koupe noveho motoru 40PS

Firmy, technika, servis, údržba, zkušenosti apod.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » úte dub 29, 2014 3:25 pm

jinak skoro každý výrobce děla vždy dva motory stejné jen s rozdílem koní. je to proto že každý člun je jiný a má omezený koně. a aby nemuseli dělat tolik rozdílnejch kubatur řeší to nějakou restrikcí karbecem tryskama atd
veltrusak
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod veltrusak » úte dub 29, 2014 4:13 pm

Ahoj.jsem docela zvědav,mělo by mít i budík s možností ukazatele spotřeby a jiné,což prý tyto motory s touto sběrnicí umějí,včetně řazení bez bovdenu,ale zas moc přetechnizované věci také nemusím.Sezona ukáže.Byl jsem vždy na Yamahu.
skiliner
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod skiliner » úte dub 29, 2014 11:15 pm

Ahoj, u motoru jde udělat chiptuning. Píšou,že jde výkon zvednout o 20%, 30% a 40%.
Výkon se v tomto případě zvedne přeprogramováním řídící jednotky.

Pokud by jsi ale chtěl udělat čistokrevnou 50tku nebo 60tku je to o dost složitější. Musel by jsi měnit vačkovou hřídel pro sání a přeprogramovat řídící jednotku v případě 50tky.

Pokud by jsi zvyšoval na 60tku vyměníš oba vačkové hřídele, sací potrubi a přeprogramuješ řídící jednotku.
veltrusak
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod veltrusak » pon kvě 05, 2014 4:58 pm

Ahoj.tak vše spatně.Motor ma bovdeny na razeni i na plyn.Na řízeni bovden i volant je,ale to řazení?Jakou délku mám zakoupit?Jsou koncovky na bovdenech pro všechny motory stejne?Kde je mají za slusnou cenu?Chybí hokejka mezi bovdenem řízení a motorem.Kde ji mají,nebo ji snad má někdo k prodeji?S elektrikou si snad poradím,budíky zabudovány.Baterie dle návodu má být 70ah,mam 55ah.Děkuji.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » pon kvě 05, 2014 6:17 pm

a kdo ti to prodal?proč to tam chybí ta hokejka? bovdeny objednáš na míru jen musíš hledat. a ta baterie ti stačí ta má velký startovací proud.
skiliner
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod skiliner » úte kvě 06, 2014 12:15 am

Ahoj. hokejku k motoru koupiš třeba zde: http://czmarine.eshop-zdarma.cz/g355.A7 ... motor.html
nebo u nějakého jiného prodejce, zkus pohledat. Dej si pozor, hokejky se prodávají v různých délkách.
Jinak hokejka je součást motoru zkus kontaktovat čkověka co ti motor prodal.

Motory Suzuki používají bovdeny řazení a plynu které jsou označeny jako C2.
Dají se taky použít bovdeny C8.
Bovdeny zakoupíš skoro u všech prodejců. Měrí se ve stopách.
veltrusak
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod veltrusak » stř kvě 14, 2014 5:14 pm

Ahoj.Tak hokejku jsem objednal origo u Suzuki,asi 1500kč,to celkem jde.Mám ale problém s upevněním motoru.Motor jsem dnes našrouboval do původních děr-byl tam motor Mercury,díry a rozteče stejné.Super,nemusím nic vyměřovat a vrtat nové díry.Po přišroubování ale koukák,že motor je sice kolmo k člunu,ale tak při pohledu na zrcadlo asi 5cm vpravo,tedy 5cm od osy člunu.Je to velký problém?Sundat a převrtat?Nebo má Mercury jinak "odskočený"držák motoru?Mohu s tím jezdit?Děkuji.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » stř kvě 14, 2014 5:55 pm

5 cm je docela hodně asi to špatně povede stopu a bude to nestabilní zkus to a uvidíš. No nemím jesti 1500kč za tu hokejku je levné kus ohnuté nerezové kulatiny a závit.
veltrusak
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod veltrusak » pon kvě 19, 2014 11:48 am

Ahoj.tak bovdeny zakoupeny,sice na druhý pokus,ale jsou,samotná montáž v pohodě,ale ted řeším nastaveni.Na páce jsou šrouby k naštelování asi dorazu a chodu,ale moc si nejsem jistý.neznáte to někdo?manual mám,ale mimo češtinu.Dodělávám elektriku a snažím se rychlé dodělání,za týden bude technická u nás a já nemám přívěs.Ohledně posunutí motoru o 5cm-ptal jsem se u imramorovský marine a bylo řečeno,at to neřeším,u gumáku by asi problém mohl být,ale na laminátu ne.děkuji.
veltrusak
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod veltrusak » čtv kvě 29, 2014 10:30 pm

Ahoj.Ještě jeden dotaz.Dnes jsem vše dal dohromady,tedy řazení.Je prosím možné,že ten motor má "volnoběžku"?Proč se ptám.Při pohnutí páky vpřed,měl by se zařadit kvalt,šroub se nehne,je zařazeno.Ale já vezmu za šroub a ten se vlevo,tedy proti směru neotáčí,asi vše dobře,ale po směru,kdy má tedy zabírat,se otáčí a "něco" tam cvaká.Je to volnoběžka,která se vyřadí až když motor běží?Nebo proč tam je?Nebo je dole v noze něco špatně?Velice děkuji.Jinak jsem po technické,vše bylo dobré,tak za týden na vodu.Přidám i fotky z dokončené lodě.
Vlastik82
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Příspěvekod Vlastik82 » pon čer 16, 2014 9:35 pm

Ahoj. Nechi kvůli tomu zakládat nové téma, ale mám podobný problém jako kolega předemnou. Mám člun K maxxi 460 a chtěl bych na to sehnat nějaký 30ti nebo 40ti koňák. Spíše ale 40 aby když ho plně naložím aby trochu jel. Mohl by prosím někdo doporučit třeba konkrétního výrobce, kde nebude přemerštěná cena? Závěsný motor krátká noha, elektrický start, elektrický trim a dálkové ovládání. Díky moc za každou radu.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » pon čer 16, 2014 10:47 pm

vyrobce?-no spis prodejce ale to by zase admini smazli za reklamu tak musis trochu hledat ale s nejvetsí pravdepodobností venku pořídís levneji
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » úte čer 17, 2014 7:18 am

Ja by som 40 koňový motor nekupoval s krátkou nohou. Keby si v budúcnosti chcel vymeniť loď, len ťažko nájdeš taký kde bude treba krátka noha :?
avlada
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Příspěvekod avlada » úte čer 17, 2014 5:01 pm

Určitě bych znovu kupoval venku, cena vyjde tak o 1/3 levněji než u nás. Já kupoval Mercury 75 HP v Německu a komplet vyšel o 80 tisíc méně. (samozřejmě se zárukou a předvedením)
veltrusak
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod veltrusak » pát čer 20, 2014 1:55 pm

ahoj.tak uz jezdim.motor tocil málo,zakoupil jsem tedy vrtuli s menším stoupanim a je to lepší.o dva palce dolu a motor tocí místo 4800 -Skoro 6000.jen ta cena vrtule.po zavolani na zastoupení suzuki jsem ji objednal za cenu 4 tis.korun.došla hned,ale na krabici byla pribalena i faktura ze zastoupení suzuki pro Evropu z německa a to jsem opravdu koukal.Cena ani ne 50 euro.Je to normální?
Vlastik82
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Vlastik82 » čtv črc 10, 2014 9:03 pm

Ahoj. Mám novou lod K maxxi 460 a potřeboval bych na ní koupit nový motor. Jsem rozhodnutý pro Hondu BF 40. U nás za ní chtějí 170 tis. Nemáte někdo nějaký kontakt nebo aspon www stránky na nějakého prodejce v Německu? Tam by to mohlo být levnější. Díky moc za radu.
veltrusak
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod veltrusak » sob říj 11, 2014 2:40 pm

Ahoj.Sezona skoro u konce a já jsem již lod stáhnul z vody.Prodal jsem motor.Jak zde již bylo dříve řečeno,motor 40hp dobrý pro pohodovou jízdu s mou rodinou,ale když jsem vzal celkem čtyři dospělé chlapíky,nemohl jsem to utrhnout z vody.Když už to jelo,tak skoro plný plyn.Tak jsem usoudil že to je málo.Zakoupil jsem 70hp.Ale ta hmotnost!Válec k dobru,tedy i váha a ted řeším situaci vše do špičky.Nádrž,baterie,hasičák,ostaní věci.Jen mám strach,jestli to tento člun "unese".Na videu jsem tyto motory zahlédl,tak nevím.Jeden dotaz.Potřebuji koupit pár věcí-vestavěná nádrž,hrdlo,nové řízeni a jiné.Je kolem hranic v Německu "nějaký"pěkný obchod?
Rimmerak
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Rimmerak » úte říj 14, 2014 9:43 am

Když se tu už dohadujete o spotřebě, tak mohu potvrdit z vlastní zkušenosti paradox, že silnější motor žere méně než slabší na stejném plavidle. 5HP Parsun ve 2 lidech, cca 12km/h - spotřeba 2,4l / hodinu. Parsun 15 ve stejných 2 lidech, 30km/h, spotřeba 2,2 na hodinu. Z toho mi vychází, že na stejně velkou nádrž dojedu s 15kou zhruba 3x dál než s 5kou. A tu už je znát, jestli sebou táhnout 12 litrů nebo 30 litrů a dojet stejně daleko.
Boborobo2
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re: koupe noveho motoru 40PS

Příspěvekod Boborobo2 » pát pro 01, 2017 5:06 pm

Ahojte
Keby ste si mohli vybrat z tychto motorov Suzuki df50
Honda bf 50 ktorý by ste si vybrali suzuki je o 700e drahší ale je vačšia kubatura ale aj trochu ťažší asi o 6 kg.
Mám čln Marine 500 fsc,
280 kg ,5 m.1,9m širka
Ďakukem
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » pát pro 01, 2017 5:47 pm

Co si myslis ,ze Ti lidi napoví. To je jako koupit bílé či hnědé vajíčko. Oba jsou dobre oba jsou spolehlivě 6kg při te váže je zanedbatelné. Já mel tu Suzuki velice spokojen mel jsem hondu sice s karburaci také spokojen tak co ted poradit.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » pát pro 01, 2017 7:48 pm

Ja by som si vybral Evinrude, ale je to moja voľba. Myslím si, že Suzuki je trošku vpredu čo sa týka technológie. Ale zas Honda je tiež dobrá značka. Kúp si ktorý Ti bude ladiť s farbou lode :D
martin76
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 7

Příspěvekod martin76 » sob pro 02, 2017 11:40 am

Súhlasím s Ozim tiež by som bral Evinrude e-tec teraz mám síce Suzuki a som s ňou spokojný,ale radšej by som bral Evinrude jednoznačne.
kilda
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 9

Příspěvekod kilda » sob pro 02, 2017 2:11 pm

Ahojte všichni, mám člun RIB délka 420 váha i s motorem cca 250kg,motor Selva 40efi kupovaný jako nový ovšem v zahraničí. U nás není totiž důvěryhodný prodejce:) Baterie 50ah ke které mám připojenou i lednici jede bez problémů. Spotřeba změřená letos na cestě z Neszmely do Medvedova čili proti proudu v přepočtu na 100km 22litru. Jinak co se dílů týče je to Yamaha 40efi akorát s deklem od Selvy. Jsem rád, že jsem ho koupil mám ho už třetí sezonu, počet motohodin 280.
kilda
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 9

Příspěvekod kilda » sob pro 02, 2017 2:14 pm

Jo a u motoru bylo dodáno vše i s vrtulí
Boborobo2
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Boborobo2 » sob pro 02, 2017 4:24 pm

Môžem sa spýtať kvoli čomu by ste brali Evidure?

Zpět na