GO Orlíku 3
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- packa
- zkušený harcovník
- Reputace: 12
Re: GO Orlíku 3
mas zpravu
-
- moderátor
- Reputace: 234
Víte oba co je SZ ??
-
- nováček na fóru
- Reputace: 2
Zdravím všichni, tak jsem trochu postoupil v renovaci Orlika. Kliku mám v brusírně, sehnal jsem téměř nový karburátor Jikov 2914.Chtel jsem Vás poprosit, kdyby jste měl někdo náhradní díly na Orlika zejména upínací třmen (viz. strana 4) nebo lodni šroub, prosím o nabídnutí. Bohužel třmen jsem měl slíbený od jednoho ze členů tady na fóru, ale ani po 3 měsících jsem se ho nedočkal...
Díky za případné nabídky....
Díky za případné nabídky....
Ahoj, já jsem rozhodnutý si nechat druhý lodní šroub odlít. Jenže mám dva různé a musím nejdřív testováním přijít na to, který tvar je lepší. Co se týče toho upínacího třmenu, je divné, že svařený je méně pevný. U nás v práci chlapy sváří hliník metodou TIG a svařence jsou pevné dost (nikdy neprasknou ve svaru). Já už pomalu skládám druhý Orlík a mám v plánu k němu udělat dálkové ovládání tak jsem zvědavý, jak to dopadne.
Ať se ti dílo daří!

Ať se ti dílo daří!

jestli tady ještě někdo ma kanoe Orlice v této sestave, mam skladaci stredovou lavicku / třeba pro tchyni / Orlici me uz ukradli
-
- nováček na fóru
Po delší době posílám fotky z renovace Orlíka, motor už maká, chybí mě ještě dodělat pár detailů a bude hotovo. Chtěl bych zejména poděkovat packovi že mě daroval celou náhradní nohu na motor a hottemu za zaslaná těsnění. Doufám že za 14 dní Orlíka vyzkouším na Lipně.
A co za 14 dní vyskoušet Orlíka s námi ostatními na Orlíku?
-
- nováček na fóru
- Reputace: 0
Dobrý den, našel jsem doma v borčusu nějaké motory. Dva jsem zatim odzkoušel a jsou funkční. Mám i k nim nějaké "polomotory" (další dva rozpůlené) Než budu inzerovat, chtěl jsem se zeptat tady, jestli by je někdo nechtěl, komu by se hodili.
Ahoj, dnes jsem narazil na tento inzerát https://sport.bazos.cz/inzerat/103969512/Lodni-motor-Orlik.php a Orlík v tomto inzerátu má na spodní hraně nádrže lemovku. Chtěl jsem se zeptat zda se tam originálně lemovka montovala. Já ji tam nemám a protože bych chtěl mít motor co možná nejvíce v původním stavu a potřeboval bych vědět jestli ji tam mám dát nebo ne. Součástí toho inzerátu je i "manuál" k motoru. Nemáte ho někdo prosím? Byl bych moc vděčný kdyby mi ho někdo oskenoval a poslal. 

dobrý den,
pořídil jsem motor ORLÍK 3, plánuji též go a chtěl jsem poprosit o zaslání těsnění v PDF (email je zaycev@seznam.cz )a poprosit zda by pán co si nechal udělat samolepky ,zda by nezaslal návrh na výrobu(pokud je to možné,adresa stejná)
Jinak jsem četl celou diskuzi a děkuji za fajn informace a náhledy a fotografie Vašich mazlíků
pořídil jsem motor ORLÍK 3, plánuji též go a chtěl jsem poprosit o zaslání těsnění v PDF (email je zaycev@seznam.cz )a poprosit zda by pán co si nechal udělat samolepky ,zda by nezaslal návrh na výrobu(pokud je to možné,adresa stejná)
Jinak jsem četl celou diskuzi a děkuji za fajn informace a náhledy a fotografie Vašich mazlíků
Ahoj, pošlu ti jak výkresy těsnění tak i návrh té samolepky. Bude to trochu hledání v PC tak se mnou měj prosím trochu trpělivosti.
Našel jsem prodejce který nabízí návod na ORLÍKA 3, ale za 13 stránek A5 chtít 500,- Kč mě přijde jako zlodějina!
http://motomanual.cz/produkt/privesny-lodni-motor-orlik-3-navod-k-obsluze-1958-reprint/
Takže návod sháním dál. Kdyby se našla nějaká dobrá duše která by mi ho nafotila, byl bych moc vděčný.

Našel jsem prodejce který nabízí návod na ORLÍKA 3, ale za 13 stránek A5 chtít 500,- Kč mě přijde jako zlodějina!

Takže návod sháním dál. Kdyby se našla nějaká dobrá duše která by mi ho nafotila, byl bych moc vděčný.

-
- nováček na fóru
Ahoj, sehnal jsem ten návod na Orlíka. Ale k mému zklamání jsem se tam nic nového nedozvěděl, kromě doporučeného mazání 1:20 - ať žije ekologie
. Má to pár stránek, formát A5. Jinak ty ceny těch návodů a celkově motorů se poslední rok šroubuji na neskutečne sumy...
Před rokem a půl jsem koupil Orlíka za 2000 před renovací, teď co koukám tak jsou ceny 8-10 tisíc téměř za šrot....
Návod můžu pouze nafotit, momentálně mě nejde scaner. Tak kdo by měl zájem tak napište.

Před rokem a půl jsem koupil Orlíka za 2000 před renovací, teď co koukám tak jsou ceny 8-10 tisíc téměř za šrot....
Návod můžu pouze nafotit, momentálně mě nejde scaner. Tak kdo by měl zájem tak napište.
Ahoj, nafocený mi bohatě stačí. Můj email je cach.ondra@seznam.cz Předem děkuji za zaslání!!!
Ještě jsem se chtěl zeptat zda někdo nevíte něco o historii ORLÍKA. Já o něm vím jen to že se vyráběl v Motor n.p. České Budějovice (alespoň si to myslím). Zajímalo by mě třeba to v jakých barevných variantách se vyráběl? Viděl jsem i různá provedení krytu magneta, a i jiné lodní šrouby.

Ještě jsem se chtěl zeptat zda někdo nevíte něco o historii ORLÍKA. Já o něm vím jen to že se vyráběl v Motor n.p. České Budějovice (alespoň si to myslím). Zajímalo by mě třeba to v jakých barevných variantách se vyráběl? Viděl jsem i různá provedení krytu magneta, a i jiné lodní šrouby.
Ahoj pánové.
Dnes jsem si taky pořídil Orlíka. Je trochu napadenej kutilem, takže nějaká práce s ním bude, ale vrčí a to je hlavní.
Pokud je to možné, prosím také o poslání šablony na těsnění.
Dnes jsem si taky pořídil Orlíka. Je trochu napadenej kutilem, takže nějaká práce s ním bude, ale vrčí a to je hlavní.
Pokud je to možné, prosím také o poslání šablony na těsnění.
Pánové, prosím o radu.
Už jste někdo řešil na Orlíku zapalovací cívku v magnetu?
Mám dvě, obě KO. Potřebuji vědět, jestli náhodou neexistuje nějaká vhodná náhrada do stávajícího magneta. Třeba z Terra vari nebo nějaké staré motorky. Než začnu něco bastlit nebo řešit bezkontakt...
Díky za rady..
PS. Kdyby jste ji někdo měl na prodej, pošlete mi SZ. Taky bych vzal i zdravou nádrž..
Už jste někdo řešil na Orlíku zapalovací cívku v magnetu?
Mám dvě, obě KO. Potřebuji vědět, jestli náhodou neexistuje nějaká vhodná náhrada do stávajícího magneta. Třeba z Terra vari nebo nějaké staré motorky. Než začnu něco bastlit nebo řešit bezkontakt...
Díky za rady..
PS. Kdyby jste ji někdo měl na prodej, pošlete mi SZ. Taky bych vzal i zdravou nádrž..
Ahoj, jsem tu nový, zachránil jsem jeden lodní motor Orlík 3 před vyhozením, chci na tomto udělat kompletní GO nemáte někdo výkres daného matoru než se do toho pustím, koukal jsem na internetu, ale výkres jsem nenašel. Díky moc pokud byste někdo měl výkres prosím o zaslání do meilu petrhuml@atlas.cz, díky moc