Lodní motor Selva Naxos 15 (5xs)

Firmy, technika, servis, údržba, zkušenosti apod.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

marekparek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 5

Příspěvekod marekparek » úte led 27, 2015 8:22 am

copy píše:Kenai tu mas stranky vyrobcu http://www.zsmarine.com/
napis im v anglictine oni su velmi ochotni.

čau, kde si kupoval ty díly? Já jsem psal přímo do zhonngsenu a řekli mi, že do evropy nemůžou posílat žádné díly, jenom lodě
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » úte led 27, 2015 11:13 am

treba tam zavolat, ono sa to da vybavit.

jasne ze mailom nie je ochota, ich taliani drzia pod krkom, maju tusim 40% firmy podiel.
a ked nepredaju priamo Zongshen, treba najst hociktoreho cinskeho obchodnika s motormi, on to vybavi.
marekparek
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod marekparek » úte led 27, 2015 11:34 am

copy píše:treba tam zavolat, ono sa to da vybavit.

jasne ze mailom nie je ochota, ich taliani drzia pod krkom, maju tusim 40% firmy podiel.
a ked nepredaju priamo Zongshen, treba najst hociktoreho cinskeho obchodnika s motormi, on to vybavi.

Je mi jasny, ze maji prisny zakaz posilani motoru do evropy kuli zcela rozdilnym cenam, takze nevim jestli by na tom telefonni hovor neco zmenil. Ale pres obchodnika by to slo, ale zadnyho neznam
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » úte led 27, 2015 12:46 pm

dobre zdroje sa nevyzradzaju...
ale ze ide o Zongshen, a teda mimo mojich aktivit, tak spravim vynimku.
******** link mas v SZ***********
to je obchodnicek priamo v pristave Ningbo.
Zongsheny predava. A tak urcite aj nahradne diely k nim.
marekparek
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod marekparek » úte led 27, 2015 3:55 pm

copy píše:dobre zdroje sa nevyzradzaju...
ale ze ide o Zongshen, a teda mimo mojich aktivit, tak spravim vynimku.
******** link mas v SZ***********
to je obchodnicek priamo v pristave Ningbo.
Zongsheny predava. A tak urcite aj nahradne diely k nim.

Dik
kenai
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kenai » pát črc 10, 2015 10:02 am

Zaverom, nakoniec pomohol niekto uplne iny, a to http://www.clny.sk/
Zohnali mi vrtulu presne aku som potreboval. Naozaj perfektny pristup a ustretovost. Skoda ze som na tuto firmu nenarazil uz pred rokom. Vrele odporucam.
:good:
Ralis
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Ralis » ned zář 04, 2016 12:16 pm

MatMates píše:To dracik, dakujem pekne za odpoved a ochotu. Dodavatela uz mam, kupujem to v cechach bez dph co mi na slovensku nie su schopni vybavit....

super, som rad, ze existuje niekto s kým sa dá dohodnúť. Dal by si mi prosím kontakt na toho dodávateľa? Dik

(Ahoj Ralis, vítej na fóru.. trochu jsem ti upravil příspěvek, text zprávy se nepíše do předmětu... smike)
Pistolka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re: Lodní motor Selva Naxos 15 (5xs)

Příspěvekod Pistolka » ned bře 26, 2017 4:27 pm

Zdravím majitele Selvy Naxos .. ;) Uvažuji o koupi tohoto motoru , hlavně kvůli nenáročnosti na údržbu , hmotnosti a i dobré ceně . Má tu už někdo více zkušeností ? Hlavné spolehlivost , hluk a v neposlední řadě legistlativa .. Použil někdo již při kontrole certifikát ? Ono přeci jenom 15 HP se na vodě pozná ... :D
Díky ..
raschi
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 8

Příspěvekod raschi » ned bře 26, 2017 7:38 pm

Naxos 15hp jsem měl 3 sezóny (po 10 dnech v Chorvatsku) na RIBu 310cm a byl jsem s ním spokojený. Na to, že to byl motor z několikáté ruky, tak chodil spolehlivě, i startování bylo bez problémů. Jen jednou jsem s ním pár hodin laboroval, protože po přidání plynu se začal dusit. Po dvojnásobném rozebrání kaburátoru jsem nakonec našel nějaké pohyblivé smítko v trysce, což samozřejmě nebyla chyba toho motoru, to se mohlo stát jakémukoliv motoru. Hlučnost asi jako každý dvoutakt, legislativu jsem neřešil (v HR jsem ho měl přeznačený na 6hp, protože tehdy ještě do 6hp nemusela být vinjeta).
https://www.youtube.com/watch?v=QdFsIAcQQrc
Pistolka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Pistolka » sob dub 01, 2017 9:21 pm

Díky za info .. ;)
mates T4
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 1

Příspěvekod mates T4 » ned čer 18, 2017 6:14 pm

Dobrý den, dovolte mi napsat také nějakou zkušenost s motorem SELVA 5 XS. Kupoval jsem ho jako nový. Nový model rok výroby 2017 - (už s CDI zapalkem, startovacím mechanismem nahoře, nový kryt motoru) Zajíždění probíhá zatím bez problému. V záběhu motor šetřím, střídám jízdní režimy, mažu olejem syntetica 2T - 1:30 první 3 hod, 1:40 další 3hod, pak 1:50-----
Motor jezdí ve skluzu cca ve 1/3 plynu, takže v zajíždění úplně v pohodě se dá jezdit...ale opatrně. Reaguje skvěle na přidání plynu, jen jsem si musel trochu snížit volnoběh otočením šroubku na karburátoru.Celkově jsem s ním spokojen, startuje na první zatáhnutí. Hlavně se při startu musí dávat pozor na sytič. Spíš míň, než víc. Spotřeba naměřená ve skluzu na Dalešicích - průměr cca 4hod. 20km/h. - 3 l/hod. Vše ok, za tu cenu. Min. údržba, skvělá hmotnost 30kg a spotřeba. :) :)
Pistolka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Pistolka » stř črc 19, 2017 1:10 pm

Jak je to s VMP a legislativou ? Každý už přece ví , i SPS , že je to 15 Hp a neprodejný / oficiálně jen na profi použití / dvoutakt .
mates T4
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod mates T4 » čtv črc 20, 2017 11:12 pm

Byl jsem s nim letos 14 dni v Chorvatskua naprosta spokojenost. Poprve jsem okusil 1,5m vlny na gumaku s timto motorem a muzu rict, ze mi zachranil zadek... 6 km v techto vlnach me dovezl do pristavu a bez sebemensiho zavahani. S 5konkou si to nedokazu predstavit... Celkove spolehlivy, kultivovany a zatim bezproblemovy motor. Starty na druhy cuk, teply na prvni.
U nas jsem kontrolu nezazil a pro jistotu vozim veskere doklady s sebou. Certifikat, kopii faktury, pro muj klid modrou kartu i kdyz to neni povinnost do 5 k. 2t motory do 5k mohou byt , takze s timto problem neni.... a jestli mi nekdo dokaze na vode, ze to ma vic nez mam na certifikatu, tak sklopim usi a zaplatim pokutu... :-). Kdyz se clovek nechova na vode jak kreten, tak muze byt klidny. Jezdil jsem kazdy druhy den okolo policie v Hr a nikdy si me ani nevsimli. A to jsem mel zaplaceno za 5 hp, takze by si na me klidne smlsli. :lol: Tak nevim. Je to na rozhodnuti jednotlivce. Ja jsem ho kupoval jen kvuli jizde ve skluzu ve 2 lidech a 1 diteti. Protoze je to jistejsi a klidnejsi jizda. Mel jsem Mercury 5 hp a ten byl uzasnej... ale jen pro jednoho..
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » pát črc 21, 2017 7:00 am

Ty si myslis ze poricaaci nebo plavebka to nepozna nedelej z nich uplny pitomce. Prece 5hp na gumaku v trech lidech nepoleti v kluzu. Certifikst by te chranil jen v pripade ze by to byli utlumene na tech 5hp za,to ruci prodejce. Ale neruci za otevreny motor. Delaji to i na motorkach. Kde je to redukovano. A kdyz zpusobis nehodu pak se v tom stourat budou. A v tom okamziku jak je tam 15hp musi byt lid regustrovana a musi byt VMP. V usti za to dostal peknej flastr tusim 25tis.byla v tim nehoda
Lemon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lemon » pát črc 21, 2017 10:32 pm

geus píše:Certifikst by te chranil jen v pripade ze by to byli utlumene na tech 5hp za,to ruci prodejce. Ale neruci za otevreny motor. Delaji to i na motorkach. Kde je to redukovano.

Uz se to tu omílalo 1000x.
Mám certifikát, že je to zlato. Tak do toho rejpnu a zjistí se že to zlato není, je to mosaz.
Neboli, jestli to není zlato , je ten certifikát jaksi k ničemu a k tomu zlatu nepatří. Někdo podsrčil vědomě místo zlata mosaz.
Je špatně údaj na certifikátu ( 5HP ), nebo je špatně, že někdo místo zlata ( 5HP ) podstrčil mosaz ( 15HP ).
Lemon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lemon » pát črc 21, 2017 10:33 pm

Lemon píše:
geus píše:Certifikst by te chranil jen v pripade ze by to byli utlumene na tech 5hp za,to ruci prodejce. Ale neruci za otevreny motor. Delaji to i na motorkach. Kde je to redukovano.

Uz se to tu omílalo 1000x.
Mám certifikát, že je to zlato. Tak do toho rejpnu a zjistí se že to zlato není, je to mosaz.
Neboli, jestli to není zlato , je ten certifikát jaksi k ničemu a k tomu zlatu nepatří. Někdo podsrčil vědomě místo zlata mosaz.
Je špatně údaj na certifikátu ( 5HP ), nebo je špatně, že někdo místo zlata ( 5HP ) podstrčil mosaz ( 15HP ).
Pistolka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Pistolka » sob črc 22, 2017 9:28 pm

Vozil jsi k Mercury 5HP taky certifikát že je to určitě taky 5Hp ? Asi ne ... Už to že letíš ve 3lidech ve skluzu je trochu divné u 5Hp s ně jakým certifikátem . Trochu to zavání průserem . Být SPS šel bych po tom .. Prostě je to podvod .
B0ris
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod B0ris » pon črc 24, 2017 6:02 pm

Caute, stal som sa majitelom novej selvy naxos 5xs. Kupil som ju namiesto byvalej yamahy 2t. Chcem sa len informovat ohladne spokojnosti...? Skusal som ju, zatial chyta na 1-2 potiahnutia. Len by ma zaujimalo, ze ci sa neda nejako vyriesit ta rucka...? Pretoze toto je strasne- teda oproti yamahe- tam sa dala rucka otocit o 180° a tym padom nezavadzala pri prenose alebo v clne ked sa motor nepotrebuje... vedeli by ste s tou ruckou poradit nejaky figel- upravu...? Vdaka :)

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
olin
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 96

Příspěvekod olin » stř črc 26, 2017 8:41 am

Pistolka píše:Vozil jsi k Mercury 5HP taky certifikát že je to určitě taky 5Hp ? Asi ne ... Už to že letíš ve 3lidech ve skluzu je trochu divné u 5Hp s ně jakým certifikátem . Trochu to zavání průserem . Být SPS šel bych po tom .. Prostě je to podvod .

Vasrpolicajt mi říkal, že pokud s tím uviděj letět nějaký "hovado", tak není problém ten motor zabavit a poslat na expertýzu na náklady majitele. Pokud s ním někoho viděj jet jako s pětkou, tak s tím ale nemaj sebemenší problém.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » stř črc 26, 2017 9:29 am

Ale hlavne budou popotahovat provozovatele a ne prodejce ten bude tvrdit ze tam byla nejaka restrikce kterou si majitel odstranil.
B0ris
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod B0ris » stř črc 26, 2017 10:15 am

Vcera som bol na Morave a na Bataku. Chlapci. Verim tomu, ze idioti s 5hp original jazdia horsie ako ini skusenejsi s 15hp! To mi verte, ze vcera tam 3 lode urobili skoro koliziu, lebo mali to pozicane nejake tupela...

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
Pistolka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Pistolka » čtv črc 27, 2017 1:35 pm

olin píše:
Pistolka píše:Vozil jsi k Mercury 5HP taky certifikát že je to určitě taky 5Hp ? Asi ne ... Už to že letíš ve 3lidech ve skluzu je trochu divné u 5Hp s ně jakým certifikátem . Trochu to zavání průserem . Být SPS šel bych po tom .. Prostě je to podvod .

Vasrpolicajt mi říkal, že pokud s tím uviděj letět nějaký "hovado", tak není problém ten motor zabavit a poslat na expertýzu na náklady majitele. Pokud s ním někoho viděj jet jako s pětkou, tak s tím ale nemaj sebemenší problém.

Hmm asi jediné co s tím mohou zatím udělat , Z toho profitují prodejce i zákazník , který si to přes tyto rizika koupí ..
Osobně bych do toho nešel , na vodě se může stát cokoliv a na moři mít takovej pochybnej samohyb bych nechtěl . Mohla by ze mě při průseru s XS zahraniční pojišťovna stáhnout kůži ...
Je to jen lákadlo ale nebezpečné ..
mates T4
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod mates T4 » sob črc 29, 2017 11:55 pm

Já si nemyslím, že SPS a policajti jsou pitomci. Myslím si, že ti věděli o těchto motorech a problematice dřív, než jsem já ho našel na netu... :) Na Mercury jsem certifikát neměl, nevozil a nějak mě to ani netrápilo... Na štítku měl 3,7 kw a to stačilo... Ale to je i na té Selvě.. ;) A to jsem ho nijak neladil, jak jsem ho vybalil z krabice, tak jezdí, šrouby na motoru jsou přetřené barvou...
Je pravda, že když mě budou chtít dostat, tak mě dostanou. Tak se na vodě chovám tak, aby neměli sebemenší důvod.
Tímto se nějak neobhajuji, riziko beru na sebe.

Jen bych chtěl ještě hodit do placu mojí zkušenost z min.týdne. Jel jsem na vodě -sám ve člunu z ryb na pohodu ve skluzu, předjíždí mě gumák Bush 360 se Suzuki 5, jel ve skluzu stejně jak já... V něm chlap, ženská a dítě..... Pozdravili jsme se a koukal jsem, jak mu to frčí... Já jel cca na 1/3 plynu. Potkali jsme se cca za 15min u vytahovaní lodě a fakt to byla 5hp.
Tak mi teď řekni, proč by nemohla pětka jet ve skluzu ve třech... A na štítku máme to stejné.... ;)
forest20
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod forest20 » čtv srp 10, 2017 12:49 pm

mates T4 píše:Já si nemyslím, že SPS a policajti jsou pitomci. Myslím si, že ti věděli o těchto motorech a problematice dřív, než jsem já ho našel na netu... :) Na Mercury jsem certifikát neměl, nevozil a nějak mě to ani netrápilo... Na štítku měl 3,7 kw a to stačilo... Ale to je i na té Selvě.. ;) A to jsem ho nijak neladil, jak jsem ho vybalil z krabice, tak jezdí, šrouby na motoru jsou přetřené barvou...
Je pravda, že když mě budou chtít dostat, tak mě dostanou. Tak se na vodě chovám tak, aby neměli sebemenší důvod.
Tímto se nějak neobhajuji, riziko beru na sebe.

Jen bych chtěl ještě hodit do placu mojí zkušenost z min.týdne. Jel jsem na vodě -sám ve člunu z ryb na pohodu ve skluzu, předjíždí mě gumák Bush 360 se Suzuki 5, jel ve skluzu stejně jak já... V něm chlap, ženská a dítě..... Pozdravili jsme se a koukal jsem, jak mu to frčí... Já jel cca na 1/3 plynu. Potkali jsme se cca za 15min u vytahovaní lodě a fakt to byla 5hp.
Tak mi teď řekni, proč by nemohla pětka jet ve skluzu ve třech... A na štítku máme to stejné.... ;)

Caute
ja mam Mercury 5koni a nafukovacku bombard 325 a tiez som dostal este minuly rok mna ,zenu a maleho do sklzu...ale tento rok uz sme vsetci trosku podrastli a zagulatili a uz to nedam... preto tiez sino uvazujem nad tym NAXOSOM 5XS....
SUPER BY BOLO KEBY SEM NIEKTO ZAVESIL AJ TEN CERTIFIKAT K TOMU NAXOSU, AJ KED JE HLAVNA TEMA O NIECOM INOM :D :lol:
pogho
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pogho » čtv zář 14, 2017 11:34 am

forest20

prečo pátraš netovo po certifikacii?...ved som ti povedal, že pár rokov jazdím s naxosom a dávam mu do tela ako keby bol benzín zadarmo :) :)
dobehni ku mne...vezmem ťa na vodu kde nebudú prekážky a zajazdi si...doma ti ukážem všetky doklady k nemu

Zpět na