david píše:no jo, ale to sem pleteš asi i dvoutakty - co do zapalování. Od roku 2003, kdy 4-takty poprvé vylezly, mi připadaj furt stejný, aspoň jinej sem nenašel,
a jsou všechny s dekompresorem.
btw. vysypaný ovládání dekomprese není až tak vzácná závada a poznat se to dá prostým pomalým zatažením za startovadlo při vypnuté elektrice. Buď tam komprese je, nebo není. Když je , je to chyba.
jináč je mi to celé u ... víte kde? Když sám tomu nerozumí, nechť to postrčí někomu, kdo ví vocogo a pak nám dá zprávu, co to bylo.
edit.: je mi jasný, že vařím z vody. Tazatel se neobtěžoval dát aspoň rok výroby nebo výr. číslo. Ale to tu je běžný.
požadovat přesný informace na základě nulovejch vstupních.
Jaký dvoutakty? Psal jsem o 2T jen o té pile kvůli samozápalům.
Vše jsem uváděl pro 4-takty. A to jak jem zmínil tranzistorové zapalování patřilo také ke 4-taktu.
Suzuka ten motor za 15 let několikrát přepracovala. Jenomže to se dá zjistit, jenom když s těmi motory děláte, servisujete a vidíte to. A chápu, že když někdo koukne zběžně do nějaké dokumentace, připadá mu všechno stejné. Některé změny jsem už zmínil. Naposled se předělávalo na přelomu loňského roku a dost podstatně. Krom mechanických změn v motoru, jiné olejové vany a filtru oleje je tam i na druhé straně umístěná nádrž. Motor už jde přepravovat jak chceš. Na píně, na druhé straně i na výšku, kromě jediné polohy s madlem vespod a samozřejmě ne vzhůru nohama. Ale to snad nikdy nikdo nedělal. Je tam také větší exentricita osy pístu a ojnice než byla předtím. Kontrolní otvor hladiny oleje zmizel, nově je klasická měrka v novém víčku oleje. Takže výměna oleje už není onanie, ale radost. Je tam i jiný přepínač interní/externí nádrž a mnoho dalších a za celou dobu nejpodstatnějších změn. Pod tím deklem je hromada věcí, které opravdu nejsou celých 15 let stejně a stejné. Celkem je cca 5 různých verzí a to se ještě některé liší vybavením. Například dodávky pro některé země neměly mrazové pojistky, absence interních nádrží a podobně. A to se stejný motor okolo r. 2007 prodával i pod značkou Johnson J5R4SU. A tam byly také změny, například trošku jiný převodový poměr v noze. A jiná vrtule. To je pak překvápko, když člověk objedná hnací kolo do nohy a ono je jiné, než v DF5. Menší průměr a i jeden o jeden zoubek míň. A to vám dodavatel tvrdí, že je to stejné.
Já nemám v oblibě někomu vnucovat nějaké rozumy, zvlášť když dotyčný není schopen opustit svoji myšlenku. A taky je mi jedno co motoru je. Jen jsem si to celé přečetl, protože dělám v servis Suzuki, Honda, Yamaha - motocykly. A v zimě, když není moc co dělat servisujem lodní motory. Běžné opravy,impellery, zazimování, ale i vůle a výměny ložisk, gufer a el. diagnostika. A hlavně díky kámošovi Babišovi i nekonečné čištění karburátorů a zbytků pevných usazenin. Právě z těch eko příměsí v benálu.
Lidi nejsou schopni pochopit, že v karburátoru benzín s příměsí bioethanolu nemá co dělat. Nic na tom servisu není a u závěsných motorů je všechno snadnější a mnohem přístupnější než u motorek.
Můj tip je probémové zapalování. Proč? Protože nefunkční dekomprese pokud ji ta verze motoru má nemůže lámat prsty. Stejně tak u motocyklu pokud někomu nakopávačka zlomila nohu v nártu, bylo to vždycky nakopnutým zapalováním. To je podobná písnička. Motorka stojí v zimě v garáži. Odejde baterka, gel je na troud. Tak to umělci dobíjou , baterku neodpojí a při dobíjení se poškodí velkým napětím z nabíječky elektronika zapalování. No a když to ani po dobití mrtvé bateky startérem nehne, jde se na nakopávačku. K nám se to dostalo, až když má majitel sádru z nohy dole, zpravidla zjara, když je nejvíc práce.
Když to bude chtít autor vlákna opravit, ať napíše SZ. Kousek od Chrudimi. Předvedu mu v kádi, že výměna zapalování pomůže. Mám neoriginální, záruka 2 roky.
http://www.magnumtuning.com/en/detail/m ... 1-cylinder Cena 2500 kč i s prací. Motor pak lze natočit dvěma prsty a 10 cm zátahem. Ale až začátkem listopadu. Howgh.