Vidim, ze tu preberate, ze je problem nalozit lod na vozik, ktory nema rolny. Tak vam popisem ako som to robil komfortne v jednej osobe. Snad to niekomu pomoze.
1. Vozik vlozim do vody tak, aby som bez problemov nalozil lod len vlastnou silou, ale zas nie az tak, ze mam pod lodou pol metra vody a az tak vozik

Auto je obdalec (asi by pri takom voziku muselo byt pod vodou aj auto, ak by bolo zapojene.
2. Odkrutim navijak, ktorym sa vytahuje lod, ale nezakvacim o lod, ale o tazne na aute, takze vozik ani na strmsom vchode nebude mat tendenciu odist do hlbin.
3. Predok lode pevne priviazem k casti, kde je navijak, teda tak, ako by uz bola nalozena. Neposlusne uz plava iba zadok lode.
Na to priviazanie som uz mal urobene ocko so skobou, takze rychlovka.
4. No a teraz to hlavne. Zacnem navijat navijak, takze v skutocnosti pritahujem cely vozik aj s lodou k autu. Kedze to ide pomaly, tak aj lod pomaly sada stale viac a viac na lyziny a stale mam moznost upravit jej zadok ked ho unasa do stran.
Cim viac sa vozik vytahuje tym pevnejsie stoji predok lode, neskor stred a zadok nakoniec vyjde pekne tak rovno ako si ho nasmerujem.
5. Lod takto nemusim vytiahnut len kvoli spravnemu nasadnutiu, ale mozem
ju vytiahnut az na rovnejsie a pevnejsie miesto, kde vozik zaistim
proti pohyb, odpojim navijak, naviniem a prepojim ho o lod. Pomocku z bodu 3 ponecham ako bezpecnostnu poistku pocas prevozu.
6. Zapojim auto, ktore stoji uz niekde na pevnom a rovnom betone a ficim
prec bez aby som nicil spojku auta, alebo vytahoval vozik zakvaceny lanom o auto a riskoval, co sa moze stat. Od toho, ze lod nesadne ako ma az po znicenie predneho kolieska na voziku.
Aplikovane na cln 450kg + palivo, naklad + 250kg vozik na mnohych aj prirodnych vchodoch.
Pozor na predne koliesko. Velmi nevysuvat, aby sa rura, na ktorom je neskrivila, ked rylujete blato, alebo strk.