U tohatsu 5k 2T, se mi v nádrži vedle výpusti ke kohoutu objevila trhlina, kterou jsem se zevnitř snažil lepit a zvenku záplatovat plastovými tyčinkami tepelnou pistolkou. Výsledkem je, že vnější plastové záplaty časem odpadnou a lepidlo uvnitř nádrže vytvoří tuhý pružný "koláč" který jde vyndat ven a časem to opět kape.
Má někdo s touto opravou zkušenosti nebo na koho se lze obrátit o pomoc s opravou ?
Bohužel na dotazy ohledně koupě nové nádrže mi žádný prodejce neodpověděl tak to již druhý rok opakuji, na sezónu to vydrží, ale už mne nebaví na jaře to opakovat.
Má někdo zkušenost s opravou benzin nádrže ?
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- raschi
- návštěvník fóra
- Reputace: 8
V prvé řadě zjistit, z jakého je nádrž materiálu (měl by na ní být recyklační trojúhelník s kódem), podle toho se bude dát najít odpovídající lepidlo. Ale spolehlivější by bylo svaření, složitost opět závisí na materiálu. Tavné lepidlo je v tomto případě k ničemu, to je dobré tak na hřbitovní věnce...
- RACEK
- zkušený harcovník
- Reputace: 100
U Mercury 4, r.v. 2006 se mě také vedle výtoku z nádrže udělala trhlina.
Nejdřív to 14 dnů smrdělo a nevěděl jsem odkud. Pak to začalo kapat a bylo to jasné. Tak jsem to zalepil Sikaflexem zvenku, což vydrželo dva měsíce.
Nakonec jsem koupil mosazný hadičník s vnějším závitem rozměru asi 1/4 na 8 mm, který jsem našrouboval do vyvrtané díry v nádrži v místě kde byl původní výtok.
Další dva měsíce jsem plul a problém nebyl.
Ta nádrž je řekl bych z polyethylenu, a jestli tento druh plastu jde svařit to nevím.
Nejdřív to 14 dnů smrdělo a nevěděl jsem odkud. Pak to začalo kapat a bylo to jasné. Tak jsem to zalepil Sikaflexem zvenku, což vydrželo dva měsíce.
Nakonec jsem koupil mosazný hadičník s vnějším závitem rozměru asi 1/4 na 8 mm, který jsem našrouboval do vyvrtané díry v nádrži v místě kde byl původní výtok.
Další dva měsíce jsem plul a problém nebyl.
Ta nádrž je řekl bych z polyethylenu, a jestli tento druh plastu jde svařit to nevím.
- dracik
- návštěvník fóra
- Reputace: 1
Nadrz je s najvacsou pravdepodobnostou z PE (polyetylen). Ten sa lahko zvara a tazko lepi, takze naj sposob opravy je zvarit, pokial to podmienky ako napr. umiestnenie trhliny dovoluju.
Zvarit sa to musi s rovnakym materialom teda s PE. Ziadne "univerzalne" veci nepouzivat.
Da sa to bez problemov zvarit aj v domacich podmienkach s teplovzdusnou pistolou (a prislusnou patkou), na ktorej sa da nastavovat teplota (max. po 10 stupnoch celzia) a rychlost prietoku vzduchu.
Ako je pisane vyssie profesionalne opravit to dokaze akakolvek firma, co zvara plasty horucim vzduchom a ma aj PE zvaraci drot. Zvysok je uz len spravne nastavenie teploty na zvaracke (tepl. pistoli) a trochu sikovnosti.
Pokial je zvar kvalitny tak sa vlastne vo vysledku jedna o jednoliaty material (plasty sa "zleju" dokopy) a teda do buducna ziaden problem, ze to odpadne po case a pod. ako lepidlo.
Zvarit sa to musi s rovnakym materialom teda s PE. Ziadne "univerzalne" veci nepouzivat.
Da sa to bez problemov zvarit aj v domacich podmienkach s teplovzdusnou pistolou (a prislusnou patkou), na ktorej sa da nastavovat teplota (max. po 10 stupnoch celzia) a rychlost prietoku vzduchu.
Ako je pisane vyssie profesionalne opravit to dokaze akakolvek firma, co zvara plasty horucim vzduchom a ma aj PE zvaraci drot. Zvysok je uz len spravne nastavenie teploty na zvaracke (tepl. pistoli) a trochu sikovnosti.
Pokial je zvar kvalitny tak sa vlastne vo vysledku jedna o jednoliaty material (plasty sa "zleju" dokopy) a teda do buducna ziaden problem, ze to odpadne po case a pod. ako lepidlo.
Oprava nádrže
Díky za rady, již to mám svařené