Honda BF20 - nalozenie do auta
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Honda BF20 - nalozenie do auta
Priatelia poradite mi? Urcite viaceri mate skusenosti s nakladanim 20 konovych motorov do auta, ako sa da co najjednoduhsie nalozit motor s vahou okolo 50 kg do octavie combi? Idealne bez sklopenia zadnych sedadiel 

- Ozzie
- zkušený harcovník
- Reputace: 42
Re: Honda BF20 - nalozenie do auta
Skúsenosť s nakladaním mám, ale nie do Tvojho auta
. Keď ten motor máš doma, tak trénuj. Nakladal som Suzuki 15 DF čo je váhovo podobný motor tej Honde 20. Ide to, ale je oveľa lepšie vo dvoch. Naložiť motor krížom do kufra? To chce šírku minimálne 115 cm a takú čistú šírku má málo aut. A počítaj ešte nádrž, rezervný kanister, vesty a rôzne životu nevyhnutné haraburdie čo musíš naložiť. A to nie som rybár.

-
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 9
Ve dvou chlapech, na kurty (nosí to tak i servisáci v Chorvatsku). A motor nemusí úplně stát, stačí ho podložit došikma třeba náhradní nádrží.
No jo, akurat ja som na to sam, vo dcojici to je brnkacka akurat teda ja sa mozem spolahnut iba sam na seba preto ma zaujimaju skusenosti, rady a postrehy pre nakladanie v jednej osobe
Toto by mohlo byt celkom zaujimave riesenie, nemate to niekto odskusane na zivo?
https://youtu.be/NhX0fqil0d4
https://youtu.be/NhX0fqil0d4
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
mirekk píše:Priatelia poradite mi? Urcite viaceri mate skusenosti s nakladanim 20 konovych motorov do auta, ako sa da co najjednoduhsie nalozit motor s vahou okolo 50 kg do octavie combi? Idealne bez sklopenia zadnych sedadiel
Chytíš ho, zdvihneš a šup do kufra

- Andrejjeep
- aktívní jachtař
- Reputace: 37
Žeby v tom aute?
Ináč ako mám síce len 5k, tak keď mi ho kuriér doniesol do práce tak bola docela sranda to narvať do dnešných približovadiel a to mám kombíka. Jednoducho musíš tak či tak sklopiť väčšiu časť opierky aby si to tam dostal. nehovoriac ak potrebujú ísť 4 v aute a motor tak je to v dnešnej dobe na 90% nereálne.
A to si fakt neviem predstaviť ako by som sa tam mordoval z nejakým 50kg motorom.
A.
Ináč ako mám síce len 5k, tak keď mi ho kuriér doniesol do práce tak bola docela sranda to narvať do dnešných približovadiel a to mám kombíka. Jednoducho musíš tak či tak sklopiť väčšiu časť opierky aby si to tam dostal. nehovoriac ak potrebujú ísť 4 v aute a motor tak je to v dnešnej dobe na 90% nereálne.
A to si fakt neviem predstaviť ako by som sa tam mordoval z nejakým 50kg motorom.
A.
- Denis
- zkušený harcovník
Nezmestí sa ten motor naprieč? Ak ho nevládze zdvihnúť, tak sú len dve možnosti, posilovať, alebo kúpiť menší a lahší motor. Pardon, ešte tretia možnosť je kúpiť pickup. Všetci, čo sme 20 k motor mali sme ho nakladali tak, že sme ho zdvihli, v rukách.
Denis píše:Nezmestí sa ten motor naprieč? Ak ho nevládze zdvihnúť, tak sú len dve možnosti, posilovať, alebo kúpiť menší a lahší motor. Pardon, ešte tretia možnosť je kúpiť pickup. Všetci, čo sme 20 k motor mali sme ho nakladali tak, že sme ho zdvihli, v rukách.
Denis, ten motor zvladnem zdvihnut inac by som si ho nekupoval, ale za kazdych okolnosti sa snazim si ulahcit to co je mozne si ulahcit, najprv musim ten motor vyniest po schodoch z pivnice hore a potom po schodoch z domu dolu k autu a potom ho este narvat do auta a to same urobit z clnom a podlahou takze sa nediv ze hladam cokolvek co mi tu logistiku zjednodusi.
- Andrejjeep
- aktívní jachtař
- Reputace: 37
No Denis ak budeš mať L nohu ako ja čo potrebujem tak tú priečne do auta nedám. A do jeepky ju dám asi šikmo priečne to ešte neskúšal nakoľko mám dosť vyššie nakladaciu hranu ako bežné auto.
To: mirekk neuvažoval si nad garážou a vozíkom? Popravde behať hore dole zo všetkým po schodoch je fakt na... to Ti verím. Užil si to pri modelárčine v paneláku a 3m ére. Do výťahu nič nezmestilo všetko ručne na 4. poschodie.
Neviem čo za čln máš, ale zrejme keď ho spratávaš tak ho neustále balíš. Fakt nejde vymyslieť aby to bolo celé v hromade a len zapriahneš vozík a ideš?
A.
To: mirekk neuvažoval si nad garážou a vozíkom? Popravde behať hore dole zo všetkým po schodoch je fakt na... to Ti verím. Užil si to pri modelárčine v paneláku a 3m ére. Do výťahu nič nezmestilo všetko ručne na 4. poschodie.
Neviem čo za čln máš, ale zrejme keď ho spratávaš tak ho neustále balíš. Fakt nejde vymyslieť aby to bolo celé v hromade a len zapriahneš vozík a ideš?
A.
-
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 9
Na veškerou "logistiku" = rudlík ?
- packa
- zkušený harcovník
- Reputace: 12
Tak trochu mě to připomíná jednu z mých bejvalek, koupila stěnu o 10 cm vyšší než byl strop a pak řešila co s tim
Podle přísloví o opici a bananech buďto kup jiné auto nebo kup, postav nebo pronájmi si garáž a skladuj a voz to na vleku. Nafukovaku to jenom prospeje
Podle přísloví o opici a bananech buďto kup jiné auto nebo kup, postav nebo pronájmi si garáž a skladuj a voz to na vleku. Nafukovaku to jenom prospeje
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Reputace: 235
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Mirekk, nejdřív bych vyřešl jak nafouknout Octavii, aby se Ti tam vše vešlo.
S dopravou motoru a gumáku Ti snad pomůže skládací hliníkový růdl na schody.
S dopravou motoru a gumáku Ti snad pomůže skládací hliníkový růdl na schody.
- Ozzie
- zkušený harcovník
Ano na rudlu som myslel aj ja, ale stále tu ostáva problém naložiť na rudlu, preložiť z rudly do auta, preložiť z auta na čln.Vozil sol Suzuki DF 15 ktorý váži ca 45 kg. Priznám sa nie je to pre jedného človeka. Viem sú tu borci, ktorí s tým nemajú problém. Hlavne za klávesnicou
My sme nakladali vždy dvaja. Ja ako silnejší som dvíhal motor a ten druhý (druhá) mi pomáhal s nohou. Samotného Ťa dlho nebude baviť to nakladanie, vykladanie. Nemáš možnosť zakúpiť si nejaké lacné auto s vysokou strechou (Berlingo, Doblo, Kangoo, Partner) a ten motor tam aj skladovať? Kúpiť si plechovú verziu, urobiť tam držiak na motor a mal by si ešte priestor na výbavu, prípadne aj na prespanie. Pri vode sa vždy nájde nejaký dobrák ktorý Ti pomôže.

My sme nakladali vždy dvaja. Ja ako silnejší som dvíhal motor a ten druhý (druhá) mi pomáhal s nohou. Samotného Ťa dlho nebude baviť to nakladanie, vykladanie. Nemáš možnosť zakúpiť si nejaké lacné auto s vysokou strechou (Berlingo, Doblo, Kangoo, Partner) a ten motor tam aj skladovať? Kúpiť si plechovú verziu, urobiť tam držiak na motor a mal by si ešte priestor na výbavu, prípadne aj na prespanie. Pri vode sa vždy nájde nejaký dobrák ktorý Ti pomôže.
Gumak vozim na steche takze ten do auta nastastie nemusim pchat, doteraz som nalozil nafuknuty gumak na strechu a 5 konovy mercury do kufra, akurat ta honda je celkom tazsia ale uz riesim vozik s ktorym doveziem motor k autu potom ho preklopim a rovno na nom vsuniem motor do auta.
- Lemon
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
Mirkku, nevím, jak daleko budeš motor vozit? Zkus zvážit vlek za auto a motor na člunu. Do auta to ještě dáš, vyndáš, ale už jsi zkoušel nasazovat motor na člun? Ve vodě? Jestli na to budeš sám, tak bych to chtěl vidět.. A to nemluvím o tom, že z motoru něco vyteče až ho dáš z5 do auta ( v nejlepším případě jen voda ) a že ten motor taky smrdí, neboli z toho manželku bolí hlava.
To že budeš potřebovat spousty harampádí o kterém se zmínil Ozzy už nemusím psát.
To že budeš potřebovat spousty harampádí o kterém se zmínil Ozzy už nemusím psát.
Prives som zvazoval uz davno ale proste nemam ho kde parkovat. Na gumaku mam kolecka takze mutor nahodim na suchu a potom na koleckach na clne do vody. Toto vsetko som absolvoval aj v minulosti akurat s mensim motorom, cln na streche, motor a vsetko harampadi v aute, akurat teraz do toho auta budem musiet trepat namiesto 5 konoveho motora 20 konovy cca o 18 kilo tazsi, teraz mi ide len o to ako cele nakladanie - vykladanie ulahcit.
- Denis
- zkušený harcovník
Borci za klávesnicou
, Ozzie, mám 60 rokov a ten motor do kufra zdvihnem, je len jedno riešenie, keď niekto nevládze, tak buď budú min. dvaja, alebo si ho nemôže kúpiť, to je všetko, jednoduché ako facka
/za predpokladu že nemôže mať vozík/.

- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Asi tak jak pise Denis. A nebo si na to udelat takovy vozik a forichtung ze to s tim nalozi a vylozi. Ja od te doby co smim zvedat jen lehke veci mam vsude vratky zvedaky a propravky abych nic netahal ale to si musi kazdy vymyslet sam nekdy pomuze blba fosinka
- Ozzie
- zkušený harcovník
Môžeš vymýšlať hocijaké "fórichtungy"
(Vorrichtung = po našom prípravok) . Časom ťa to omrzí. A ani mladší ani silnejší nebudeš. Čo si myslíte prečo nenakladáme 50 kilové motory? Ani ja, ani Denis a ani ďalší z fóra čo mali gumáky? Hoci by sme to ešte zvládli
Dnes som rád, že 25 kilový kajak dám na strechu auta sám.

Presne toto je video na ktore som daval link uz nejaku dobu dozadu, akurat by ma zaujimalo ci ma niekto s takym niecim skusenost pripadne nieco podobne vyrobene. Ja som sa pustil do vyrabania takeho voziku akurat postupujem pomaly vzhladom na nedostatok casu.
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Tak radeji nic nevyrabej a nech si ho udelet nebo kup to je prace na 3 ,4 hodiny ne na obyc rudl si dej jeste ty dve lolecka a mas to hotovy
- Lemon
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
mirekk píše:
Presne toto je video na ktore som daval link uz nejaku dobu dozadu, akurat by ma zaujimalo ci ma niekto s takym niecim skusenost pripadne nieco podobne vyrobene. Ja som sa pustil do vyrabania takeho voziku akurat postupujem pomaly vzhladom na nedostatok casu.
Mirku, ideální by bylo si někde ten forichtung půjčit a vyzkoušet si to. Možná pak zjistíš, že to sice funguje, ale do auta už se nic pořádně nevejde , že ti tam ten motor smrdí a nebo že ho tam nemůžeš dát na stranu jak jsi chtěl. Mokrá kolečka a písek na nich, problém kam dát ten forichtung, když pojedete na večeři a já nevím co ještě dalšího. Případně ti to bude perfektně vyhovovat a problém zjistíš až při převozu, nebo časem atd.
Vím o čem mluvím, sám jsem si podobné martýrium převozu člunu , motoru a dalšího harampádí původně idealizoval, postupem času dopadlo vše úplně jinak. Ono to všecko teoreticky vypadá jinak než v praxi.
- Ozzie
- zkušený harcovník
Ešte nakopírujte please to video zopár krát
Predpokladám, že aj Mirekk došiel na to, že ten motor na rudle neni 20 koňový a ani auto do ktorého sa nakladá neni Octavia. V tvojom prípade to bude nejak tak ako popisuje Lemon.