Něco pro pobavení

Technické podpůrné prostředky pro jachting (auta. přívěsy, šífy).

Moderátoři: vilma, Pepa, david

lubo52
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Něco pro pobavení

Příspěvekod lubo52 » čtv pro 17, 2009 3:19 pm

Ahoj
na začátku prosince jsem koupil lod i s bržděným přepravním vozíkem za dobrou cenu. Vše vypadalo ok vozík vyroben 2000 vše s papírama vypadalo v pořádku. A ted to začína, včéra jsem byl vozík na sebe přihlást a ouha úřednice mi zdělila že je lustovaný v šeghenu a papíry mi nedá registraci neprovede a volá kriminálku :cry: . Začal jsem zjištovat co se vůbec děje. Bývalému majiteli zhruba před rokem vozík ukradli a policie ho našla a vypadá to, že nějak zapoměli odvolat pátrání. Zítra jsem předvolanej k výslech a tak uvidím jak to dopadne.
Doufám, že se úřední šiml pohne a dostanu papíry zpátky.
dfogel
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dfogel » čtv pro 17, 2009 3:49 pm

tak pak hlavne nezapomen napsat jak jsi dopadl.dokaze mne vzdycky vytocit ze ti tam nahore maj porad cas ale nedej boze kdyz musis neco ty.to ti posilaj obalky z pruhem z ultimatem.a kdyz to nedodrzis tak ty ty ty.ja bych je :gun:
bomba
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bomba » čtv pro 17, 2009 5:00 pm

Ahoj,občas se to stává i s autama,někdo ho ukradne,pojišťovna ho majiteli uhradí a auto se stane majetkem pojišťovny když se pak auto v Čechách našlo neseberou ti ho,ale je na pojišťovně jak se svým majetkem naloží,v každémpřípadě ho můžeš používat,ale nesmíš ho prodat,v tu chvíli se dopouštíš trestného činu.Stejné to bude možná i s tvým vlekem
lubo52
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lubo52 » čtv pro 17, 2009 7:47 pm

to bomba
To by neměl být tento případ, policie sama našla a vrátila majiteli vozík. Nechala si podepsat předávací protokol(ten si odvezla, nenechal žádnou kopii) a nezrušila pátrání.
bomba
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bomba » čtv pro 17, 2009 9:20 pm

Ahoj,já jsem si to potom taky uvšdomil,to co sem popsal se stává při koupi v bazaru a pod. ty jsi to koupil přímo od majitele a to by neměl být prpblém,možná by nebylo od věci ho kontaktovat,aby v tom podnikl nějaké kroky a třeba požádal policii o protokol ,nebo o zrušení pátrání.Hodně štěstí.
lubo52
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lubo52 » pát pro 18, 2009 9:13 pm

Tak po výslechu tedy poprvé v životě. Mají potrzeno od odělení, které vozík našlo, že se jedná o administrativní chybu, ale jen po telefonu. Pátrání neni zrušeno a já mám hledaný vozík na zahradě. Po přesvedčování, že lod opravdu nemám kam dát, mi laskavě nechali vozík doma pod prohlášením, že nikam s ním nepojedu. Správně by ho měli zajistit.Tak čekám až to pátrání zruší. Člověk by si myslel, že skoro v roce 2010 by to mohlo vyřešit kliknutí do počítače a přepsání a odeslání, ale bude to asi složitá a zdlouhavá operace už to trvá 3dny :mad: Nevíte jestli po policii můžu uplatněvat náhradu cestovného a času?
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » pát pro 18, 2009 9:24 pm

lubo52 píše: Nevíte jestli po policii můžu uplatněvat náhradu cestovného a času?

To nevím. Mohli by ale na Tobě nárokovat výdaje za použití "útvaru pro ryché nasazení".
Že jsi je neviděl, nic neznamená. Jsou maskovaní. :crazy:
alffa
dfogel
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dfogel » pát pro 18, 2009 9:59 pm

Nadruhou stranu je fajn ze se to aspon takhle dopadlo.no nakonec nebudou zkazeny vanoce.nebo jo?
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod bobes » pát pro 18, 2009 10:20 pm

Nenapsal jsi jestli ho máš od majitele z ČR nebo z ciziny a jestli už jsi napsaný v odhlášce ve velkém TP. Dále pleteš několik věcí do sebe. Bylo vyhlášeno jen v Šengenu nebo i v PATRMV. Pokud i v PATRMV na začátku prosince ho nemohl původní majitel odhlásit na tvou osobu. Pokud má vozidlo statut odcizené žádná uřednice ho neodhlásí. Pokud bylo jen v Šengenu mohlo se to stát, pokud ho při odhlášce úřednice nekontrolovala. To je ale nepravděpodobné, protože všechna vozidla se při jakémkoliv úkonu v Šengenu kontrolují. Mohlo se stát jedině to, že tento systém, který běží teprve krátce má hrozně dlouhou odezvu, občas zamrzne a nebo je mimo provoz.
Co se týče odvolání z Šengenu nebo PATRMV nemůže ho provést nikdo jiný než vyhlašující útvar PČR. Program to prostě neumožňuje.
Místo jednoho kliknutí tedy policista , který vozík našel, vyrozuměl písemně vyhlašující útvar a tento ho musí z pátrání odvolat. Tento útvar písemně vyrozumí příslušný magistrát, kde je vozidlo evidováno ( policie už nemá s evidencí vozidel nic společného) a zde je jedním kliknutím :) změněn statut vozidla z odcizeného na provozované a poté je teprve možný jakýkoliv zápis v dokladech. V některém z těchto článků to asi selhalo. Je to sice složitější, ale zato se tímto předejde tomu aby se jedním kliknutím odcizená vozidla měnila na neodcizená a pod.
Tipnul bych to na cca 10 dní, ale teď přes vánoce asi déle.
lubo52
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lubo52 » sob pro 19, 2009 1:39 pm

Ahoj kopený v ČR, odhlášený na mě, v pátrání u nás i v šegenu. Nalezený ukradený i nal v roce 2008. Původní majitel netušil, že je stále v pátrání a vesele sním jezdil, ten měl kliku :D .
Já doufám, že vánoce v pohodě, todle mě přece nomůže rozhodit, mám hodně času na vyřizování zbytečností :gun:
lubo52
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lubo52 » stř pro 23, 2009 3:37 pm

Ahoj pátrání po vozíku bylo zrušeno, všechny doklady mi navráceny a vozík přihlášen. Úřednice mi na úřadě vyšla vstříc a přihlásila mi vozík mimo úřední dny :) . Policie se mi omluvila (za to si ni nekoupím). alej jsem rád že to tak dopadlo.
Všem přeji krásné vánoce, hodně štěstí, zdraví a času stráveného na lodi v novém roce.
Luboš
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

zaplaťpámbu

Příspěvekod pecho » stř pro 23, 2009 3:44 pm

2 Lubo52
Zaplaťpámbu, že to aspoň takhle dopadlo a nebudeš mít žádné další obštrukce. Taky přeji Happy Christmas to all.
:) Zdraví Pecho
Fulda
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fulda » stř pro 23, 2009 4:09 pm

Konec dobrý, všechno dobrý. Klidné svátky přeje Fulda.

Zpět na