Selva Piranha 5xs elektrický startér - domácí bastl

Firmy, technika, servis, údržba, zkušenosti apod.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

marekparek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 5

Re: Selva Piranha 5xs elektrický startér - domácí bastl

Příspěvekod marekparek » stř lis 02, 2016 11:40 am

Zdenda12345 píše:Nemůže bejt chyba v silových kabelech? Jak dlouhý a jak silný jsou? Mě dělaly to samý čínský čtyřkolky. Natáhl jsem pořádnou silovou kabeláž a je to OK.

průřez ti z hlavy neřeknu, ale dělal to kámoš odborník. Na koncích jsou nalisovaný očka a mínus je připojený přímo na startéru. Myslím, že pro tenhle pidi startér je to spíš předimenzovaný. Možná ta baterka teď nebyla úplně plně nabitá, ale mám tam 85 Ah
marekparek
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod marekparek » úte kvě 23, 2017 3:24 pm

Tak další update a snad i poslední. Na lodi je nový akumulátor a motor startuje jak má. Jinak ještě musím poděkovat firmě Ozubená kola s.r.o. z Rudné za trpělivost a slevy na výrobu ozubených věnců
http://vyrobaozubeni.cz/

https://www.youtube.com/watch?v=0_0nVAbsmNU
marekparek
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod marekparek » ned kvě 05, 2019 10:36 pm

menší update k tomuhle motoru:

Minulé léto prasknul setrvačník. V podstatě se oddělila ta část s nábojem od zbytku. Myslel jsem, že se to stalo hlavně kvůli vyššímu zatížení a taky rozvážení, které bylo způsobeno přidáním věnce startéru. Ale když po více jak měsíci(!!) přišel z itálie nový setrvačník, bylo jasné, že nejsme jediný, komu to prasklo. Nový setrvačník, má celou horní část včetně náboje z oceli a ta spodní s magnety je hliníková. Starý byl celý z hliníku a soudruzi z itálie to museli předělat

Zpět na