udržba lodných motorov johnson evinrude

Firmy, technika, servis, údržba, zkušenosti apod.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

lacobike
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

udržba lodných motorov johnson evinrude

Příspěvekod lacobike » ned čer 21, 2015 9:43 pm

Zdravím, chcel by som sa spýtať ohľadom základnej údržbe motorov Johnson 60 2T a Evinrude 40 2T.
Sú to staršie motory bez nejakých porúch(musím si zaklopať o drevo :) ) . Zatiaľ okrem benzínu, oleja do benzínu a občas sviečky si to nič nepýta.

Chcel by som im to trošku vrátiť a postarať sa o ne aby slúžili aj naďalej.
Čo by ste mi doporučili vymeniť, vyčistiť, naladiť, skontrolovať. Keďže nemáme k tomu žiadne manuály tak je to ťažšie. Na fóre som už niečo našiel ale nebolo nič tak širšie.

Ďakujem vopred za rady. :)
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » pon čer 22, 2015 6:06 am

Ahoj. Mám Johnson BJ60TLCUC z roku 1987. Kupovali sme vlastne mačku vo vreci, ale nakoniec ten motor ide dobre. Čo vymeniť-vyčistiť? Keď máš palivový systém v poriadku, t.z. tankuješ čistý benzín, nádrž je bez vody máš 2x palivový filter, tak aj karburátory budú v poriadku. Pozor na VRO čerpadlo! Nesmie sa zavdzušniť hlavne olejová strana. Dvojtaktný olej používaj kvalitný. Závesný motor je nízkoteplotný, t.z. že je prechladený a potom niektoré oleje nezhoria a vytekajú cez výfuk do vody. Každú sezónu premaž všetky miestá kde sú maznice a tiahlá. V nohe skontroluj olej či neni zmiešaný s vodou. Keď ano, tak treba vymeniť simeringy. Prevodový olej sa dáva pre motory Evinrude/Johnson. Ten olej je iný (hlavne drahší) ako som dával do Suzuki alebo do Hondy. Simeringy sa dajú kúpiť v Bratislave. Skontroluj vodné čerpadlo. Keď teleso je opotrebované, tak budeš potrebovať opravný KIT čo obsahuje obežné koleso (impeler) a aj nerezovú platňu a všetky tesnenia. Servisný manuál sa neda stiahnúť z internetu, aspoň my sme nenašli takú verziu ro by sa dala. Používateľský manuál (PDF)mám v Nemčine, keď Ti to pomôže môžem preposlať.

Zpět na