Motor Hidea

Firmy, technika, servis, údržba, zkušenosti apod.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Re: Motor Hidea

Příspěvekod Viky_CZ » ned srp 13, 2017 6:28 pm

sedivak píše:No a Viky, kolik má tvůj Parsun celkově naběháno mth?

Ani nevim, nikdy jsem to nepocital. Par set mth mit bude, ale asi ne uplne moc, nikdy jsem nejezdil delší trasy, zato jsem mu poslední dobou daval pekne do tela.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » ned srp 13, 2017 6:44 pm

tak trochu mi tahle diskuse pripomína dobu když se tady zacal prodavat Parsun-minimalne pod trema nazvy-sam mam dovoz z Polska jako SeaKing. Moje patnacka ma nabehano za 8 roku kolem 400 mth-po prvnim roce jsem poridil pocitadlo a je tam pres 300mth.Jedina važna zavada byla zapalovací cívka (v zaruce opraveno) a nekolikrat jsem menil start. snuru a palec než jsem prisel na to jak to upravit-ted je klid.
Hlášek o čínskem zmetku a td. hlavne ze začatku jsem si vyslech hodně -hlavne od tech co tu znacku videli jen na obrazku-ale ted už jich na Labi vidím docela dost a to same bude i s tou Hideou
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod sedivak » ned srp 13, 2017 7:54 pm

Viky_CZ píše:
sedivak píše:No a Viky, kolik má tvůj Parsun celkově naběháno mth?

Ani nevim, nikdy jsem to nepocital. Par set mth mit bude, ale asi ne uplne moc, nikdy jsem nejezdil delší trasy, zato jsem mu poslední dobou daval pekne do tela.

Myslím, že toto je nejlepší důkaz o tom, že čínské motory nejsou nějak extrémně nekvalitní :)
Vicky7
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 28

Příspěvekod Vicky7 » ned srp 12, 2018 5:04 pm

Ahoj,
máte někdo nějaký update o motorech od Hidea? Nějaká recenze by se určitě hodila. Potřebuji 5hp a Hidea je díky ceně velmi vysoko v mém žebříčku...

Díky

Vicky
josef12345
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 8

Příspěvekod josef12345 » čtv zář 27, 2018 8:46 am

Vicky7 píše:Ahoj,
máte někdo nějaký update o motorech od Hidea? Nějaká recenze by se určitě hodila. Potřebuji 5hp a Hidea je díky ceně velmi vysoko v mém žebříčku...

Díky

Vicky

Hidey jsem měl od 2,5 až teď po 9,9 HP měl jsem i Parsuna motory makali na 100% tahal jsem je i na moře a nebyl sebemenší problém, průměrně jsem na 2,5 najezdil cca 60 mth pak jsem ji prodal, pak jsem měl parsuna 5 hp najeto cca100 mth, pak jsem si koupil zase Hideu 5HP ( protože se mi líbil její vzhled oproti Parsunu - Prasun byla taková krabice) pak jsem si pořídil již počítadlo najeto 180 mth, posléze Hidea 9,9 Hp již třetím rokem najeto 210 mth převážně v mořské vodě - z mé strany shrnuto - motory jsou funkční, jako všechny ostatní značky, nikdy mne nevypekli abych musel pádlovat, nekorodují, jak jsem někde četl v příspěvcích. Za mně opět bych si ji koupil a pokukuji po 15 Hp. Samozřejmě očekávám reakce typu Čínckej šmejd, atd. ale to jsou reakce od lidí, kteří motor viděli jen na obrázku a preferují jen tu svou značku. Motory jsem kupoval od sport habaček - který zajištuje i servis a dává 3 letou záruku. Nedělám žádnou reklamu !? jen informuji Vicky7"
vovsky
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 15

Příspěvekod vovsky » čtv zář 27, 2018 5:59 pm

Taky mám Hideu 5k,a potvrdil bych to,co píše josef12345.Akorát mám pocit,že těch deklarovaných 5 koníků to zdaleka nemá.Po srovnání jiným značkovým 5 koňákem.
Voda
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 14

Příspěvekod Voda » čtv zář 27, 2018 11:39 pm

Letos jsem kupoval malý člun kategorie D. K němu jsem chtěl přiměřený motor. Spíš motůrek do 2,5k. Někde tady odezněla možnost nejdříve vyzkoušet pár motorů přes půjčovnu a pak se rozhodnout. Nechal jsem si poradit. V půjčovně jsem si kromě elektromotoru měl možnost vyzkoušet Hondu 2,3 a Parsun 2,6. Honda se mi zdála malinko slabší, ale také hlučnější než Parsun. Nefunkční odstředivá spojka ten dojem rozhodila úplně. Parsun byl fajn. Trochu mi vadilo, že cítím malinko více výfukové plyny, ale to bylo asi normální. Obsluha v půjčovně mne ubezpečila, že Parsuny různého výkonu používají dlouhou dobu. Zákazníci se s nimi vůbec nemazlí a přes to jsou naprosto spolehlivé. Takže za mne, Číny se asi nebát. Jo a co jsem si nakonec vybral? Suzuki 2,5. Zkrátka je fajn hodit na záda tašku s člunem, do ruk motor, bandu s benálem a pochodovat k vodě (lamelovou podlahu v druhém koloběhu) :). Krom toho servis mám dostupně blízko. Takže pro mne to byla jasná volba.
olin
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 96

Příspěvekod olin » sob pro 12, 2020 9:01 am

Tak včera mi dorazil číňan Hangkai 6.5 4t koupený na ebay.de. Zatím jsem ho vybalil a doplnil náplně. Dnes dostane prvotní záběh v sudu a po sezóně uvidíme víc.

https://youtu.be/S9zOZAF-KdY
Jo a jediný výrobní štítek, ze kterého je poznat co je to zač je ten papírový na provázku co visel pod motorem.
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » čtv pro 17, 2020 2:13 am

Kúpil si hneď 2 ks naraz? Koľko to vyšlo aj s dopravou?
olin
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 96

Příspěvekod olin » čtv pro 17, 2020 8:35 pm

Nejprve jsem objednal na ebay 4t. Pár dní po objednání jsem narazil na nabídku jednoho překupníka, který ani nevěděl co prodává a zda je to 2, nebo 4t. Chtěl za to velice málo. Jel jsem se na to podívat a byl to 2t. Když jsem to zjistil, tak jsem mu řekl, že se to ani nedá legálně provozovat, tak šel s cenou ještě dolů a nakonec mě vyšel na ani ne poloviční cenu oproti e-shopům bez dopravy. Takže 4t bylo v plánu koupit a 2t byla náhodná, neplánovaná a hodně výhodná koupě. Ve finále jsem s dvoumi motory na ceně menší, než stojí 5hp Hidea.
4t dám s dálkovým ovládáním na velkou lodičku a 2t si nechám jako zálohu a k použití na ostatních lodích. Aspoň se mi nestane, že když se mi něco stane s motorem, tak nebudu mít půl sezóny s čím jezdit jako letos.
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » pát pro 18, 2020 1:06 am

Tak to si spravil dobrý kauf :clap:
Husky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 35

Příspěvekod Husky » ned pro 20, 2020 9:55 am

Obchodni kontakt na cinskyho prekupnika je cenna akvizice
Když zjisti, že jsi spolehlivý zákazník, tak sežene téměř vše, nejen motor.
Takovy obchod ma jen jedinou nevyhodu a to je doba dodání, ale trpelivost se vyplatí. Totiž Ceny jsou z říše pohádek a dovezene no name zbozi dtto s vehlasnou značkou. Vyrabi se totiž zpravidla ve stejne fabrice, se stejnymi lidmi, ma stejne lince
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » stř čer 16, 2021 4:13 pm

Zpět na