Hajducká chlebová

Zkušenosti se stravováním na lodi, vaření, recepty, doporučení, zásobování atd.

Moderátoři: MARIS, Pepa, vilma

Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8766
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 118
Kontaktovat uživatele:

Hajducká chlebová

Příspěvekod Libor » sob říj 03, 2009 8:09 pm

Dnes jsem narazil na jeden recept a hned jsem ho vyzkoušel.
Pokud Vám zbude trochu tmavého chleba (může být i jiný, ale našinec je zvyklý na ten svůj), zkuste následující recept.
Ještě k sušeným houbám, ty si asi každý neveze sebou, ale dle autora receptu lze místo hrsti hub použít 2 lžíce houbového koření. Nakone i bez hub to jde, bude z toho hutnější česnečka.
Podle množství ingrediencí je to buď polévka, nebo hustá svačinová polévka jako hlavní chod.

Použité suroviny:
5-6 brambor | 3 krajíce chleba | 1 cibule | 1 klobása | 2 lžíce sádla | sůl, pepř, trochu mletého kmínu | 6 stroužků česneku | hrst sušených hub, nebo 2 lžíce houbového koření

Postup:
Brambory nakrájíme na kostky, chleba a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém sádle, vložíme kostky brambor a houby, mletý kmín, chleba a klobásu nakrájenou na kolečka. Zalijeme přiměřeným množstvím vařící vody, osolíme, opepříme a vše uvaříme doměkka. Nakonec dochutíme prolisovaným česnekem a polévkovým kořením.

Pozn: Polévka je možná chutnější, když chléb nakrájený na kostičky předem opečeme na oleji dozlatova - nesmíme připálit. Teprve pak jej vhodíme do polévky a necháme rozvařit. Je to jen mírná obměna.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host