavky + motor.
Zatial som pouzival iba HONDA 2.3 HP, temto rok som kupil TOHATSU 5HP takze sa mudem musiet trochu potlacit v aute.
Mam v zadu gumove kolieska kvoli transportu. K Vahu ho nosim nafuknuty na streche FABIA Combil.
Ked ho mam v HR zbaleny tak nafuknutie a spustenie na vodu trva cca 20min
Jazdime na tom zatial 2-ja dospeli a jedno 6 rocne dieta.
Odporucam tento cln
Zatial som pouzival iba HONDA 2.3 HP, temto rok som kupil TOHATSU 5HP takze sa mudem musiet trochu potlacit v aute.
Mam v zadu gumove kolieska kvoli transportu. K Vahu ho nosim nafuknuty na streche FABIA Combil.
Ked ho mam v HR zbaleny tak nafuknutie a spustenie na vodu trva cca 20min
Jazdime na tom zatial 2-ja dospeli a jedno 6 rocne dieta.
Odporucam tento cln
Naposledy upravil(a) pkokoska dne sob lis 23, 2013 8:26 am, celkem upraveno 2 x.
No najprv bola reč o HonWave 290,
teraz je reč o SPECIAL EDITION 290 http://www.eclny.sk/svk/detail/lode---c ... ad-image-0
teraz je reč o SPECIAL EDITION 290 http://www.eclny.sk/svk/detail/lode---c ... ad-image-0
Chorvátsko od 1.1.2014
Denis niekde spomínal, že niekto (on?) má napísané čestné prehlásenie, v ktorom sú uvedené parametre lode a že toto akceptujú v HR namiesto lodného osvedčenia pre člny, ktoré v SR nie sú registrovateľné.
Nemáte niekto vzor? Prípadne skúsenosti, či to bez problémov v HR zoberú...
Ďakujem.
Nemáte niekto vzor? Prípadne skúsenosti, či to bez problémov v HR zoberú...
Ďakujem.
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Mal to napisane Teista a týka sa to lodi , ktore podla zakona nemôžu byť zapisane v registri. Teista zo svojim člnom nebol v Chorvatsku. Osobne nevidim dôvod prečo by to niekde niekto nemal uznať, trebars aj Chorvatsky policajti. Čo sa týka vzoru, tak opiš lodne osvedčenie, zo zadnej strany osvedčenie z matriky a zataviť do folie.
Myslíš Lloydu Československého http://www.cslloyd.cz/
alebo Slovenského http://www.slovensky-lloyd.sk/ ?
alebo Slovenského http://www.slovensky-lloyd.sk/ ?
Update:
Keďže v HR zrušili limit 300cm na platenie (platia všetci), výber člnov je o dosť širší. Teraz je veľkosť obmedzená len veľkosťou kufra v aute alebo strešného boxu.
napr. Zodiac Cadet Solid 310 sa zmestí do boxu Thule Pacific 600 (vnútor. rozmer 58x31cm) len veľmi natesno a aj to len vďaka tomu, že má bočné steny takmer kolmo do hora, oveľa väčší a lacnejší box UltraPlast MD 20 (86x38cm) má ale také šikmé steny, že by sa to asi nezmestilo (možno ak by sa čln zložil nejako po dĺžke).
Nosíte niekto čln v strešnom boxe?
Ako ďalšie kritériá na výber člnu by som pridal:
- trojuholníkové zábrany proti ošpliechaniu medzi zrkadlom a valcami vzadu hore: zbytočné, nič dopredu nešpliecha a pritom zavadzajú pri obsluhe koliesok, vyberaniu igelitiek z vrtule, atď.
- keď sedím vzadu na rúre, tlačí ma niečo? U HonWave a Suzumaru je to tenká obruba proti vode, Zodiac Zoom, Mercury/Quicksilver tam nemá nič, Zodiac Cadet a niektoré Yam-y tam mjú veľkú plastovú úchytku
- podlaha - drevená (ak nie je poplastovaná) sa veľmi rýchlo opotrebuje a za jazdy po vlnách nepríjemne buchoce
- počet komôr - čím viac, tým dlhšie trvá nafúkanie. Stačia 2 komory, bezpečnosť je zaistená tým, že medzi komorami je veľký kužeľ, ktorý sa preklopí na stranu deravéj komory.
Keďže v HR zrušili limit 300cm na platenie (platia všetci), výber člnov je o dosť širší. Teraz je veľkosť obmedzená len veľkosťou kufra v aute alebo strešného boxu.
napr. Zodiac Cadet Solid 310 sa zmestí do boxu Thule Pacific 600 (vnútor. rozmer 58x31cm) len veľmi natesno a aj to len vďaka tomu, že má bočné steny takmer kolmo do hora, oveľa väčší a lacnejší box UltraPlast MD 20 (86x38cm) má ale také šikmé steny, že by sa to asi nezmestilo (možno ak by sa čln zložil nejako po dĺžke).
- trojuholníkové zábrany proti ošpliechaniu medzi zrkadlom a valcami vzadu hore: zbytočné, nič dopredu nešpliecha a pritom zavadzajú pri obsluhe koliesok, vyberaniu igelitiek z vrtule, atď.
- keď sedím vzadu na rúre, tlačí ma niečo? U HonWave a Suzumaru je to tenká obruba proti vode, Zodiac Zoom, Mercury/Quicksilver tam nemá nič, Zodiac Cadet a niektoré Yam-y tam mjú veľkú plastovú úchytku
- podlaha - drevená (ak nie je poplastovaná) sa veľmi rýchlo opotrebuje a za jazdy po vlnách nepríjemne buchoce
- počet komôr - čím viac, tým dlhšie trvá nafúkanie. Stačia 2 komory, bezpečnosť je zaistená tým, že medzi komorami je veľký kužeľ, ktorý sa preklopí na stranu deravéj komory.
Ahoj můžeš prosím tě napsat zdroj a nebo více info o tom že poplatek se platí v HR pro více jak 300cm dlouhý člun, měl jsem za to že je to stále zpoplatněná délka od 250cm výš i když tolerují při kontrole do 300cm ?
martinsk píše:Update:
Práveže limit 300cm už neexistuje, platia všetky "brodice" (čokoľvek dlhšie ako 250cm alebo nad 5kW).
Na stránke ministerstva http://www.mppi.hr/default.aspx?id=477
Brodica jest plovni objekt namijenjen za plovidbu morem koji nije brod ili jahta, čija je duljina veća od 2,5 metra, ili ukupne snage porivnih strojeva veće od 5 kW.
Na stránke ministerstva http://www.mppi.hr/default.aspx?id=477
Brodica jest plovni objekt namijenjen za plovidbu morem koji nije brod ili jahta, čija je duljina veća od 2,5 metra, ili ukupne snage porivnih strojeva veće od 5 kW.
- modrymax
- návštěvník fóra
Re: SPECIAL EDITION 290 PL
[quote="pkokoska"]Nazdar pani ako pise Mirecek38 tento cln osobne mam.
Tak nevím pane Kokoška
Octávku mám už třetí, ale že by se vyráběla krátká a dlouhá
jsem ještě nikdy neslyšel
Tak nevím pane Kokoška

Octávku mám už třetí, ale že by se vyráběla krátká a dlouhá
jsem ještě nikdy neslyšel

- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
Re: SPECIAL EDITION 290 PL
modrymax píše:Tak nevím pane KokoškaOctávku mám už třetí, ale že by se vyráběla krátká a dlouhá jsem ještě nikdy neslyšel
Kombík I koktávky je o chlup delší.

- molny
- nováček na fóru
Pozdravujem.
V auguste som bol v HR so svojim cca 25 rokov starym METZELER YUCA, 4m dlhy, bez pevnej podlahy, motor TOMOS 4,5. Predtym v juli som si spravil v Zadare "lodicak" voditelj...Od viacerych znamych, aj domacich isli informacie o castejsich kontrolach, aj gumakov v zatokach. Kedze som sa chcel s tym vozit legalne, chcel som poriesit "vinetu". Od YUCA som mal lenpovodny certifikat s vyrobnym cislom a rozmermi, od motora prakticky nic. V Zadare ma zrusili, ani som nedopovedal, na Pagu uradnik nakoniec suhlasil. Neviem, co vsetko z udajov zanasal do systemu, ale vytlaceny papier s mojim menom, nazvom lode, vykonom motora je na svete.
Lodka je dobre skladna. Boli sme s nissan nv200, 4 clenna rodina. K lodke som mal aj komplet original oplachtenie, bicykel,...., vsetko voslo do kufra tak, ze aj plato na kufri bolo zavrete, na nom nic.
V auguste som bol v HR so svojim cca 25 rokov starym METZELER YUCA, 4m dlhy, bez pevnej podlahy, motor TOMOS 4,5. Predtym v juli som si spravil v Zadare "lodicak" voditelj...Od viacerych znamych, aj domacich isli informacie o castejsich kontrolach, aj gumakov v zatokach. Kedze som sa chcel s tym vozit legalne, chcel som poriesit "vinetu". Od YUCA som mal lenpovodny certifikat s vyrobnym cislom a rozmermi, od motora prakticky nic. V Zadare ma zrusili, ani som nedopovedal, na Pagu uradnik nakoniec suhlasil. Neviem, co vsetko z udajov zanasal do systemu, ale vytlaceny papier s mojim menom, nazvom lode, vykonom motora je na svete.
Lodka je dobre skladna. Boli sme s nissan nv200, 4 clenna rodina. K lodke som mal aj komplet original oplachtenie, bicykel,...., vsetko voslo do kufra tak, ze aj plato na kufri bolo zavrete, na nom nic.
- Michal1
- návštěvník fóra
- Reputace: 10
Re: Nafukovacie člny do Chorvátska
Ahojte mal by som jeden dotaz.
Keďže veľmi silno zvažujem dovolenku v chorvátsku s nafukovacím člnom Honwave 4m, a čítam si rôzne príspevky týkajúce sa chorvátska s člnmi, pozrel som sa do lodného osvedčenia o plavidle ( na môj gumák) a zistil som, že podľa tohto osvedčenia je určený na vnútrozmeské vodné cesty ( inland water ways), a teraz som na pochybách či to zle napísali a ja som si to nevšimol, alebo či je to normálne a čln nie je určený na more ( ale určite tam bol s predchádzajúcim vlastníkom) a som presvedčený že na štítku ma kategóriu "c" ....
otázka je či to mám nejako riešiť, resp. či mi stým budú robiť v chorvátsku nejaké problémy ????
Michal
Keďže veľmi silno zvažujem dovolenku v chorvátsku s nafukovacím člnom Honwave 4m, a čítam si rôzne príspevky týkajúce sa chorvátska s člnmi, pozrel som sa do lodného osvedčenia o plavidle ( na môj gumák) a zistil som, že podľa tohto osvedčenia je určený na vnútrozmeské vodné cesty ( inland water ways), a teraz som na pochybách či to zle napísali a ja som si to nevšimol, alebo či je to normálne a čln nie je určený na more ( ale určite tam bol s predchádzajúcim vlastníkom) a som presvedčený že na štítku ma kategóriu "c" ....
otázka je či to mám nejako riešiť, resp. či mi stým budú robiť v chorvátsku nejaké problémy ????
Michal
- Ozzie
- zkušený harcovník
- Reputace: 42
ŠPS, po novom Dopravný Úrad vydáva lodné osvedčenie iba na vnútrozemské vodné cesty. Ja som mal tiež takéto osvedčenie a nikdy nebol v HR problém.
- Michal1
- návštěvník fóra
- Reputace: 10
Dík Ozzie, ukludnil si ma,
vôbec ma to nenapadlo
vôbec ma to nenapadlo