Ani nevím, jestli bylo Orlíků více typů. Já chtěl původně koupit člun na ryby tak jsem si vyhlídl Tummler s gumákem od gumotexu ale to se mi nepovedlo koupit. Ten člun byl jak cedník a motor samotný mi nechtěli prodat. Tak jsem hledal dál po inzerátech a narazil jsem na hliníkovou pramici za super cenu vše jsem dojednal a o víkendu jsem pro ni měl jet ale v pátek odpoledne mi přišla SMS že loď je prodaná. V návalu vzteku a smutku jsem ještě večer na razil na inzerát kde byly na prodej dva Orlíky tuším za 4500,- Kč. Napsal jsem email a druhý den valil přes celou republiku pro motory do kterých jsem se zamiloval. Až o měsíc později se mi podařilo sehnat stejný hliníkový člun jako byl ten pro který jsem měl jet.

Orlík jsem dával dohromady necelé dva roky.

Rozebral jsem ho do posledního šroubečku, očistil ze všeho barvu, nakoupil na něho některé nové díly a celé to znovu složil a nastříkal barvou. První motor už mám hotový a na druhý se chystám na podzim. Přes léto chci dělat na lodi a na novém elektro motoru.
Já tam mám také vůli, která bude způsobena vychozenými umělohmotnými kroužky, ale zatím to neřeším. Bohužel majitelé, kteří ho měli přede mnou se ho také občas snažily opravit, ale napáchali na něm spíše škodu. Všude nateklí silikon a pomlácené díly kladivem (nechtělo se jim díly nahřívat a mrazit tak to tam namlátily). Chce to u toho trochu přemýšlet a dělat to trochu po staru. Já osobně použil na přetěsnění motoru hermetik i když není ideální to já vím, ale byl doma a z mého pohledu je lepší než silikon. Jinak jsem vše pěkně nahříval a rozložit to šlo krásně stačilo poklepat kladívkem přes dřevěný hranol. Divil jsem se jak je ten Orlík krásně zpracovaný.