Lanaverre - způsob přepravy a oprava lodi

Technické podpůrné prostředky pro jachting (auta. přívěsy, šífy).

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » úte pro 13, 2011 8:05 pm

Pevné přivízání lodě ti nepomůže, protože jak si pomalu sedá na vlek, tak se ti vůči vleku poklápí ve finále ji máš dost daleko od příďovýho dorazu.

Já když vytahuju loď, tak při najetí na vlek mám oko na přídi pod příďovým dorazem a když loď vytahnu ven, tak je oko nad dorazem, takže při vyjíždění z vody pomalu loď dotahuju na vlek.
MARIS
moderátor
Reputace: 5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod MARIS » úte pro 13, 2011 8:09 pm

To livot,neříká se těm "U" náhodou šekl,česky třmen? :mad:
livot
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod livot » čtv led 26, 2012 9:53 pm

Tak jsem dal pod stredovy kyl 6 rolen za sebou ( od pride do cca 4/5 delky ). To by melo vahu na voziku rozlozit dobre i s nakladem uvnitr lodi. Konec lodi je uz dost meky, takze tam chci jeste udelat takovou "kozu" a lod podeprit napinaci kurtou.
Pod ty bocni kyly jsem dal dve rolny, cca o 2 cm niz. Lod pak na nich nelezi celou vahou, jen se zlehka opira, vicemene jen kvuli bocni stabilite. Doufam, ze jsem tim svuj problem vyresil...
Jeste uvazuju o prilaminovani nejake vyztuhy ( z preklizky ) uvnitr - mezi dno nad bocnim kylem a podlahu kokpitu...
texoft
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod texoft » sob led 28, 2012 1:28 pm

Ahoj livot,

nechceš se s námi podělit o fotky tvého řešení?
vasaditkavasa
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 9

Příspěvekod vasaditkavasa » ned led 29, 2012 5:42 pm

Ahoj, rolny jsi koupil originální? Jakou jsi použil osu do rolen? Průměr? Trubku nebo kulatinu a z jakého materiálu? Rolnu kterou jsi koupil máš uvnitř s plastovou trubičkou nebo kovovou? Díky
livot
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod livot » úte dub 10, 2012 2:26 pm

Ahoj chlapi, omlouvam se, vubec mi odsud nechodi prispevky a ja sem ted mrknul vicemene nahodou... kdyztak klidne mi piste na mejlik...
Mel jsem posledni dobou nejak napilno, takze jsem na lodicku ani nesahnul... :( Budu ted muset maknout, sezona se blizi.
Nafotim to, jen co s tim budu moct vyjet z dilny.

Rolny jsem koupil original u Marinesport. Osu mam z kulatiny 16mm. Tu vnitrnu trubicku jsem nezkoumal, ono je to v podstate jedno, osa ma minimalni vuli. Jen pozor u takovejch tech V rolen, tak jsou z boku takovy plastovy "futra" a nedela to dobrotu...

Jinak jsem jeste nechal zevnitr do lodi ( v mistech kde vzadu konci ty bocni kyly ) zalaminovat dva kousky vodeodolne preklizky, ty by to mely dost podeprit... Koukal jsem, ze cela lod je mezi podlahami "vycpana" polystyrenem.

Zeptam se - nemate nekdo nejaky typ na odlehceni te zadi na voziku ? At neobjevuju ameriku...

Zpět na