motor yamaha 20 HP problém v tahu dušení ((((((

Firmy, technika, servis, údržba, zkušenosti apod.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

peposs
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

motor yamaha 20 HP problém v tahu dušení ((((((

Příspěvekod peposs » ned črc 05, 2020 6:30 pm

ahoj , dnes jsem konečně se vydal protáhnout gumák , mám tam motor yamaha 20 HP , kupoval jsem ho jako nový a jezdím s ním jen jednou ročně na moře a něco málo dvakrát třikrát ročně po Moravě , takže prakticky jen zajetý , na podzim jsem ho propláchl vyčistil karbec zkontroloval a uložil , dnes jsem ho nasadil a uplně normálně jako vždy dvakrat protočil při startu bez el. a potom s zapnul el. a nastartoval hned naskočil a předl jako hodinky , ještě jsem si říkal no přeci Yamaha to je super )))) a tak jsem ho zahřál a zkusil vyrazit, a ejhle začal se třepat a nešel do výkonu jako by to jelo na jeden válec , a tak jsem zastavil mrknul na svíčky , černé jako bota katastrofa (((( vyčistil nasadil a stejná písnička (((( startuje na drc a v nízkých otáčkách jen přede ale jak přidam začne se třepat (((( protůrval jsem ho z výfuku přes vrtuli se vyvalila černota jako špatné spalování a zároveň takové tupé otáčky jako by se dusil , vyčistil jsem komplet karbec filtr a zase nic , vyměnil svíčky , starty na drc ((((((( možná mě ještě napadl ten elektronický sitič a také jsem ho rozdělal počistil a zasunul na místo ale pořád nic , páral jsem se na řece s tím skoro celý den jsem spálený a znechucený (((((( ještě jsem si všiml že to zežralo strašně moc benzínu , jak jsem to zkoušel on jak by tak by jel na půl plynu ale víc konec, dušení , tankoval jsem asi 15l litrů a z bídou tam mám tak 6l , a to jsem mohl ujet tak do 10km , měl jsem štěstí že jsem se po proudu vůbec dostal k autu ))) nevíte někdo co by to asi mohlo být ??????????? díky Pepa
david
moderátor
Reputace: 234

Re: motor yamaha 20 HP problém v tahu dušení ((((((

Příspěvekod david » pon črc 06, 2020 10:10 am

Nezavírá plovák nebo vypadla hlavní tryska
peposs
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod peposs » pon črc 06, 2020 11:06 am

díky za radu ))) hned se na to podívám , ale včera jak jsem čistil na vodě i karburator s tryskama jsem si ničeho podezdřelého nevšiml snad jenom možná jak jsem ho na podzim čistil mě teďnapadlo , není možné že bych tu hlavní trysku dal obráceně ?????? ale to asi nepůjde :shock: i když všechno jde :D tak já to jdu rozebrat )))))))
david
moderátor

Příspěvekod david » pon črc 06, 2020 12:24 pm

Tryska obráceně nejde dát, ale zavírací jehla plováku ano. Případně i čep závěsu plováku jde dát mimo. Když to loni chodidlo, musel si při čištění něco zvorat.
peposs
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod peposs » pon črc 06, 2020 2:13 pm

a tak jsem to opět rozebral čistím foukám karbec čučím na plovák a tam vedle hlavní je ještě jedna zapuštěná malá tryska a ta je uzavřena gumovou krytkou přeci , a já tu krytku tam nemám , já ji určitě ztratil včera tam na vodě už nebyla :shock: že by to bylo ono ??????????????
david
moderátor

Příspěvekod david » pon črc 06, 2020 3:55 pm

Tady máš karbec, jedinou šroub-zátku jsem našel jako pos. 8. Jestli ji tam nemáš, je to jasný.

https://www.boats.net/catalog/honda/out ... retor-auto
peposs
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod peposs » pon črc 06, 2020 4:41 pm

tady na tom videu když to posuneš na pozici 8.40 tak ji tam ten maník dává je to taková gumová záslepka , podle mě se dokonce i opírá o víčko plovákové komory )))))) to bude určitě ono )))))
https://www.youtube.com/watch?v=KiyHqCm825o
david
moderátor

Příspěvekod david » pon črc 06, 2020 8:25 pm

No to je ta posice 8, co o ní píšu. Záslepka emulzní trubičky. Pokud tam není nandaná, bere si motor benzín rovnou plnou dírou. U většiny karbeců v tom místě je hlavní tryska, ta je tady ale z boku a proto ta záslepka zespodu.
peposs
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod peposs » pon črc 06, 2020 10:31 pm

jsem to popletl , vlevo je ano emulzní trubice zaslepena šroubovací tryskou tu tam mám , vpravo je podle mne hlavní tryska na kterou jde ta gumová černá záslepka která se jen vsune do díry nad trysku , má vyšší hlavičku jistě k tomu aby jí drželo víčko po nasazení )))) a ta mi tam právě chybí ((((((( co já budu chudak teď dělat a kde ji seženu ??????????? každopádně děkuji Davide

zaslepka.jpg
zaslepka.jpg (5.65 KiB) Zobrazeno 5978 x
Fitor
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Příspěvekod Fitor » úte črc 07, 2020 10:30 am

Buď si to objednáš přes e-shop ze zahraničí nebo si změříš průměr a podíváš se na web, kdo nejblíž Tobě prodává "PRYŽOVÉ PROFILY KRUHOVÉHO TVARU", kousek koupíš a opatrně to tam nacpeš.
peposs
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod peposs » úte črc 07, 2020 3:29 pm

tak jsem to nakonec objednal origo v Yamaze )))vzal jsem hned dva, jeden do rezervy :crazy: cena za kus 178,- , také musím vyměnit olej mám tam benzín :D jo za chyby se platí :lol: stát se mi to na moři mám po dovolené :crazy:

Zpět na