http://mojemana.cz/
Plusy:
+ Vyvíjeno laboratorně jako kompletní a trvale jediná strava - zasytí a obsahuje vše, co tělo potřebuje.
+ Příprava - stačí rozmíchat v přibaleném šejkru.
+ Ekologické, vegetariánské.
Mínusy - aktuální verze (MARK3) chutná hnusně, odporně a nepoživatelně; zkoušel jsem ji ochutit grankem, skořicí a marmeládou - a vždycky to dopadlo akorát hůř

Nicméně dceři to chutná, tak je to asi individuální (ta by nejradši nejedla nic jiného - krotíme ji, protože přeci jen nemám k žádné novince takovou důvěru, abych nechal dceru vyrůstat komplet na maně).
Trvanlivost - podle výrobce 1 rok, skladování v "suchu a temnu do 25°C".
V praxi nejspíš vydrží mnohem víc - skládá se z prášku v zavařeném plastovém pytlíku (na tom se nemá co zkazit) a plastové lahvičky s olejem - ta bude potřebovat chladno a temno. Požadavek na sucho se podle mě týká otevřeného pytlíku - když prášek navlhne, bude se blbě rozmíchávat (bude hrudkovat).
Jeden pytlík + lahvička je 5 porcí = jídlo pro jednoho na 1-1,5 dne (při vyšší námaze nejspíš padnou 4 porce na den). Pytlíky mají zámek, takže navlhnutí otevřeného pytlíku na lodi podle mě moc nehrozí.
Osobně jsem na maně jel v létě při rekonstrukci baráku (snídaně + oběd) - dodala spoustu energie, a protože jsme překopávali vodu a odpady, tak se na stavbě stejně nic jiného "vařit" nedalo. Jinak jsem cca rok měl manu denně k snídani (skvělý start dne), preferuji ji jako hustou kaši (návodem od výrobce se vyrábí tekuté jídlo). První verze (MARK1) byla výborná sladká kaše, druhá verze byla dobrá sladká kaše - no a s třetí verzí přeskočili několik vývojových stupňů, takže jsem manu dočasně opustil a čekám, zda bude příští verze lepší...
S loděma jsem začátečník, takže zkušenosti s manou na lodi neposkytnu (když nepočítám rodinný víkend na Lipně, kde se osvědčila).
Ale jak ji znám, přijde mi na loď ideální - nezabere skoro žádné místo, zasytí a dodá energii, jednoduchá a rychlá příprava, netřeba mít žádné jiné potraviny (jen vodu). Kdyby nic jiného, tak je to skvělá rezerva pro případ nouze.