Cesta s lodí přes Rumunsko
Moderátoři: vilma, Pepa, david
-
- bez hodnocení
- Reputace: 17
Cesta s lodí přes Rumunsko
Odváželi jste někdo od Černého moře loď domů po silnici? Zajímá mě hlavně Rumunsko,silnice,kriminalita,atd.
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Re: Cesta s lodí přes Rumunsko
Rumunsko je v EU. Kvalita ciest sa prudko zlepšuje. Sú oblasti kde žijú len cigáni a tam sa človeka chytá neistota, či sú nebezpeční neviem, mi sme problémi nemali. Za most cez Dunaj sa platil poplatok. Dialnica je bez poplatku. Kriminalita asi skôr vo velkých mestách, teda ako u nás. V horách pri horskej chate som si nechal auto a zabudol som zavrieť okno, po týždni nič, ani cukrík sa nestratil. Nikto nežobre pivo ani cigarety. Policajti nebuzerujú. Obchody sú plné tovaru, ludia sú ustretoví, z cudzích rečí ovládajú Francúštinu a sem tam aj iné románske jazyky. Na hraničnom prechode kade sme my išli zrušili kioskové zmenárne. Asi treba ísť do banky. My sme menili v obchode u majitela, teda asi nelegálne. Bol som tam minulý rok na jeseň.
-
- bez hodnocení
- Reputace: 17
děkuji za info,v Hodoníně popovídáme
potrvrzuju co psal Denis.. asi tři roky zpátky jsem jel do řecka s lodí a vzali jsme to přes Rumunsko ze zvědavosti. Nikdo si nás nevšímal ani při zastávkách volně po cestě a byl jsem i překvapenej z kvality silnic. Příjemně. Je pravda, že jsme cestu dali přes den, nenocovali jsme.
Jen mají strašně dlouhý vesnice, a když dodržuješ rychlost pomalu to při padesátce utíká
Jen mají strašně dlouhý vesnice, a když dodržuješ rychlost pomalu to při padesátce utíká

- martin76
- návštěvník fóra
- Reputace: 7
Ahojte,mám otázku na tých čo sa plavili do delty Dunaja a naspäť ťahali na podvozkoch kde ste vyťahovali?V Tulcei?
Ďakujem za odpoveď.
Ďakujem za odpoveď.
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Ano, v Tulčei, po pravej strane je sklz do vody a marína, kúsok odtial je benzínka na vode.
- martin76
- návštěvník fóra
- Reputace: 7
Ďakujem Denis.