Zdravím,
z motoru r.v. 87 jsem na podzim vyjel benzin a nyní po doplnění nového benzínu ho nastartuji jen na sytič, při přepnutí na běžný chod hned chcípne. Zřejmě je někde ucpaný karburátor, nemohu ale najít žádnou trysku a nechce se mi motor rozebírat naslepo. Mohl by mi někdo poradit, kde jsou trysky nebo možné ucpané místo v karburátoru? Co je pod plastovou zátkou na klíč 13 (foto č.2) - vyboulená gumička a jakým směrem má být vyboulené místo - dovnitř karburátoru? Děkuji za nápovědu.
Evinrude (JOHNSON) 4HP jede jen na sytič
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Re: Evinrude (JOHNSON) 4HP jede jen na sytič
Sundej karbec rozmontuj ho do sroubku vycisti nejlepe nechat projit ultrazvukem a zase slozit nic narocneho kdyz nrvis jak tak si postup nafot at vic co kam dat
-
- moderátor
- Reputace: 234
Ta lesklá boule je mrazovka, nesahej na ní.
Hlavní tryska je zespoda uprostřed, když sundáš plovákovou komoru.
Než to rozrejpeš zkus to ještě nastartovat. Mohl by tam být jen zatuhlý olej, co se časem rozpustí.
Hlavní tryska je zespoda uprostřed, když sundáš plovákovou komoru.
Než to rozrejpeš zkus to ještě nastartovat. Mohl by tam být jen zatuhlý olej, co se časem rozpustí.
Startovat jsem samozrejme zkousel nekolikrat i na vysoke otacky, ale po vypnuti sytice okamzite chcipl.
Myslel jsem, co je pod cernou (je plastova) matkou na karburatoru - je to nejak gumova vypoukla zatka.
Myslel jsem, co je pod cernou (je plastova) matkou na karburatoru - je to nejak gumova vypoukla zatka.
-
- moderátor
Černou zátku na fotce nevidím.
Dej si www.boats.net , tam si to najdeš v rozkresu. Každopádně tryska i s emulzní trubičkou je přístupná z plovákové komory. Je potřeba vyčistit i ty pididirky, hrajou velkou roli v přechodu otáček.
Dej si www.boats.net , tam si to najdeš v rozkresu. Každopádně tryska i s emulzní trubičkou je přístupná z plovákové komory. Je potřeba vyčistit i ty pididirky, hrajou velkou roli v přechodu otáček.
Myslím tuto gumičku pod zátkou na přívodu benzínu. Jak patří ta gumička, vypouklou stranou dovnitř karburátoru nebo ven směrem k zátce?
Plovákovou komoru mám sundat jen z karburátoru nebo je lepší napřed sundat celý karburátor? Nikdy jsem lodní motor nerozebíral.
Plovákovou komoru mám sundat jen z karburátoru nebo je lepší napřed sundat celý karburátor? Nikdy jsem lodní motor nerozebíral.
-
- moderátor
Jestli to je dole z boku na plovákové komoře a nad tím je na karbecu přívodní hadice benzínu, tak to by mohla být záslepka. Některé modely měly přívod dole, právě tudy. Bez záruky, musel bych to vidět zblízka. Bude nejspíš vypouklou ven. Hlavně tak, jak byla původně.
Karbec sundej, jsou to dvě matky a hadička. Neohni si emulzní trubičku, co je součástí hlavní trysky. Dobře ji vyčisti, v ní stačí i neviditelné svinstvo a už to nejede, nebo blbě.
Karbec sundej, jsou to dvě matky a hadička. Neohni si emulzní trubičku, co je součástí hlavní trysky. Dobře ji vyčisti, v ní stačí i neviditelné svinstvo a už to nejede, nebo blbě.
Motor už zase běží jak má. Byla ucpaná tryska, emulzní trubka byla čistá. Na spodku plovákové komory byly staré tvrdé usazeniny. Ta ucpávka patří vypouklou stranou ven, alespoň myslím, měl jsem ji původně nakřivo a byla skřípnutá. To ale vliv na chod určitě nemělo.
Děkuji tímto za všechny rady.
Děkuji tímto za všechny rady.
- Lemon
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
david píše: Bude nejspíš vypouklou ven. Hlavně tak, jak byla původně.
Původně ta gumička byla tím vypouklím dovnitř, logicky - neboť ta ucpávka jí protlačovala do díry dovnitř a vzniklo to osazení co je detailně vyfocené.