motory za 5 tisíc??
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- Clouseau
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 34
Re: motory za 5 tisíc??
Kolik váží ten motor?
Clouseau píše:Kolik váží ten motor?
25,5kg
-
- moderátor
- Reputace: 234
proč čtu 20,74 kg?
Jo, máš pravdu. Jsem se překouk. Tohle je hmotnost balení. Jinak hmotnost motoru 21kg.
Sám jsem ho už chtěl koupit, ale peníze z tajnejch fondů jsem musel přesměrovat jinam.
Sám jsem ho už chtěl koupit, ale peníze z tajnejch fondů jsem musel přesměrovat jinam.
-
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 9
olin píše: čtyrtakt za 17 000,- včetně poštovného a nic víc..
Co je na tom výhodného ? Za18 000,- můžeš mít značkový Suzuki DF od oficiálního prodejce, s dvouletou zárukou, garantovaným servisem. Bez šizení státu na clu. A bez strachu že nebudu díly.
pan.fotograf píše:olin píše: čtyrtakt za 17 000,- včetně poštovného a nic víc..
Co je na tom výhodného ? Za18 000,- můžeš mít značkový Suzuki DF od oficiálního prodejce, s dvouletou zárukou, garantovaným servisem. Bez šizení státu na clu. A bez strachu že nebudu díly.
Za ty prachy seženeš ofiko tak 2,5hp. 5hp ale novej pod 22 tis krom křoviňáku nekoupíš. Nechápu o jakým šizení na clu mluvíš? Vždyť z anglie, nebo reichu je to oficiální cestou v rámci EU, kde je bezcelní zóna. Dílů se taky obávat nemusíš, jelikož jsou shodné s Mercury.
30 a víc za novej motor si nemůžu dovolit a tadyten je novej za cenu naprosto stejného ale 20 let starého, u kterého neznám hystorii a nemůžu si být jistej stavem.
-
- pravidelný návštěvník
Promiň Oline, přehlédl jsem se. Četl jsem to rychle a myslel jsem, že píšeš o Ali baba nebo jak se ten čínskej šmejd nazývá. U nás v práci v tom kluci jedou ve velkým, pak to v ČR přeprodávají... a ještě si radí, jak se clu vyhnout. Tak jsem na to docela startovací.
Jinak, původní téma skutečně bylo "křoviňáky". I já jsem pro zákaz - z hlediska životního prostředí. Hluk ruší živočichy. Spaliny nejsou chlazeny, ale jdou rovnou ven. Nemá to dvojitou ochranu proti úniku oleje...
Jinak, původní téma skutečně bylo "křoviňáky". I já jsem pro zákaz - z hlediska životního prostředí. Hluk ruší živočichy. Spaliny nejsou chlazeny, ale jdou rovnou ven. Nemá to dvojitou ochranu proti úniku oleje...
- maximilian
- návštěvník fóra
- Reputace: 5
To Olin: Zákonné obmedzenia, tak u nás ako aj v Chorvátsku, sa týkajú výkonov v kW (HP nie je SI jednotka). VPM treba až nad 5 kW, čo je cca 6,8 HP. Teda, pokiaľ sa tvoje sklamanie (citujem "co mi vadí, že to má polepy 6 a ne 5hp") týkalo tohto.
maximilian píše:To Olin: Zákonné obmedzenia, tak u nás ako aj v Chorvátsku, sa týkajú výkonov v kW (HP nie je SI jednotka). VPM treba až nad 5 kW, čo je cca 6,8 HP. Teda, pokiaľ sa tvoje sklamanie (citujem "co mi vadí, že to má polepy 6 a ne 5hp") týkalo tohto.
Tyto motory 5 a 6hp jsou naprosto stejné. Lišej se pouze v průměru difuzoru, polepech a štítku. Dokonce i značení na bloku je stejné. Proto mě docela mrzí, že není v této cenové relaci k sehnání v pětkový verzi.
Podle toho, co píšeš, tak se tento motor dá u nás provozovat legálně bez VMP? Teď v tom mám docela zmatek...
Jestli ho někdy koupím, tak bych stejně asi ty polepy strhnul a přelepil polepama 5hp Mercury. Pak by ten motor byl celkově míň nápadnej a vyhnul bych se i komentářům " co to más za sr*áč", tak jako majitelé Parsunů a podobně.
-
- pravidelný návštěvník
Oline, nemáš jednodušší si udělat VMP ? Já to dělal loni, docela v pohodě. Člověk se naučí cca. 100 str (texty ještě mám, kdybys chtěl), zaplatí 500,-Kč na SPS - A MŮŽE DRANDIT LEGÁLNĚ s 6, 10, ale i 15 kW, až do 20kW. Měl bys to podle mě nejjednodušší, než vymýšlet kde co přelepíš a pak se klepat, kdo Tě kde odchytí a napaří pokutu.
- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160
maximilian píše: .... VPM treba až nad 5 kW, čo je cca 6,8 HP.....
Ta hranice je 4 kW což odpovídá v celých číslech max 5 hp.
- Viky_CZ
- zkušený harcovník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
pan.fotograf: Tady prece nejde o VMP, ale o opruz s registraci lode. 
Dokud se drzis pod 4kW, muzes si svobodne plout, na cem se ti zlibi. Dodrzis zakladni pravidla a tim jsi splnil, nikdo se nestara kde jsi lod sehnal, jaky plany jsi pouzil a kolik mas razítek. Plave to? Neohrozuje to? OK.

Dokud se drzis pod 4kW, muzes si svobodne plout, na cem se ti zlibi. Dodrzis zakladni pravidla a tim jsi splnil, nikdo se nestara kde jsi lod sehnal, jaky plany jsi pouzil a kolik mas razítek. Plave to? Neohrozuje to? OK.
- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160
Myslím, že jde o obojí ....
jednak o ten opruz s registrací (hlavně vlastní
) lodě, ale
také o to, že bez VMP nemůžeš drandit třeba i na cizí lodi s motorem 6 hp a více, pokud není z půjčovny, které mají pro vůdce plavidla výjimky.
jednak o ten opruz s registrací (hlavně vlastní

také o to, že bez VMP nemůžeš drandit třeba i na cizí lodi s motorem 6 hp a více, pokud není z půjčovny, které mají pro vůdce plavidla výjimky.
Což o to, VMP problém není, ale složitě registrovat kdejaké kolikrát v ČR neregistrovatelné necky...
Tak jsem natrefil na 2t Hangkai 6.0 za cenu velice blízko těm pěti tisícům. Stalo se to den poté, co jsem si objednal ze Švajcu 4t. Jenže ráno mi přišel mail, že díky Covid 19 nemakaj a peníze posílají zpět, tak jsem odpoledne jel pro ten 2t. Když to půjde, tak stejně do toho 4t půjdu. Zatím ale mám jistotu, že na jaře mohu plout. Díky tomu, že jsem funglovku koupil za cenu letitého olítaného Tomose, tak nemusím mít strach, že v případě že se ho budu chtít zbavit.
Jsem zvědavej, jak bude fungovat a zda stojí za ty peníze, co se ofiko prodává. Jinak jsem zjistil, že nikde krom samolepky na deklu není žádné číslo, výrobní štítek ani žádné jiné označení. Dokonce i na bloku nikde nic není, pouze na mrazovce písmena HK. Jen nevím, zda to mám brát jako výhodu, či nevýhodu.

Jsem zvědavej, jak bude fungovat a zda stojí za ty peníze, co se ofiko prodává. Jinak jsem zjistil, že nikde krom samolepky na deklu není žádné číslo, výrobní štítek ani žádné jiné označení. Dokonce i na bloku nikde nic není, pouze na mrazovce písmena HK. Jen nevím, zda to mám brát jako výhodu, či nevýhodu.

-
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 35
Nekoupil jsi špatně. Je to sorta cinanna, co si na značku nehraje. Primarne pro vnitřní trh.
Jenom pro jistotu
Rozebrat a vycistit karbec od zbytku po obrabeni.
Vyměnit olej v noze, taky tam asi spona bude.
S péčí zajet a bude ti spolehlive sloužit
Pomer cema/uzitna hodnota velmi dobrý.
Jenom pro jistotu
Rozebrat a vycistit karbec od zbytku po obrabeni.
Vyměnit olej v noze, taky tam asi spona bude.
S péčí zajet a bude ti spolehlive sloužit
Pomer cema/uzitna hodnota velmi dobrý.
- Viky_CZ
- zkušený harcovník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
Vypada to jako supr kseft, dokud na tom nekdo nezacne hledat CE. Ale jak rikas, lepsi nez nejakej olitanej Tomos.
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Kdo by na neregistrovanem mototoru hledal CE to jako by zo chtel hledat na tumleru
Viky_CZ píše:Vypada to jako supr kseft, dokud na tom nekdo nezacne hledat CE. Ale jak rikas, lepsi nez nejakej olitanej Tomos.
CE nikdo nemůže hledat. U toho motoru je nezjistitelné, jak je starý, jakou má kubaturu, jaký má výkon, prostě nic. Není na něm jediný štítek, žádné vyražené číslo, výrobní číslo, typový kód, ani číslo třeba napsané fixou, prostě nic.
Tak dnes první test a první fáze záběhu. Docela mě překvapilo jak je oproti ostatním 2t co znám tichej. Úplně první start se podařil na druhé zatáhnutí. Pak i v dnešní zimě po hodinové pauze chytl na první zatáhnutí. Vše jde krásně jak má, a oproti mým starým Johnsonům reaguje úplně báječně na plyn a i v nízkejch má parádní tah.
https://youtu.be/5__lhrJy5Fo
https://youtu.be/5__lhrJy5Fo
- shooter
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 8
Já ti nevím, ale připomíná mi to deklama Mercuryho ? Možná že i díly budou sedět jako Yamaha a Parsun
Krátkou zimu
Šutrák

Krátkou zimu
Šutrák
-
- nováček na fóru
- Reputace: 0
Dá se to koupit někde v cz?Našel jsem to jen na ebay nebo Amazonu.Diky
shooter píše:Já ti nevím, ale připomíná mi to deklama Mercuryho ? Možná že i díly budou sedět jako Yamaha a Parsun![]()
Krátkou zimu
Šutrák
Prej střeva jsou okopčená Suzuki a u čryřtaktu prej Tohatsu. Jinak z venku vypadají téměř stejně, jen ten 2t má navíc interní nádrž.
Též ti přeju brzké spuštění. Třeba zas připluji...
valachiagardens píše:Dá se to koupit někde v cz?Našel jsem to jen na ebay nebo Amazonu.Diky
Na ebay se dají najít i skladem v EU za cenu kolem 14tis. U nás jsem na ně nenarazil. Já ho koupil u nás, ale není to z ofiko kšeftu. Byl to jediný kus a pro mě neznámého původu.
-
- nováček na fóru
- Reputace: 0
Tak po záběhu v sudu dnes proběhl první ostrý test na Labi. Na lodičce s dosti nevhodným tvarem trupu to dělalo podle gps 16 - 18km/h.
https://youtu.be/T6bvLMTqLQk
https://youtu.be/T6bvLMTqLQk