Dotaz na vozik - koupit nekoupit?

Technické podpůrné prostředky pro jachting (auta. přívěsy, šífy).

Moderátoři: vilma, Pepa, david

ditri
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Dotaz na vozik - koupit nekoupit?

Příspěvekod ditri » stř srp 27, 2008 12:02 am

Zdravim - jak tak patram po netu a shanim starsi vlek na motorovy clun delky 5,30 a vahy 450Kg narazil jsem na inzerat s timto vlekem > Vlek na prodej - manik za to chce 22900. Ale nejak se mi to nezda - vypada to jak home vyroba a je to bez rolen atd. Coz o to - ty rolny by se snad nejak poresili ale preci jen ta konstrukce ... co myslite vy? jak se Vam vozik zda? Nejsem sice plachtak panove ale voda :-) je muj zivel...

Mimochodem videl jsem levne voziky v polsku ale je s nimi hrozna domluva pres mejl - nemate nekdo zkusenost?
halladin
vytrvalý návštěvník
Reputace: 2

Příspěvekod halladin » stř srp 27, 2008 7:32 am

Rolny to nemá, a odnimatelnou rampu se světly zdá se, taky ne.. Takže do vody bych s tím nezajížděl. Konstrukce se mi zdá taky slabá. Tak na gumák, který odvezeš k vodě, a přeneseš za rukojeti,.
Cena na výbavu dost vysoká, zdá se mi.

Ale je to jen muj dojem, nejsem technik, abych to zhodnotil spolehlivě. Já mám plachetnici, podle techničáku kolem 300 kg., délka 5,25 a pořídil jsem si tohle . http://www.kovoservis.net/images/fotky/ilustrac/09.jpg

Koukni Holub Kovoservis Já mám od nich přívěs, a jsem spokojený.
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 5

Příspěvekod tataS » stř srp 27, 2008 7:44 am

Je to evidentně home výroba. Největší nevýhodu vidím v těch listových pérech bez tlumičů. Bude to dost skákat hlavně prázdné.
Neuvádíš povolené zatížení ale tipoval bych to tak na max 300kg. Ovšem s tou cenou je víc nežli drzý v porovnání s těmi
fabrickými.
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod bobes » stř srp 27, 2008 9:18 am

Je to normální vozík na motorák z USA. Podle těch nášlapných blatníků a lisťáků. Lisťáky v USA používají stále a viděl jsem je i na vozíku loňské výroby. Mezi námi na opravu nebo případně zvýšení nosnosti je to lepší než ty gumové torzky. Přidáš list a jedeš dál. Navíc jsou většinou velmi dobře dimenzované, protože v USA mají povolenou mnohem větší hmotnost na nebržděný vlek. Přihlašuje se to buď jako stavba nebo jako dovoz. Tak v dokladech bude buď domácí výroba nebo USA. Listové pero je progresivní a jestli něco skáče prázdné jako koza , tak to jsou především ty u nás prodávané Alka a Knotty.

Pokud se ti to zdá drahé, kup si normální přívěs v Bauhausu s trubkovou ojí, aby měl tvojí požadovanou nosnost a udělej si úpravu. Přívěs s celkovou 750 kg mívá nosnost kolem 600, což ti bohatě stačí na tvůj gumák včetně bagáže. Uděláš nastavovací oj a nějaké lože pro gumák. Dneska už tam ani nikdo nic moc nevaří, všechno je to šroubované jako stavebnice. Samotný vlek bude zhruba za polovinu peněz než ten inzerovaný a pokud si zbytek umíš udělat velká investice to nebude. Na STK tu oj zase zkrátíš a budeš mít vlek nejen na loď, ale i pro běžné použití.
halladin
vytrvalý návštěvník
Reputace: 2

Příspěvekod halladin » stř srp 27, 2008 9:55 am

Bobesi, ale on nemá gumák...
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod bobes » stř srp 27, 2008 11:04 am

Tomu vozíku je jedno co veze. :) Platí to i pro motoráček. Můžu ti nafotit, jak jsem to udělal na svého Sporta. Ten má sice jen 4,20 x 1,6. Vyšel jsem z malého přívěsného vozíku na malých kolech, který stál 2.000,-Kč včetně TP a SPZ a něco cca tak 1.000 ostatní materiál.
Jinak se mi ten americký vozík líbí , má nízko těžiště a bude se dobře nakládal a skládat. Taky bude stabilní. Cenu zkus ukecat.
ditri
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ditri » stř srp 27, 2008 4:49 pm

Panove - diky za postrehy velmi moc. Opravdu je to vozik z usa a cenu jsem jiz sklepnul na 20 coz je plus minus prijatene. Ma to tez zajimave parametry vahy / prepravnosti - Vazi 150Kilo coz znamena 600pro lod :-) takze je rezerva. Mejte sa plavbe zdar at uz s plachtama nebo bez!!

Zpět na