Životnosť motora suzuky 129 kw 175hp
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Životnosť motora suzuky 129 kw 175hp
Zdravím mám záujem kúpiť staršiu lod, len netuším aku majú životnosť motory. Viete mi poradiť je tam namontovaný závesný motor suzuky 129 kw (175hp) a má najazdených 300-350 motohodin. Koľko má taký motor životnosť, chcem to tahavat do Chorvátska raz za rok na 3 týždne.
- Ozzie
- zkušený harcovník
- Reputace: 42
Re: Životnosť motora suzuky 129 kw 175hp
Životnosť je ca 2000 mth. ALE. Závisí to od servisu a samozrejme aj od spôsobu používania.
Taký motor už musí mať počítadlo mth, teda alebo má 300 alebo 350 mth. Čo je to za rárohu? Ročník? Stav? Odkiaľ? neni zatopený motor zo zahraničia? daj viac info a s kúpou sa nikam neponáhľaj.
Máš predstavu koľko taký motor žerie? Máš papiere na more? vhodné auto na ťahanie?
Sorry že sa toľko pýtam, ale nedal si skoro žiadné info.
Taký motor už musí mať počítadlo mth, teda alebo má 300 alebo 350 mth. Čo je to za rárohu? Ročník? Stav? Odkiaľ? neni zatopený motor zo zahraničia? daj viac info a s kúpou sa nikam neponáhľaj.
Máš predstavu koľko taký motor žerie? Máš papiere na more? vhodné auto na ťahanie?
Sorry že sa toľko pýtam, ale nedal si skoro žiadné info.
Je to toto https://www.autobazar.eu/motorovy-cln-j ... ria.html#3 , predpokladám že to žere cca 19 litrov na 1 mth. Auto mám papiere zatiaľ nie, chcem to budúci rok až využívať. Samozrejme že len v Chorvátsku.
- Ozzie
- zkušený harcovník
Pekná lodička, ale ako som napísal opatrne. Čo mi vadí?
1. Na ten typ je max. motorizácia udávaná výrobcom 122 HP. Ako mohli namontovať 175?
2. Cena je veľmi lákavá. Motor stojí ca 18.000.-, samotná loď, keďže sa už nevyrába typujem na 25-30.000.- a ešte k tomu príves ca 2.000.-
Ale dajme tomu, že niekto potrebuje peniaze na väčšiu loď tak to chce predať. Každopádne si ju riedne prezrite a vyskúšajte. A papiere aby boli v poriadku. Nekupovať od tretej osoby. Kúpnopredajnú zmluvu podpísať iba s pôvodným majiteľom a u notára. Takto ošetrenú zmluvu potrebuješ na dovoz do SK. Mnoho zdaru.
1. Na ten typ je max. motorizácia udávaná výrobcom 122 HP. Ako mohli namontovať 175?
2. Cena je veľmi lákavá. Motor stojí ca 18.000.-, samotná loď, keďže sa už nevyrába typujem na 25-30.000.- a ešte k tomu príves ca 2.000.-
Ale dajme tomu, že niekto potrebuje peniaze na väčšiu loď tak to chce predať. Každopádne si ju riedne prezrite a vyskúšajte. A papiere aby boli v poriadku. Nekupovať od tretej osoby. Kúpnopredajnú zmluvu podpísať iba s pôvodným majiteľom a u notára. Takto ošetrenú zmluvu potrebuješ na dovoz do SK. Mnoho zdaru.
- Ozzie
- zkušený harcovník
Opravujem
Tá loď stála 30 aj s napr. 90 HPmotorom, ale nie s 175 HP. Takže cena by mohla byť adekvátna.

S tým že to má 175 hp bude nejaký problém pri prihlásení? A pri dovezenej lodí či je postup prihlásenia rovnaký ako pri kúpenej na Slovensku.
- Michal1
- návštěvník fóra
- Reputace: 10
Predpokladám že daná firma sprostredkováva predaj lodí, a to aj lodí evidovaných v Maďarsku. Serióznosť ponuky a lode neviem síce posúdiť, ale viem že ma nahneval ich autorizovaný servis, a miesto vyčistenia karburátora mi rovno ponúkli nový za 500 eciek pretože starý sa údajne nedá. Sorry za offtopic.
- Ozzie
- zkušený harcovník
Keď tá loď je prihlásená v HU s tým 175 hp motorom, nemal by byť problém. Skontroluj maďarské papiere, podľa možnosti originál a nie kópiu. Skontroluj číslo lodného trupu a aj číslo motora. Číslo motora je aj na štítku a je ešte niekde vyrazené na bloku.
Postup prihlásenia:
1. Kúpnopredajnú zmluvu podpíšte u notára v HU. POZOR: V HU je zaužívaná kontrasignácia (Ellenjegyzés) zmlúv nejakým právníkom. Dopravný Úrad to neuzná, tak radšej overenie od Notára. Notár je aj lacnejší.
2. Loď treba na DU v HU odhlásiť.
3. Tieto papiere daj úradne preložiť a požiadaj na DU na SK o registráciu.
DU je v Bratislave, Komárne,v Žiline a v Košiciach. Oni Ti dajú termín na obhliadku lode a keď je všetko OK vydajú Lodné Osvedčenie a číslo.
A čo vlek? Je tiež maďarský? Musíš ho tiež prepísať na SK. Ja som prepisoval vlek z Nemecka a stálo to všetko skoro 400 EURO.
Postup prihlásenia:
1. Kúpnopredajnú zmluvu podpíšte u notára v HU. POZOR: V HU je zaužívaná kontrasignácia (Ellenjegyzés) zmlúv nejakým právníkom. Dopravný Úrad to neuzná, tak radšej overenie od Notára. Notár je aj lacnejší.
DU je v Bratislave, Komárne,v Žiline a v Košiciach. Oni Ti dajú termín na obhliadku lode a keď je všetko OK vydajú Lodné Osvedčenie a číslo.
A čo vlek? Je tiež maďarský? Musíš ho tiež prepísať na SK. Ja som prepisoval vlek z Nemecka a stálo to všetko skoro 400 EURO.
- martin76
- návštěvník fóra
- Reputace: 7
Je to dobrá loď aj dobrý motor a koní nie je nikdy dosť s toho že tam je viac koní by som si určite ťažkú hlavu nerobil ak je to prihlásené v EU tak ti to prihlásia aj u nás.
Čo sa týka motora 350 hodín to je nový motor,ja mám Suzuki 140 tretiu sezónu a mám 360 hodín.
Čo sa týka motora 350 hodín to je nový motor,ja mám Suzuki 140 tretiu sezónu a mám 360 hodín.
Ozzie píše:Keď tá loď je prihlásená v HU s tým 175 hp motorom, nemal by byť problém. Skontroluj maďarské papiere, podľa možnosti originál a nie kópiu. Skontroluj číslo lodného trupu a aj číslo motora. Číslo motora je aj na štítku a je ešte niekde vyrazené na bloku.
Postup prihlásenia:
Je treba ešte overená zmluva zo zahraničia? Lebo ja som kupoval na Slovensku a nebolo potrebné overiť. Ale možno zo zahraničia este treba.
- Ozzie
- zkušený harcovník
Tu sa to nepíše: http://plavba.nsat.sk/plavidla/male-pla ... republiky/
Ale skús im zavolať a opýtať sa. Možno to už zjednodušili.
Ale skús im zavolať a opýtať sa. Možno to už zjednodušili.