čln Kmax +Honda bf30

Firmy, technika, servis, údržba, zkušenosti apod.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Boborobo2
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

čln Kmax +Honda bf30

Příspěvekod Boborobo2 » stř kvě 30, 2012 2:41 pm

Ahojte!
Potreboval by som poradiť alebo zistiť či tu náhodou nemá niekto čln Kmax alebo Fishermax s motorom Honda 30 .Mám problém ,používam originál vrtulu 9-1/4x12,otáčky pri plnom plyne mi otáčky vybehnú iba na 3900,rýchlosť 43 .Myslím že s motorom nebude problém ,aj keď mi zasvieti červená kontrolka prehriatia ale iba na plnom plyne ,ale to bude asi ztoho že ten motor sa namáha pri tej vrtuli .Nemohol by mi niekto poradiť ,prosím.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » stř kvě 30, 2012 2:58 pm

Ten čln je aký velký? Podľa popisu vrtula je strmá a motor nevládze. Skús 9", 10".
Boborobo2
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Boborobo2 » stř kvě 30, 2012 4:43 pm

čln má 4,6 a 1,7 šírka je to katamarán ,230kg aj s motorom
vuk19
nováček na fóru
nováček na fóru

čln Kmax +Honda bf30

Příspěvekod vuk19 » ned led 20, 2013 1:37 pm

ja chcem kupit taky isty cln....kontaktuj ma prosim na- zolikasiluro@gmail.com
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » ned led 20, 2013 2:56 pm

Nechcem tu rozdávať rozumy, ale ja by som ten katamaran nekúpil. Dôvod? So silnejším motorom veľmi zle ide do zatáčky, poskakuje. Pozor na "tiežvýrobcov" ktrorí rozmnožujú tieto člny hlavanehlava. Keď tak kupovať len s CE dokladom!!! CE číslo má byť na zrkadle z vonka.
Do pozornosti: Pramica od renomovaného výrobcu SUGO v Baja: http://www.sugovizisport.hu/
Michal1
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 10

Re: čln Kmax +Honda bf30

Příspěvekod Michal1 » úte pro 06, 2016 3:25 pm

Ahojte, chcel by som sa tu prítomných spýtať či majú a aké majú skúsenosti s takýmto druhom člna prípadne jeho dlhšími verziami.
Konkrétne by ma zaujímali skúsenosti s použitím na Dunaji, resp. pri mori v Chorvátsku ( príbrežná plavba )......
Aby som nebol len tak všeobecný, mám teraz gumák s 20hp motorom, ktorý sa mi javí byť dostatočný na taký druh člna ( hlavne dlhšia verzia 5,45 resp. 5,7 metra) a ktorý by som chcel na takom člne použiť. Primárne by som sa chcel plaviť na Váhu a Dunaji.
Ďakujem za každý druh informácie či rady.
Michal
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » úte pro 06, 2016 4:34 pm

Ahoj. Na Váh a Dunaj OK, ale na more zabudni. Je to rybárska pramica s nízkym bokom a širokým dnom. Na vlnách bude búchať ako pekáč. Ani konštrukčne neni tak silná aby zvládla jazdu na mori. Tá dobrá cena je dosiahnutá s úsporou materiálu. Po našom má tenké steny, ktoré nemajú radi namáhanie a krútenie.
Na Tvojom mieste by som tú pramicu určite vyskúšal aj s Tvojim motorom. Seriózný predajca by Ti to mal umožniť.
Michal1
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Michal1 » stř pro 07, 2016 8:43 am

Ďakujem za odpoveď a za názor. Kedže je zima, tak zvažujem rôzne možnosti. Hľadal som niečo väčšie než gumák 4m, na čo by sa dal použiť môj motor ( viac komfortu pri zachovaní určitej rýchlosti). A zatiaľ ma zaujali hlavne tieto člny. Nechcem, aby to znelo ako reklama ale priamo výrobca v HU robil údajne testy s rôznymi motormi, kde vyšli celkom zaujímavé výsledky čo sa týka nákladu a rýchlosti jednotlivých typov. Pričom konkrétne ten najväčší čln 5,7m má vyšší bok skoro o 10 cm a o 100kg väčšiu váhu oproti tomu menšiemu 5,45 m, čiže asi viac materiálu.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » stř pro 07, 2016 9:18 am

Ešte sa mrkni na tohto výrobcu:
http://www.omegaplast.hu/en/shark-premium
Zdajú sa mi tie lode ceľkom kvalitné
Michal1
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Michal1 » stř pro 07, 2016 10:31 am

pozrel som, ale asi zo subjektívnych dôvodov sa mi táto páči viac, http://www.hiroshajo.hu/#/boats/?boatId=1, vyzerá masívne a priestranne.
Ale ako som hovoril rozmýšľam a zvažujem, ale ako to vyzerá možno došetrím a budem pozerať nejaký jazdený čln so silnejším motorom....
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » stř pro 07, 2016 12:21 pm

No mel jsem podobnou Molinari 4metry na 190 katamara vazila jen 150kg lod super ale laminat slabej praskalo to a stejne velkou Dory13jsem jeste mel ta vazila 260kg a to byla ji tuhost proste profi lod. Nic nepraskalo do sutru bez problemu. Takze to kmaxi je dost slabej material. Vyhoda je stabilita mel jsem tam motor25hp a stacilo to jen tak tak
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » stř pro 07, 2016 2:11 pm

Ako píše Geus 20HP na to nebude stačiť. Ja som tiež uvažoval keď som ešte mal 15 HP, že si kúpim niečo podobné, ale potom som išiel iným smerom.
Ja som mal takú predstavu, že kúpiť či urobiť na tú pramicu nejaký stan, aby sa dalo tam aj spať. Preto sa mi viac páčil ten Shark. Tá KMaxi je pre mňa až moc zaprataná šuflíkmi, čo zas sa môže zísť rybárovi. Tak to je, koľko ľudí toľko chutí.
Konec koncom všetky majú spoločnú prababku ktorá sa volá CAROLINA SKIFF. Tá je richtig masívne urobená a má aj certifikát na more.

https://www.youtube.com/watch?v=fYykArclGPw
Michal1
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Michal1 » stř pro 07, 2016 2:28 pm

V podstate som uvažoval podobne ako ty, že by sa tam dal urobiť stan, a tie šuflíky nie sú v základnej verzii, tá v podstate ponúkne miesto 2x5 metrov ( holá lod´), čiže by som si vedel predstaviť riadenie s dvoma kresielkami a vpredu miesto na opaľovanie manželky :D
čo sa týka výkonu, niekde som videl video kde na tom išli dvaja chlapi v sklze s 15 HP motorom. Preto som sa pýtal aj na skúsenosti iných, aby som vedel reálne čo to dokáže ( maďarský výrobca aj slovenský distribútor majú popísané veľmi zaujímavé rýchlosti s rozličnými motormi a pri rozličnom zaťažení) a preto by som bol vďačný keby sa niekto s konkrétne takou loďou k tomu vedel vyjadriť.
Samozrejme ďakujem za každý postreh a pripomienku.
kristian
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod kristian » stř pro 07, 2016 8:16 pm

Ahoj Michal

Ja mám K maxi Extra 5,45 priamo z Kecskemétu. Ale len s 8HP motorom.

Čln používam na Dunaji. Ale je ho používam na ryby spm s ním veľmi spokojný ale keby som kupoval zas tak kúpim asi prevedenie Joker.
Ozi má niekde pravdu že od toho aj lepšie člny ale za ten peniaz to zas nieje až také zlé. Tie člny od toho výrobcu využívajú ale hlavne rybáry. Čo mám od sledované na iných fórach tak majú na nich motory od 25 do 40HP najbežnejšie.
Michal1
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Michal1 » čtv pro 08, 2016 9:40 am

Ahoj Kristián
ďakujem za príspevok
Mohol by si prosím napísať tvoje skúsenosti, napríklad ako rýchlo ti to ide s tvojím motorom, ohľadne zaťaženia, prípadne či je pocitovo cítiť, že ide o slabý laminát a pod.
Prečo by si kupoval toho Jokera??
kristian
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod kristian » čtv pro 08, 2016 8:12 pm

Netužím koľko mi to s tým motorom ide.Ale viac mennej je to len výtlačná plavba.
Ja mám vpredu také plato cca 120cm dlhé a v zadu lavičku z laminátu čo je na tej stránke od výrobcu a priestor medzi vonkajším a vnútorným plástom mám vyplnený penou, a tieto prvky čln vraj spevňujú.
Keby si sa ozval skôr mohol si vyskúšať tvoj motor na mojom člne.
Joker má vyšší bok a mne sa viac páči.
Michal1
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Michal1 » pon črc 24, 2017 1:18 pm

Ahojte, dúfam že nebudem ďaleko od témy tohto vlákna, nechcem zakladať vlákno nové, a chcel by som sa Vás spýtať, či máte osobné skúsenosti s člnom Sportyacht 500L alebo s člnom Silo 500. aby som trochu ozrejmil moju situáciu, ide mi o pohodlné jazdenie na Váhu a Dunaji, vpredu chcem miesto na opaľovanie,
motor mám honda 20HP, na Youtube som videl video, že tento čln s 20HP motorom išiel cca 40 km/h (o takú rýchlosť mi nejde, to len na dokreslenie)
za každé info Vďaka
Michal
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » pon črc 24, 2017 2:22 pm

20hp je tip top. Mel jsem 4metrovy s 25hp v 5ti lidech uz to neslo do kluzu ve ctyrech dle vahy. Nekdy s potizema. Jinak je to velice stabilni coz je vyhoda na vlnach pokulhava za veckem.
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » pon čer 10, 2019 11:08 am

Michal1 píše:a chcel by som sa Vás spýtať, či máte osobné skúsenosti s člnom Sportyacht 500L alebo s člnom Silo 500. aby som trochu ozrejmil moju situáciu, ide mi o pohodlné jazdenie na Váhu a Dunaji

asi treba dať pozor hlavne na kvalitu spracovania
https://www.youtube.com/watch?v=X916Co3TEwg
Martin237
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Martin237 » pon čer 01, 2020 7:54 pm

Přátelé,
sice pozdě, ale taky něco přidám. Koupil jsem nedávno originál KMAX XXC CABRIO, s motorem Yamaha 25HP. Člun byl předchozím majitelem používaný asi 8 let na Dunaji, dno vpředu skoro prošoupané od nájezdu na písek, čumák opravovaný kvůli vylomenému držáku kotvy, ale zbytek v perfektním stavu. Podlahová deska je ještě z poctivé překližky, tl.12, 11vrstev, ani náznak rozlepení nebo hniloby (to vím, protože jsem řezal do podlahy otvor na jímku, plagiátoři to prý dnes šidí OSB deskou). Zrcadlo pouze několik vlasových prasklinek. Motor potřeboval generálku, takže jsem ho zatím nahradil novým 10Hp Tohatsu. Na člun jsem dodělal nástavbu - kajuta pro 2 lidi v zadní části, dopředu konzole řízení, nová táhla, otočná sedačka, lavice, zábradlí, přistávací můstek-čelen, dozadu plato na prohlídku motoru a koupání atd..
Zkušenosti z jízdy, vzhledem k výkoná motoru pouze ve výtlaku: člun je proti běžným dostupným pramicím a člunům vůbec poměrně dlouhý a štíhlý, 5.45 x 1.7 m, při 10Hp max. cca 13km/h, cestovní do 11km/h. Dobře drží směr, není třeba pořád kvedlat volantem, boční stabilita slušná - není to sice pravý katamaran, má pouze naznačené katamaranové dno, ale pomáhá. Skákání po vlnách - nic moc, ploché dno bouchá a otřásá se.
Martin237
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Martin237 » pon čer 01, 2020 9:44 pm

Pokračování KMAX CABRIO:
vlastní člun váží podle štítku 285kg, samotný sice laminát příliš silný není, ale loď je dost tuhá, jednak má podlahu po celé ploše z překližky, v bočnicích kousek nad podlahou jsou po téměř celé délce přilaminované výztuhy, duté laminátové "jekly" cca 10x10cm, v bortu je po celém obvodu zalaminovaný trámek cca 4x4 cm. Pod podlahou je částečné katamaranové dno, tj. dva duté prostory-plováky, s vypouštěcími špunty. Podle odhadu objemu plováků a bočních výztuh bych si tipnul, že samotná loď je nepotopitelná, možná i s rezervou pro tíhu motoru. Rovněž proražení samotného dna plováku nezpůsobí zaplavení celého člunu. Motor je schválen do 50Hp, kategorie C.
Michal1
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Michal1 » sob črc 11, 2020 7:25 pm

Ahojte. Pred časom som sa pýtal na skúsenosti s člnom sportyacht 500. Teraz by som sa chcel podeliť so skúsenosťami. Konečne som sa s týmto člnom a svojou polovičkou vybrali na Dunaj. Trasa Kolárovo Chľaba a späť. Celkovo cca 190km. Spotreba asi 33 litrov. Najvyššia rýchlosť 36 km/h priemerna 22km/h. Plyn som používal tak do 2/3. Náklad živá váha 240kg ostatné haraburdy 15kg + 40 litrov benzínu. Cestou dolu Váhom a dolu Dunajom super počasie rýchlosť cca30-33 km/h. Naspäť sa rozfukalo rýchlosť 17-22km/h. Robili sa nepríjemné vlny :crazy: , fakt je že ploché dno moc vhodné do vĺn není, pricom sa stávalo že motor kavitoval. Asi sa pri skákaní na vlnách prisaval vzduch k vrtuli. Ešte jedna postrach k inému vlaknu Ozie má pravdu, v takom počasím ako bolo dnes by clovek ocenil kajutku alebo aspoň veterný štít. Ale aj tak super výlet.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » pon črc 13, 2020 7:19 am

Pekná trasa a úžasná spotreba. Na porovnanie: my sme boli pred týždňom na Dunaji. Naloďovali sme v Kližskej Nemej. Je tam slušná betónová rampa z panelov. Bol vysoký stav vody, dali sa prebrázdiť ramená na HU strane, ale nedalo sa prejsť pod Gönyű cez hrádzu do Dunaja. Tak sme sa vrátili a išli do Komárna. Dole kopcom sme išli aj 60 kmh. V Komárne sme nafotili nový most, potom sme zabočili na Váh a obdivovali te podopretý most. Vlastne keď otvoria nový most, ktorý je napojený na HU diaľnicu, celá premávka smerujúca na NZ a NR pôjde cez ten staručký most ktorý museli podoprieť aby nespadol. Dobre vymyslené :lol: Nad Komárnom sme sa otočili pri Jacht prístave a vrátili sme sa do Kližskej Nemej. Vlastne sme vybehli iba vyskúšať náš nový (nový u nás) ťahač. Vyťahovanie v absolútnej pohode. Ťahal som cez redukciu, ale si myslím, že išlo by bez problémov aj na normálny prevod. Tak zatiaľ pohoda a vyskúšam ešte spúšťanie na nespevnenom brehu.

IMG_1402.JPG

A k tej spotrebe: Išli sme ca 65 km a spotrebovali 33 l benzínu. Trošku viac ako u Vás, ale každá sranda niečo stojí.
Sorry za nevhodné umiestnenie príspevku. Malo by to ísť do Dunaj, alebo autá pre jachting.
Michal1
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Michal1 » pon říj 05, 2020 11:26 pm

Ahojte. Dúfam že nepôjdem veľmi od témy, ale chcel by som sa spýtať či máte skúsenosti so stavbou kajutky na takomto type člna. Hlavne by ma zaujímalo ako je to potom s papiermi resp. S úradmi, ak by som si postavil nejakú malú kajutku. Veľmi sa totiž pohrávam s myšlienkou niečo tieto zmajstrovať, pretože som zistil, že moja loďka je celkom fajn na to čo potrebujem, ale zistil som, že taká kajutka, alebo polokajutka, kde by sa dalo schovať alebo aj prespať na jednu-dve noci by bola fajn.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » úte říj 06, 2020 12:36 pm

Urob si to tak aby sa kabína dala dať preč. Taký Hard Top. Kabína musí byť priechodná, rozumej dvere aj v predu, alebo musíš nechať na bokoch miesto pre chodenie. Mali by byť aj hasičáky, ale nemám to preštudované úplne. Všetko nájdeš v CEVNI.

Zpět na