vozík - přihlášení stavba, přestavba nebo dovoz?

Technické podpůrné prostředky pro jachting (auta. přívěsy, šífy).

Moderátoři: vilma, Pepa, david

miko
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

vozík - přihlášení stavba, přestavba nebo dovoz?

Příspěvekod miko » pon srp 01, 2011 1:59 pm

Mám problém, věc se má tak.
Mám vozík z německa, ovšem, původní majitel ztratil papíry, ale vozík je stále zaregistrován na jeho jméno v německu. A původní majitel tvrdí že už nelze papíry získat, vzal jsem to jako hotovou věc, a tak jsem tedy hledám alternativní způsob přihlášení.
Jelikož byla náprava nějaká sedlá(nepružila a kola byli nízko) rozhodl jsem se, že koupím novou, a udělám si novou stavbu vozíku, tak jsem si koupil ještě novou žehlu. Nicméně na úřadě mě vyhodili s tím že potřebuju typový list na tu žehlu, jenže žehla není výrobkem z čech a podléhá evropské homologaci schválené myslím z německa, a úředník něchtěl vzít ten kus papíru potvrzující tu evropskou homologaci. Ale u toho mě ten namyšlenec vytočil, že sem si řekl že to nemám za potřebí a radši to vyřeším jinak.

Tak hledám nějaký alternativní způsoby jak to vyřešit. Myslím že někdo z vás by mi mohl poradit.
Možná sehnat nějaký starý papíry a nahlásit přestavbu.
Teoreticky by se dalo ještě komunikovat s německejma úřadama, ale jelikož neumim německy, tak vůbec nevím jak bych dopadl.

Vozík je přesně dělaný pod Flying Dutchmana, s kterým jsem ho koupil. V podstatě ten vozík k tomu byl navíc, za cenu šrotu. A loď na něm fakt dobře sedí a ten stav je dobrý, tak by mi přišla škoda ho nevyužít.

parametry:
1 nebržděná náprava na 750kg
délka cca 4,4m
šířka cca 1,65m
rok výroby 1978

děkuji za vaše rady a čas
M.
karf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod karf » pon srp 01, 2011 2:34 pm

Řešení asi je stavba nového vleku...na oko = zažádat o stavbu vozíku s tím, že si ho obkreslíš tak jak je, doplníš novou nápravu s razítkem a novou žehličku s razítkem, seženeš podpis svářeče způsobilého na svařování takovéto konstrukce a podpis elektrikáře s vyhláškou 50. Dostaneš povolení na stavbu vozíku. Za týden dorazíš s výrazem unaveného stavitele na evidenčku jakože "máš postaveno" a následně pro značky...celá byrokracie stojí cca 5 tisíc (postup není osobní zkušeností :oops: )

víc tady
miko
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod miko » pon srp 01, 2011 9:21 pm

No měl jsem to takle přesně původně v plánu, a už jsem to jednou dělal. Dík za odkaz, ale už to mám všecko pročtené.
jen když jsem stavěl já vlek, tak nikdo po mě nechtěl vyhlášku 50, ale vše ostatní ano, možná jiný kraj jiný mrav.

Když já tu blbou birokracii nesnášim, zaplatíš tolik peněz, a změna na vozejku 0%, nejvíc mě dostává poplatek 2 000, za to že si mohu postavit vozík :-D

spíš jestli tu není nějaký klička co se týče přestavby nebo tak, páč platit tolik za birokracii se mi nechce, ten vozík přeci jen zase takovou hodnotu nemá, a ty výlohy nejsou malé...
Viki007
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Viki007 » pon srp 01, 2011 9:38 pm

Zdravím, mrkni se na aukro, mám pocit, že tam v sekci přívěsy-návěsy byl aktuálně nějaký vozík/spíš papíry k prodeji. Jinak bych doporučoval se poohlídnout po papírech na prodej.
miko
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod miko » pon srp 01, 2011 10:16 pm

A když budu mít ty papíry, kde, ani zdaleka nebude odpovídat délka, šířka a nebude tam napsáno pro převoz lodí, dá se s tím něco dělat?
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » úte srp 02, 2011 6:15 am

Píšeš v prvním příspěvku, že ti chyběla akorát žehlička s typovým listem, to je takový problém si koupit za pár stokorun žehličku jak má být a dotáhnout tu "stavbu" do konce?
miko
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod miko » úte srp 02, 2011 10:28 am

Charlie píše:Píšeš v prvním příspěvku, že ti chyběla akorát žehlička s typovým listem, to je takový problém si koupit za pár stokorun žehličku jak má být a dotáhnout tu "stavbu" do konce?

Ta žehlička byla nová, a měla evropskou homologaci, ale úředník neuměl německy a papír o schválění evropské homologace mi nevzal. Nicméně já mám problém s naším úředníkem, byl jsem tam za poslední dva týdny 5x, a stál tak 4 hodiny ve frontě. A zatím jsem nedostal ani povolení stavět vozík. Takže jsem zatím neplatil žádný poplatek, a hledám ještě jiný způsoby, jak k papírům i nelegální cestou. Protože mě prostě ty úřady pěkně serou!

Jo pro představu když jsem se úředníka ptal, jak dlouho by to mohlo celé trvat (z jejich strany) pověděl: "No na to celé máme 30 a 30 dnů, to máme dva měsíce. No jestli chcete vyjet tudle sezónu, tak to rozhodně nevyjedete."
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » úte srp 02, 2011 11:51 am

Tak kup vlek přihlášenej, kterej je cca stejně velkej, důležité je, aby měl stejný rozměr kol a výrobní číslo co je na přihlášeném vleku vyraž na ten tvůj pod loď a přehoď značku. Na STK budeš chodit s tím co koupíš a loď vozit na tom co máš. Běžná praxe dva vleky na jedněch papírech.

V malym TP se rozměry napíšou, a pokud je to vlek nákladní, tak je to ok, loď je taky náklad.
mirzik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mirzik » úte srp 02, 2011 12:29 pm

Jo, jo , je to jak píše Charlie, taky to tak dělám...... 2 vleky , jedny papíry. :P

Zpět na