KUBA; CUBA

Pro ty co chtějí, nebo plují dál...daleko....

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

Kafoun
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

KUBA; CUBA

Příspěvekod Kafoun » pát dub 11, 2008 3:49 pm

KUBA; CUBA

Každá druhá charterovka, česká či zahraniční, nabízí pronájmy lodí na Kubě. Rád bych tuto světovou destinaci projel, asi na jižní straně Kuby. Rád bych znal něčí zkušenosti a rady. Případně odkaz na nějaké stránky na netu.
Z mých utržkovitě pochytaných informací, se prý jedná o velice problematickou plavbu. O plavbu bez dostatku pobřežních viditelných znaků, o plavbu nad mělkou vodou s korály s větrem z boku 25kn. O plavbu s nutností se stále někde přihlašovat a odhlašovat, strohá mapová základna apod. Jak se shánějí potraviny, když v obchodech není nic k mání ( to vím z vlastní zkušenosti ).
Budu rád za každou informaci.

dan
s/y Hannah
Reputace: 2

Příspěvekod dan » pát dub 11, 2008 7:38 pm

Ahoj,Steve Rokos z tohoto fora mi na podzim psal ze bude preplouvat na svem pearson27 z Georgie na Kubu kde mel travit zimu.Zkus mu napsat na srokos@hotmail.com
Kafoun
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Kafoun » sob dub 12, 2008 10:23 am

Zkusím, díky za tip.
K.
dan
s/y Hannah

Příspěvekod dan » sob dub 12, 2008 9:32 pm

nemas zac,jeste jsem si vzpomel na jednu vec,i kdyz to asi neni Tvuj pripad.americky car jirka krovi podepsal v r 2004 nejaky priblbly zakon ktery zakazuje plout z americkych vysostnych vod primo na kubu a naopak.je na to treba vyridit zvlastni licenci.za urcitych podminek to muze vest az k zabaveni lodi.uz na to par lidi doplatilo,napr.organizatori zavodu Key West-Varadero 2003 byli kvuli tomu i v base,hrozilo jim az 15 let vezeni za "trading with enemy".pres treti zemi je to v pohode.at zije "nejsvobodnejsi zeme sveta" :thmbdn:
Kafoun
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Kafoun » ned dub 13, 2008 8:55 am

Mas recht Dany. pripluti z cizich vod resp.z vod USA mi nehrozi. Jen pro tvoji informaci, po delsim snazeni, jsem nasel na netu, docela uchazejici clanek.

http://www.yacht-magazine.cz/clanky.php ... 2941d12edd

Zdravim a pak napisu jak bylo. Vsechno.
avalon
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 10

Příspěvekod avalon » pon dub 14, 2008 9:17 pm

Kuba je fajn, ak hladas prazdne plaze a este prazdnejsie mariny a aj tie len velmi zriedkavo, ked nechces stretnut ziadne lode, ked chces kotvit vpodstate furt na kotve a uzit si neustale 4-5BF vo dne v noci, cistu vodu, koralove utesy, delfiny a nedotknutu prirodu tak tam chod ale nemusis sa bat ze nebudes mat podla coho plavat, mapy su ok a dostanes ich dost, gps funguje, ludia su privetivi ale ceny su Europske!!! O stravu sa tiez bat nemusis, vsetko zozenies! Bon voyage amigo.
vlado
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod vlado » úte dub 15, 2008 8:12 am

Kafoun
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Kafoun » úte dub 15, 2008 7:24 pm

HOJ.
Díky do Avalonu, resp. do Blavy. Začínám se trochu klidnit. Veškeré informace, jsem totiž čerpal od jachtaře co tam plul v první polovině 90tých let, a prý to bylo opravdu špatné. Špatné mapy, jen velká měřítka, jel prakticky pořád na oči proti dnu, nevyznačené pasáže skrze reefy, neustále musel být ve spojení - ve španělštině - s nějakým důstojníkem ze břehu či co apod. Všude se turistika uvolňuje, stejně tak asi i na Kubě. ( do severní koreje nepojedu ). Pro mě jsou podstatné mapy, maríny, nebo vhodné zátoky. A to jak vidím, ze všech odpovědí funguje už funguje.
Vlado ty WWW jsou dobré, zvláště ta druhá Cuba travelexperts.
Ani jsem nepočítal, že se mi sejde tolik informací.
Když Neptun a manželka dovolí, tak tam pojedu někdy začátkem prosince.
Podělím se o zkušenosti.
Salut.
vlado
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod vlado » úte dub 15, 2008 9:55 pm

tak som este nieco nasiel ohladne marin ,je to na konci tejto stranky http://www.safemooring.com/Greater_Antilles_Cuba.htm ,mariny su tam specifikovane velmi jednoducho a prehladne,co sa tyka sluzieb ,spojenia a vsetkeho okolo toho...myslim ze to je to najuzitocnejsie pre teba....mapy som nenasiel
p.s. ak to zrealizujes tak vela ludi bude ocakavat clanok/cestopis/o vasej plavbe---velmi dlhy a podrobny nech je o com citat a snivat

:clap: :good:
Kafoun
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Kafoun » stř dub 16, 2008 5:22 am

To si piš, že napíšu. A budu si trochu vymýšlet. Navíc budu muset přidat něco pikanítnho. Jen, ale aby mě moderátor nevyloučil z fóra.
HA HA HA
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » pát dub 18, 2008 8:12 am

Kafoun píše:To si piš, že napíšu. A budu si trochu vymýšlet. Navíc budu muset přidat něco pikanítnho. Jen, ale aby mě moderátor nevyloučil z fóra.
HA HA HA

Kafoune,
budeme se moc těšit. Nemusí to být nijak dlouhé romány. Úplně postačí krátké reportáže. Ale o to častěji. :mad:
Držíme Ti palce. Nezapomeň nahlásit start.
Ahoj, alffa
P.S.
Nikdo Tě nevyloučí. Naopak. Zřídíme Ti na to extra, REPORT-SEKCI. ;)
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát dub 18, 2008 8:43 am

Nechtěl jsem se vyjadřovat hned, ale už tehdy mě napadla odpověď - vždyt kubánští emigranti mají protekci.... :D viz Pilip a spol.
Takže by jsi naopak získal jistá privilegia. Napadá mě to v souvislosti, že kdo byl v Rusku, může radit. No to už bude za nějaký čas pasé a bude platit: Kdo byl na Kubě, ten se může do toho montovat. ;)

Jinak samozřejmě nás, tedy alespoň mě, potěší každá zpráva (i foto) co pošleš :good:
Kafoun
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Kafoun » pát dub 18, 2008 2:01 pm

18.4. byl nějaký čtivý den. I když už jsem byl v Rusku ( pradávno se školou ) i když už jsem byl na Kubě nedávno 3x ( Kuba není Varadero a Varadero není Kuba, kdo byl na Varaderu, nebyl na Kubě ), radit však asi nezačnu. Spíš budu konstatovat a informovat - jako např. z minula, ze břehu. Nádherná zátoka Bahia de Corrientes, v kraji Pinar del Rio. Známe dive centrum. Kde stála na kotvě jedna jediná jechta pod vlajkou Baham, asi. Posádka s námi pila Prazdroj a koukali nám do karet jak hrajeme mariáš. Stále se nás na něco ptali. My špatně rozuměli jim a oni naopak vůbec nerozuměli mariáši. Je to určitě i pro mnoho lidí i z ČR, nepochopitelná hra. Hlavně zírali jak si platíme a posíláme po stole drobné, ale vůbec nehrajeme. Znáte to. Bez RE se nehraje. Úžasná prdel. No nic nechal jsem se nést milou jarní vzpomínkou. Bylo to předloni touto dobou.
Plachtit určitě pojedu, bude to asi prosinec 2008, před Vánocemi. Hurikány by už snad měly už mít volno.
Určitě napíšu. Ale za dlouho. Přiložil bych i pár fotek, ale nevím jak?
K.
MaPa
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MaPa » pát dub 18, 2008 4:08 pm

Kafoun píše: ... Určitě napíšu. Ale za dlouho. Přiložil bych i pár fotek, ale nevím jak?...
K.

Ahoj Kafoune!
Mě se podařilo dávát sem fotky podle alffova návodu, který je tady http://jachting.info/modules.php?name=F ... 99&start=0 :)
Pavel
Kafoun
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Kafoun » pát dub 18, 2008 4:38 pm

MaPa píše:
Kafoun píše: ... Určitě napíšu. Ale za dlouho. Přiložil bych i pár fotek, ale nevím jak?...
K.

Ahoj Kafoune!
Mě se podařilo dávát sem fotky podle alffova návodu, který je tady http://jachting.info/modules.php?name=F ... 99&start=0 :)
Pavel

Vyzkouším, jsem však počítačový dub. Tak že buď tu fotka bude, nebo ne, sám jsem zvědav. Kdyby náhodou byla tak to co na ní není Varadero ale Bah.de Corrientes, no people kam se podíváš.
Obrázek
Zírám zatím se daří ta další je pohled na druhou stranu
Obrázek
Tak je to dobré, když Alf nezruší pro nepotřebnost svů návod na vkládání fotoček, už to bude na příště jednoužší.
Zdravím.
Ta třetí a poslední je pohle z okna Dive resortu bez diverů, bez jachtařů, bez lidí. Tak je to tam téměř všude, jak dlouho ještě. Proto tam - hura na jachtu.
Obrázek
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » pát dub 18, 2008 5:11 pm

Kafoun píše:Tak je to dobré, když Alf nezruší pro nepotřebnost svů návod na vkládání fotoček, už to bude na příště jednoužší.

alffa nic rušit nebude.
Je to sice zastaralé (chtělo by to inovaci) no není kdy.
Nejsi sám DUB. Všichni jsme v něčem DUB. Není ostuda začínat. Ostuda je nezačít. ;)

Jinak tvůj fejetonek o MARIÁŠI, je čtivý. Jestli se v tomto duchu ponesou Tvé reportáže,
............. mno, ......... tak MŇAM. Už se těším. :)

Jinak na foru najdeš sekci „pískoviště a bábovičky“.
http://jachting.info/modules.php?name=F ... forum&f=57
To je přímo určeno na všeliké ty HOKUSY POKUSY. Tak toho hojně využij. ;)
Ahoj, alffa
Willow
nováček na fóru
nováček na fóru

Re: KUBA; CUBA

Příspěvekod Willow » úte zář 26, 2017 6:58 pm

Ahoj. Pokud by někdo chtěl informace o Kubě, tak můj pohled a zkušenosti najde na www.willow-yacht.cz v sekci aktuality. Je treba zalistovat dolu. V Havaně jsem kotvil 3 roky. V lednu 2016 mi tam kompletně v hlídané marině Hemingway vykradli loď ( nádobí, nářadí, potapěčské i rybářské vybavení). Kubu jsme obepluli jak ze severu, tak i z jihu. Nejhorší marina je v Cienfuegos. Kuba je moc krásná, jen ten režim není ideální. Je to bezpečná země, ale situace se zhoršuje a práva se tam nedovoláš.
Hauz
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 9
Kontaktovat uživatele:

Re: KUBA; CUBA

Příspěvekod Hauz » pát dub 12, 2019 1:50 pm

Hledám, hledám, ale nic nemůžu najít. :( Máte někdo zkušenosti z poslední doby z plavby kolem Kuby? Chtěl bych projet asi jižní pobřeží, mám jen kusé zprávy, ale nic konkrétního?! Kde nejlíp vzít loď, kde je co pěkného z lodi, jestli má někdo ňákého pilota atd. Budu vděčný za každé info! :)

Zpět na