Pečení na lodi

Zkušenosti se stravováním na lodi, vaření, recepty, doporučení, zásobování atd.

Moderátoři: MARIS, Pepa, vilma

Uživatelský avatar
MarekB
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 43
Registrován: sob dub 03, 2010 2:00 am
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Pečení na lodi

Příspěvekod MarekB » čtv zář 08, 2011 6:39 pm

Zdravím,

a prosím o odpověď, zdejší a zkušené.

Je na charterových lodích zvykem (běžnou výbavou) plech na pečení v té plynové troubě?

Případně setkal se s ním někdo?

Děkuji za odpověď.

Marek
Uživatelský avatar
pes
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 161
Registrován: pon čer 30, 2008 2:00 am
Reputace: 1

plech v troubě

Příspěvekod pes » čtv zář 08, 2011 7:03 pm

Ahoj, obvykle plech nebo pekáč na lodi s troubou je. Pokud bys ho tam neměl tak ti ho tam na požádání jistě technici dodají (v nejhorším půjčí z jiné lodě). Zdraví "pes"
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8754
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 116
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv zář 08, 2011 7:51 pm

Plech tam zatím vždy byl, ale někdy jsme ho ani nehledali...

Záleží také co bys chtěl péc....., třeba lokšu? :?

Ona ta trouba je v drtivé většině plynová, se všemi klady i zápory.
Hlavně plamen není stejnoměrný a jedna strana obvyklé peče více, pozor na to.
Uživatelský avatar
MalyBob
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 277
Registrován: stř říj 21, 2009 2:00 am
Reputace: 9
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod MalyBob » čtv zář 08, 2011 8:23 pm

Plechy jsme měli většinou dokonce 2, málokdo to užívá, takže jsou většinou jako nové. Měl jsem poslední plavby richtig gurmány a kuchaře, takže trouba jela dost. S rodinou v létě jsme akorát dopékali pečivo. Bacha jak píše Libor, co jsem já viděl, tak to má dole uprostřed kolmo na dvířka trubku, ze které jsou podélně dvě řady hořáků. Uprostřed je žár a boky jsou studené (přehnaně řečeno), bacha na připálení.
Uživatelský avatar
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1379
Registrován: ned úno 01, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » čtv zář 08, 2011 9:48 pm

No jo, je to pravda. My měli housky ze stran vždycky přičmoudlé...

Tímto také zdravím Maleho Boba! :-)
Uživatelský avatar
bozakafka
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 821
Registrován: úte lis 30, 2010 1:00 am
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bozakafka » čtv zář 08, 2011 10:32 pm

velká rada. v troubách je obvikle plech na pečení. jenže malej háček. ten plech není pekáč a tudíž má nízký rantl. na pečení např. štrůdlu je fajn, ale na flákotu je nebezpečnou bombou uvnitř trouby, protože omastek při výkyvu nateče do spirály pod plechem a pak se začnou dít věci!!!!!! bacha na to. objevil jsem v IKEI pekáč s antokora, který do ena přesně pasuje. někteří jachtaři si vozí na charter svoje lana, tak proč si nevozit svůj pekáč. pokud není třeba šetřit plynem, tak je trouba celkem bezpečná věc.
david
moderátor
Příspěvky: 5314
Registrován: pon led 02, 2006 9:30 pm
Reputace: 151
Bydliště: loď,momentálně v Davli

Příspěvekod david » čtv zář 08, 2011 11:25 pm

a co takhle pečenka? na housky sice není, ale jinak dokonalá věc a bez potřeby nějaký(ho) trouby. jeden ( kapitán ) na lodi stačí :crazy:
Uživatelský avatar
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2121
Registrován: ned led 02, 2011 1:00 am
Reputace: 30
Bydliště: Tynec n/L
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » pát zář 09, 2011 8:29 am

Byl bych hodne velkej puntickar, kdybych poprosil, aby si to lingvisti jako bozakafka aspon po sobe precetli, aby tomu bylo rozumet a nebyly tam hrubky?
Nic ve zlym samozrejme, chyby delame kazdej, ale myslim ze "obvikle" je uz skoro moc. Uplne nerozumim ty vete s "pekacem s antokora".
Uživatelský avatar
MarekB
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 43
Registrován: sob dub 03, 2010 2:00 am
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod MarekB » pát zář 09, 2011 8:58 am

Díky za odpovědi... V plánu je péct pizzu, takže omastek a podobné je snad vyloučeno, jen ta regulace výkonu bude horší... A jsem trochu zvědav, kolik to bude plechů pro celou posádku...

Jinak to antokoro bude antikoro (nerez)...
Uživatelský avatar
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 707
Registrován: úte zář 16, 2008 2:00 am
Reputace: 3
Bydliště: Praha

Příspěvekod Martin88 » pát zář 09, 2011 9:05 am

Plech jsem měl v charterové lodi vždycky,jen je ho třeba při pečení otáčet,aby se vše peklo rovnoměrně, ty co doma pečou na plynu to jistě znají, teď si kromě svého nože vozím i svoji litinovou pánev :lol:
Na pizzu bych se vys, teda posádce bych ji rozmluvil, tak.
Uživatelský avatar
MarekB
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 43
Registrován: sob dub 03, 2010 2:00 am
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod MarekB » pát zář 09, 2011 9:13 am

Rozmluvu jsem zkoušel, už jen proto, že jsem nevěděl zda tam ten plech bývá... Nicméně péct se jim chce, tak jim bránit nebudu... Příště už budou vědět...

Už jsem zažil i posádku, která nějak nestihla nakoupit, takže přijeli do přístavu a měli 3 šišky lovečáku a nějakou láhev alkoholu. Nakonec se tedy postupně nakoupilo jídlo i pití, takže s úspěchem...
Uživatelský avatar
chipsa
nováček na fóru
nováček na fóru
Příspěvky: 1
Registrován: čtv zář 08, 2011 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod chipsa » pát zář 09, 2011 9:32 am

Pizza by mela byt v klidu, pokud rozfajrujes pec je hotova za pet minut. ale jako trouba to stoji za prd, tim ze to pece jen ze spodu je to spis velka panev nez trouba, zatim skoro vse jsme spolehlive pripekli a z vrchu nic moc. ale to bude mozna vlastnost plynova trouby obecne, nevim, nikde jinde jsem ji nepouzival... good luck :)

PS: Pizza vubec neni blbej napad, minimalne by mohla jeji priprava fungovat proti trudomyslnosti :)
Uživatelský avatar
Romik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 48
Registrován: ned říj 28, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Brno venkov

Příspěvekod Romik » pát zář 09, 2011 10:58 am

david píše:a co takhle pečenka? na housky sice není, ale jinak dokonalá věc a bez potřeby nějaký(ho) trouby. jeden ( kapitán ) na lodi stačí :crazy:


Davide prosím tě, co je to pečenka?
david
moderátor
Příspěvky: 5314
Registrován: pon led 02, 2006 9:30 pm
Reputace: 151
Bydliště: loď,momentálně v Davli

Příspěvekod david » pát zář 09, 2011 11:44 am

hehe, mladý děvče. :lol:

to si představ hodně širokou formu na klasickou bábovku – tu s komínem uprostřed. :o tahle forma leží na plechu, taky s dírou uprostřed, a je příkrytá bombírovanou pokličkou která má u okraje malé větrací otvory. :shock:

tohle se posadí tím plechem na plynový vařič. horký vzduch leze nahoru komínem, odrazí se od pokličky, zavíří nad pečení a odejde pokličkou. zespodu to topí přes onen podložený plech, by se nepřipalovalo. :whist:
jediná chyba je, že kuře musíš rozčtvrtit a maso nebo rybu dát do zatáčky ;)

samozřejmě to peče i chleba, jen je jako bábovka
vymakanost dokonalá, prodávalo se to kolem roku 1990

před cca 3 roky to někdo nabízel v TV reklamě, v nerezovým provedení a asi švejcarskýho původu
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8754
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 116
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát zář 09, 2011 11:58 am

No kdybys měl i fotku Davide, tak se na to ve švajcu podívám.
Chleba na lodi ještě nepečeme a to je jediná brzda pro delší vzdálení se od pevniny...
Tak kdyby to vyšlo... :whist:
Uživatelský avatar
MalyBob
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 277
Registrován: stř říj 21, 2009 2:00 am
Reputace: 9
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod MalyBob » pát zář 09, 2011 12:12 pm

To Libor - delší vzdálení od pevniny (resp. civilizace) řešíme předpečenýma houskama, dopékáno bez chyby - viz výše, nevozíme z domu, mají to v HR určitě v Lidlu a Intersparu. Teď mne ale napadá :? , popletu, že na své loďce nedisponuješ troubou (na pečení). Tak nic.
Uživatelský avatar
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1756
Registrován: pon čer 18, 2007 2:00 am
Reputace: 9
Bydliště: Hořovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » pát zář 09, 2011 12:18 pm

Neříkalo se tomu taky remoska? Péct se v tom dá kde co, taky jsme to používali kolem těch 90tejch let v karavanu. Fungovalo by to i na lihovym vařiči? Ještě jí doma někde mám :-)
Uživatelský avatar
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2121
Registrován: ned led 02, 2011 1:00 am
Reputace: 30
Bydliště: Tynec n/L
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » pát zář 09, 2011 12:29 pm

Remoska je na elektriku ne?
Uživatelský avatar
Romik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 48
Registrován: ned říj 28, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Brno venkov

Příspěvekod Romik » pát zář 09, 2011 12:46 pm

Díky Davide za vyčerpávající popis :)
Uzarděla jsem se nad tvým povzdechem o mladém děvčeti, ale nebudu vám to vyvracet, když ženský se věkem nechlubí... pravda je že před pár desítkami let to byla pravda :good:
Jinak je to dokolané zařízení ta pečenka a ryba či maso do zatáčky, to je super... co vše člověk nevymyslí, nad tím zůstává rozum stát, smekám, fakt geniální patent zvlášť na loď

Remoska je na elektriku a asi to bude i velký žrout proudu, je pravdou, že maso upečený v remosce nebo kuře má o dost jinou ("lepčí") chuť než v sebelepší troubě
Uživatelský avatar
MarekB
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 43
Registrován: sob dub 03, 2010 2:00 am
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod MarekB » pát zář 09, 2011 2:28 pm

Tak za týden uvidíme, jak se trouba osvědčila... Ještě jednou díky za informace.
Uživatelský avatar
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1756
Registrován: pon čer 18, 2007 2:00 am
Reputace: 9
Bydliště: Hořovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » pát zář 09, 2011 2:56 pm

Aha, tak to jsem poplet názvy, ale měl jsem na mysli to co popisuje David, no jo, holt to není včera
Uživatelský avatar
radar
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 136
Registrován: čtv bře 22, 2007 1:00 am
Reputace: 1
Bydliště: New York
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod radar » pát zář 09, 2011 4:09 pm

Odkaz na foto Pečenka verzus Remoska plus nějaký ten fajnový recept že :)

http://caravanclub.blueforum.cz/12583/tema/19177/
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2383
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 4
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » pát zář 09, 2011 5:36 pm

Ten neduh plynových trub ve sporáku se řešil položením na dno trouby 2ks střešních tašek "bobrovka" kvůli rovnoměrné teplotě na celé ploše. Jinak také
pomohl silný Fe plech, který odstínil přímý žár od hořáku trouby s distancí pod plechem s buchtou.

Jinak tu pečenku mají (i když trochu tvarově jinou) za malý peníz v TV products http://www.tvproducts.cz/cz/detail/kuchyne/Dietni-panev
Uživatelský avatar
radar
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 136
Registrován: čtv bře 22, 2007 1:00 am
Reputace: 1
Bydliště: New York
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod radar » pát zář 09, 2011 5:55 pm

Odkaz na foto Pečenka verzus Remoska plus nějaký ten fajnový recept že :)

http://caravanclub.blueforum.cz/12583/tema/19177/
Uživatelský avatar
radar
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 136
Registrován: čtv bře 22, 2007 1:00 am
Reputace: 1
Bydliště: New York
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod radar » pát zář 09, 2011 6:07 pm

Střešní tašky pálené (bez glazury) ppoužívám při pečení chleba, krásně udržují konstantní teplotu v troubě.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host