Maledivy 2017 ???
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
Maledivy 2017 ???
Pojali jsme doma myšlenku navštívit další exotickou lokalitu, jak jinak než cestou za teplem. Akce by mohla proběhnout na počátku roku 2017 (není podmínkou), nepočítám s jiným plavidlem než katamaránem. V případě většího zájmu budou mít přednost lidé kteří s námi již v nějaké té exotice byli. Jinak podle toho jak se kdo přihlásí.
Samozřejmostí je vzájemná důvěra a respekt.
Zatím provádím předběžný průzkum, jestli je vůbec reálné dát dohromady osm členů posádky.
Zájem se může projevit jak zde, tak soukromými cestami. Kontakty na mě jsou veřejně dostupné.
Samozřejmostí je vzájemná důvěra a respekt.
Zatím provádím předběžný průzkum, jestli je vůbec reálné dát dohromady osm členů posádky.
Zájem se může projevit jak zde, tak soukromými cestami. Kontakty na mě jsou veřejně dostupné.
- Jarda885
- zkušený harcovník
- Reputace: 102
Re: Maledivy 2017 ???
Máš zjištěno, že Ti na Maledivách půjčí loď?
Byl jsem tam v roce 2012, kajutový pronájem s místním kapitánem.
Tvrdil, že charter bez místního kapitána zrušili před pár lety z důvodu značného poškozování lodí. Neznalí kapitáni nemají šanci proplout mezi korály dovnitř lagun. Za týden jsem viděl jeden maják, silně pochybné kvality.
Je to už tři roky. Možná se situace změnila.
Byl jsem tam v roce 2012, kajutový pronájem s místním kapitánem.
Tvrdil, že charter bez místního kapitána zrušili před pár lety z důvodu značného poškozování lodí. Neznalí kapitáni nemají šanci proplout mezi korály dovnitř lagun. Za týden jsem viděl jeden maják, silně pochybné kvality.
Je to už tři roky. Možná se situace změnila.
No, to je zajímavá informace. Díky.
Nějak mě nenapadlo když tam operuje Dream, že by to nešlo. Ale když se podívám do nabídky, mají tam pouze caty 57 - 60 ft. Ty se už většinou půjčují s kapitánem. Také tam v Type mají napsáno "Crewed", oproti "Bare Boat" třeba na Seychellech.
Budu to muset prověřit, možná ušetříme ....

Nějak mě nenapadlo když tam operuje Dream, že by to nešlo. Ale když se podívám do nabídky, mají tam pouze caty 57 - 60 ft. Ty se už většinou půjčují s kapitánem. Také tam v Type mají napsáno "Crewed", oproti "Bare Boat" třeba na Seychellech.
Budu to muset prověřit, možná ušetříme ....

- Jarda885
- zkušený harcovník
Přesně s Dreamem jsem tam byl.
Vypadá to, že se situace nezměnila.
Bohužel.
Nicméně moje žena pobyt na katamaránu na Maledivách považuje za nejlepší úlet, co jsem kdy vymyslel.
Vypadá to, že se situace nezměnila.
Bohužel.
Nicméně moje žena pobyt na katamaránu na Maledivách považuje za nejlepší úlet, co jsem kdy vymyslel.
- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160
A taky je třeba být zadobře s Neptunem, aby tam neposlal tsunami - není kam utéct 

- Jarda885
- zkušený harcovník
Nejsi Karel Gott, modelka Němcová ani jiná celebrita.
Myslím, že se bát nemusíš
Myslím, že se bát nemusíš
Přesto že jsme v pomyslné posádce již čtyři, předběžný průzkum zájmu o Maledivy končí. Ušetřili jsme. Dneškem se potvrdila Jardova informace, lze tam pouze na určený počet dní zakoupit kajutu. Jiné varianty nejsou známé.
Toto není způsob který by nás oslovil. Pokud se v průběhu roku něco změní, mám z YachtNetu slíbeno že dají vědět.
Zatím budeme vymýšlet něco jiného, kde se v zimě ohřát.
Toto není způsob který by nás oslovil. Pokud se v průběhu roku něco změní, mám z YachtNetu slíbeno že dají vědět.
Zatím budeme vymýšlet něco jiného, kde se v zimě ohřát.

Vážení kolegové,
příští zimu uvažuji o charteru na Maledivách, jednám se společností Blue Horizon (www.horizonsail.mv), která tam má 2 katamarany, jinou společnost, která umožňuje bareboat charter jsem v této lokalitě nenašel. Nemáte někdo náhodou s pronájmem u této společnosti zkušenost? Informací o Maledivách je i na zahraničních fórech poskrovnu, nicméně lokalita to bude zřejmě atraktivní, s náročnější navigací (asi většinou eyeball navigation).
Děkuji
příští zimu uvažuji o charteru na Maledivách, jednám se společností Blue Horizon (www.horizonsail.mv), která tam má 2 katamarany, jinou společnost, která umožňuje bareboat charter jsem v této lokalitě nenašel. Nemáte někdo náhodou s pronájmem u této společnosti zkušenost? Informací o Maledivách je i na zahraničních fórech poskrovnu, nicméně lokalita to bude zřejmě atraktivní, s náročnější navigací (asi většinou eyeball navigation).
Děkuji
- copy
- zkušený harcovník
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Z tých cien mi skoro oči vypadli
https://www.sailogy.com/en/search/?sear ... pper=False
https://www.sailogy.com/en/search/?sear ... pper=False
Cenově to je trochu dražší, ale ne zase o tolik. Mám nabídku na lehce přes 5.000,- EUR za týden. V osmi lidech to i s letenkou vyjde na něco přes 30 tis. Kč na osobu. To je řekl bych běžná částka za týdenní jachting v zimní destinaci typu Karibik, Thajsko nebo Seychely, kam se jezdí běžně.
- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160

Na Maledivy se lítá velmi dobře a celkem levně, možností je celá řada. Třeba s Alitalia z Prahy s přestupem v Římě, nebo s Turky z Berlína či Norimberka s jedním přestupem v Istanbulu. Cena okolo 600 EUR.
Trochu odbočím od Malediv, mám zde zajímavý tip - příští zimu se dá velmi levně doletět na Tahiti - viz http://zaletsi.cz/francouzska-polynesie-za-21-619-kc Lodě jsou tam levnější než v Chorvatsku. Škoda, že přelet Papeete - Raiatea cenu trochu navyšuje, ale myslím, že dva týdny by se za 50kKč na osobu pořídily komplet se vším.
Trochu odbočím od Malediv, mám zde zajímavý tip - příští zimu se dá velmi levně doletět na Tahiti - viz http://zaletsi.cz/francouzska-polynesie-za-21-619-kc Lodě jsou tam levnější než v Chorvatsku. Škoda, že přelet Papeete - Raiatea cenu trochu navyšuje, ale myslím, že dva týdny by se za 50kKč na osobu pořídily komplet se vším.
- Jarda885
- zkušený harcovník
Lukáši,
zajímavá informace.
Proč ale píšeš o Tahiti do vlákna Maledivy?
Taková informace se bude v budoucnu těžko hledat. Není zakázáno založit nové téma. I Když dnes bude mít možná jeden příspěvek.
Je na JI spousta ptákovin. Vlákno s faktickými informacemi by mělo být vítáno.
zajímavá informace.
Proč ale píšeš o Tahiti do vlákna Maledivy?
Taková informace se bude v budoucnu těžko hledat. Není zakázáno založit nové téma. I Když dnes bude mít možná jeden příspěvek.
Je na JI spousta ptákovin. Vlákno s faktickými informacemi by mělo být vítáno.