Univerzální gril Cobb
Všechny výše uvedené problémy s grilováním lze snadno vyřešit.
Nemám badenplato, místa málo, na zábradlí žádný gril nedám....a tak jsem dlouho hledal a letos ho uviděl.
V popisu letošní plavby jsem psal zde:
http://jachting.info/modules.php?name=F ... 1523#51523
Na navštívené lodi nám předvedli velmi zajímavý stolní gril. Tento gril má tu dobrou vlastnost, že ho v holých rukách lze kamkoliv odnés, v případě nutnosti přikrytý i do kajuty a je absolutně bezpečný, na povrchu stále studený. Lze v něm jak grilovat, vařit, tak dokonce péct buchty. Popis výrobce "Stolní gril v elegantním provedení z nerezu, na 6 ks briket s provozní teplotou 280 až 300 °C. Již po 25 minutách lze kdekoliv grilovat, vařit péct, a to až 3 hodiny. Tuk je odváděn kanálkem. Přes vysokou provozní teplotu zůstává obal studený. Rozměr 32 x 30 cm, hmotnost 3,5 kg. Dodáván s přepravní taškou." Tento musím pořídit jako další důležitou výbavu do lodě. Napíšu o něm ještě zvlášť...
A konečně jsem ho také našel.
Kybych ho neviděl na vlastní oči, těžko s popisu všemu věřit. Ale opravdu funguje a šťastný majitel nedá na něj dopustit.
Navíc čím menší loď, tím více starostí o bezpečnost grilování. Moc místa pro klasický gril není.
Tento univerzál by se dla nazvat 4 v 1 - peče, vaří, griluje, smaží...
Podívejte se např. na propagační video (na netu jich koluje spousta, včetně receptů):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uDC0G9Bc5t4&feature=related[/youtube]
Popis:
Grilování, smažení, vaření nebo pečení s COBB grilem!
Gril COBB vytváří nové trendy!
Je vynikajícím společníkem na pikniku, při kempování, při rybaření, na zahradě, balkoně nebo terase či také na lodi nebo např. na honu.
Prestižní americký časopis TIME MAGAZINE zařadil v roce 2001 gril COBB mezi nejlepší vynálezy roku!
Díky použití moderních materiálů z kosmického výzkumu umožňuje gril COBB perfektní zábavu při grilování bez zašpinění a odpadů, přitom s vynikajícím výsledkem. Kompletní tepelná izolace zvenčí umožní položení grilu přímo na prostřený stůl, nebo kdekoliv Vás napadne, např. v kokpitu lodě.
Vítr nemá žádný zásadní vliv na použití a provoz grilu, tudíž jeho použití je zcela bezpečné. Vnejší povrch spodní části zůstává po celou dobu zcela chladný.
Gril COBB není určen pouze k jednoduchému a bezpečnému grilování na grilovací desce (povrch je teflonový). Ve vnitřní vaně můžete také vařit v páře zeleninu, brambory atd., k tomu doporučujeme použití alobalu. Zrovna tak jednoduše upéct např, kuře.
Po grilování jednoduše umyjete kovové části, umělohmotný kryt stačí přetřít vlhkou utěrkou.
Varianta COBB CLASSIC se od své luxusnější a vylepšené verze COBB PREMIER v zásadě lisí jen ve vzhledu, opláštění grilu je v kovovém lakovaném provedení v černé barvě.
Geniálně jednoduchý / Jednoduše geniální
Zatápění
1. Podpalovač položíme pod rošt do ohniště a zapálíme
2. Přidáme rošt do ohniště a brikety z dřevěného uhlí (8 – 10ks). Po cca 10 min. zakryjeme víkem
3. Po cca 30 min budou brikety bělošedivé. Položíme grilovací desku a necháme ji 2 – 3 min. ohřát a hned můžeme začít.
Gril COBB spotřebuje málo paliva. Pro klasické pokrmy jako je uzenina, steaky, žebra, atd. stačí pouhých 8 briket na 3 hodiny hoření!. Pro pečení nebo pro pokrmy s delší dobou úpravy doporučujeme cca 10 ks.
Provozní teplota 280 až 300 °C. Nadbytečný tuk je odváděn kanálkem - funkce viz video.
Je k dostání také u nás v eshopu
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1381
Jen by mě ještě zajímalo zda lze upéct chleba a jak. Brzy to snad ale vyzkouším, nebo požádám kolegu.