kde sehnat třmeny
Moderátoři: vilma, Pepa, david
kde sehnat třmeny
Prosím nevíte někdo, kde se dají koupit hotové třmeny, upravuji vozejk pod člun.
[img][img]http://img262.imageshack.us/img262/7669/picture6wl2.gif[/img]
[/img]
[img][img]http://img262.imageshack.us/img262/7669/picture6wl2.gif[/img]
[/img]
- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník
- Reputace: 8
- Kontaktovat uživatele:
Se těžko radí, když nemáš v profilu ani vyplněný bydliště
.
Já bych to nejdřív sháněl ve Feroně v Praze-Holešovicích.

Já bych to nejdřív sháněl ve Feroně v Praze-Holešovicích.
- bobes
- aktívní jachtař
- Reputace: 6
Ten třmen musí mít pevnost. Když to uděláš z z obyčejné kulatiny bude se ti sice dobře řezat závit a ohýbat rádius, ale pevnostně je to jak brambory. Hlazenka se zase špatně ohýbá a špatně se řeže závit. Za studena už vůbec.
Celý fígl aby nemusel být plocháč moc silný spočívá v tom, aby vnitřní rozteč děr na něm byla stejná jako šířka profilu podvozku. Prostě aby šly šrouby z každé strany co nejblíže k profilu. Na plocháč pak nepůsobí taková síla , která jej ohýbá. I když tam budeš mít třmen, stejně tam jeden plocháč musíš udělat. Určitě je méně práce dva plocháče navíc než ty třmeny.
Celý fígl aby nemusel být plocháč moc silný spočívá v tom, aby vnitřní rozteč děr na něm byla stejná jako šířka profilu podvozku. Prostě aby šly šrouby z každé strany co nejblíže k profilu. Na plocháč pak nepůsobí taková síla , která jej ohýbá. I když tam budeš mít třmen, stejně tam jeden plocháč musíš udělat. Určitě je méně práce dva plocháče navíc než ty třmeny.
Rozumím, je to tak jak řikáš. dík
koukl jsem se na ty obrázky tvého přívěsu, pěkná prácička
ty ten třmen používáš tuším ale jenom k uchycení nápravy k vozejku, aby byla posuvná.
Já potřebuji trošku jiný případ - sepnout jekl kolmo na jekl takže jak silný bis doporučil plech
jekl60x30 a na to kolmo co já vím 25x25, ještě to teprv vymýšlím?
koukl jsem se na ty obrázky tvého přívěsu, pěkná prácička

ty ten třmen používáš tuším ale jenom k uchycení nápravy k vozejku, aby byla posuvná.
Já potřebuji trošku jiný případ - sepnout jekl kolmo na jekl takže jak silný bis doporučil plech
jekl60x30 a na to kolmo co já vím 25x25, ještě to teprv vymýšlím?
- bobes
- aktívní jachtař
- Reputace: 6
Změřím to, ale myslím že tloušťka 5 nebo 6mm, šířka pásku 25 nebo 30 mm. Nic ne neohnulo. Pod hlavu podložku pod matku podložku a pérovku. Skoro půlka hlavy je vlastně nad nosníkem. Já to dělal celé z úček, abych se všude dostal se štětcem a barvou. Kde jsem potřeboval např. vařit příčníky dal jsem do účka 10 cm dlouhý plech 4mm a něj pak vařil. Uprostřed mám taky tu jeklovou nápravu chycenou stejným způsobem jako to chceš dělat ty. Mám tam vlastně jenom pásek křížem ze spodu a z vrchu a dva šrouby. Stojí to pořád pod střechou a 2x ročně to potopím do sladké vody. Zatím to nerezne. V moři by to asi nefungovalo. 

né dík, představivost mám
to bobes: šak sem hodně dumal, jak ten bržděnej přívěs dostává na moři na ....zadek.
Von když ten přívěs začne celej rezivět pod barvou, tak štetka už moc nepomůže, ta to jenom přikryje a za rok je to tam znovu. Jinak mám starší přívěs tovární výroby a ten je taky s účka
Celkem dobře to maj vymyslený frantíci, dělají takový ty sklopný vozejky co zajedeš jenom po kola i pro dost velký lodě, ale je to spíš pro velký gumáky a motoráky pro plachetničky ne a samozřejmě za moc peněz. Pokud to někoho zajímá zde link:
http://www.rsa-fr.com/RSA_France/Remorq ... LOGUE.htm#
dole je video : presentations

to bobes: šak sem hodně dumal, jak ten bržděnej přívěs dostává na moři na ....zadek.
Von když ten přívěs začne celej rezivět pod barvou, tak štetka už moc nepomůže, ta to jenom přikryje a za rok je to tam znovu. Jinak mám starší přívěs tovární výroby a ten je taky s účka
Celkem dobře to maj vymyslený frantíci, dělají takový ty sklopný vozejky co zajedeš jenom po kola i pro dost velký lodě, ale je to spíš pro velký gumáky a motoráky pro plachetničky ne a samozřejmě za moc peněz. Pokud to někoho zajímá zde link:
http://www.rsa-fr.com/RSA_France/Remorq ... LOGUE.htm#
dole je video : presentations