Tohatsu 50 hp M50D 2takt - spotřeba??
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Tohatsu 50 hp M50D 2takt - spotřeba??
Zdravím ,
rad bych koupil starší motor TOHATSU 50 HP typ M50D, r.v. 1994 dvoutakt oddělené mazání.
Váha lodě cca 800kg.
máte prosím někdo zkušenost se spotřebou?
na brblačku, půl plynu, na max??
děkuji
vonkounic
rad bych koupil starší motor TOHATSU 50 HP typ M50D, r.v. 1994 dvoutakt oddělené mazání.
Váha lodě cca 800kg.
děkuji
vonkounic
Ahoj,dle mých výpočtů plavba "na brblačku"v mém případě 60 ps 2 takt motor a loď o délce 4,5 metru při rychlosti 10 - 12 km v hodině na moři,spotřeba 1 litr na 1 km,vím že v mojí délkové a váhové kategorii je tato rychlost nejhorší,protože je to přechodový režim ale děti chtěli co nejrychlejší plavbu a hlavně aby to neskákalo
Tímto zdravím všechny uživatele Jachting.info jako nově registrovaný ale dlouho sledující uživatel.

motas1970 píše:Ahoj,dle mých výpočtů plavba "na brblačku"v mém případě 60 ps 2 takt motor a loď o délce 4,5 metru při rychlosti 10 - 12 km v hodině na moři,spotřeba 1 litr na 1 km,vím že v mojí délkové a váhové kategorii je tato rychlost nejhorší,protože je to přechodový režim ale děti chtěli co nejrychlejší plavbu a hlavně aby to neskákaloTímto zdravím všechny uživatele Jachting.info jako nově registrovaný ale dlouho sledující uživatel.
chápu to dobře že ti to na brblačku žere 10 l /h ??

diky
- ferdas
- aktívní jachtař
- Reputace: 36
už to tu někde bylo napsáno:
http://www.boat-fuel-economy.com/tohats ... ion-liters
neocenitelná pomůcka. Odečteš spotřebu při různých otáčkách. Třeba ti ti pomůže.
http://www.boat-fuel-economy.com/tohats ... ion-liters
neocenitelná pomůcka. Odečteš spotřebu při různých otáčkách. Třeba ti ti pomůže.
- JPfish
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Re: Tohatsu 50 hp M50D 2takt - spotřeba??
vonkounic píše:Zdravím ,
Váha lodě cca 800kg.
děkuji
vonkounic
Tenhle motor mám na lodi.Loď jsem koupil ke konci roku, tak žádné zkušenosti ohledně spotřeby
nemám.Ale co mne informoval prodávající, tak to odpovídá tomu co napsal geus.Z jara bych Ti řekl víc.
koukám ze se dostavame do filozofie , brblackou jsem myslel rychlost trochu nad volnoběh, tak 5-6km/h.
spíš mě děsí ta ztrata registrace za 4 roky, už tu studuju registrace v zahranicí, ale moc moudry z toho zatím nejsem.
zatím jestli jsem to pochopil dobře :
brblačka cca 3 l
max u 2T karburator ...15-20l/h
moc dekuji panove za informace
von kounic
spíš mě děsí ta ztrata registrace za 4 roky, už tu studuju registrace v zahranicí, ale moc moudry z toho zatím nejsem.
zatím jestli jsem to pochopil dobře :
brblačka cca 3 l
max u 2T karburator ...15-20l/h
moc dekuji panove za informace
von kounic
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Ja som reagoval na informáciu od Motas1970, teda žiadna filozofia
.
Čo sa týka životnosti, či možnosti prevádzky v ČR podla veku motora, prehlás si čln na Slovensko a je to. Ak by ťa potom sekli policajti za Slovenskú vlajku, tak to budeš riešiť. Predpokladám, že tak starý motor bude velmi lacný a ak nie je, tak je to vhodný dôvod na zníženie jeho ceny.

Čo sa týka životnosti, či možnosti prevádzky v ČR podla veku motora, prehlás si čln na Slovensko a je to. Ak by ťa potom sekli policajti za Slovenskú vlajku, tak to budeš riešiť. Predpokladám, že tak starý motor bude velmi lacný a ak nie je, tak je to vhodný dôvod na zníženie jeho ceny.