GO Orlíku 3
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- packa
- zkušený harcovník
- Reputace: 12
Re: GO Orlíku 3
zkus to na http://www.vape.cz -treba by tam slo neco napasovat
mně se zadá hodně podobný zapalování z lištové sekačky MF 70
http://www.garden-machines.net/zapalova ... f-70-i198/
http://www.agrozetshop.cz/magneto-zapal ... GwodYssIeg
https://www.google.cz/search?q=zapalov% ... AQ#imgrc=_
chtělo by to ozkoušet.
http://www.garden-machines.net/zapalova ... f-70-i198/
http://www.agrozetshop.cz/magneto-zapal ... GwodYssIeg
https://www.google.cz/search?q=zapalov% ... AQ#imgrc=_
chtělo by to ozkoušet.

Tak už se mi to podařilo i nafotit. Do budoucna přibydou i fotky z „akce“. Teď makám intenzivně na lodi, aby to na vodě vypadalo pěkně.
bohužel motor není zcela v originálním stavu. 
Jakou myslíte že má tento motor cenu? Ne že bych ho chtěl prodávat pro mě má totiž cenu nevyčíslitelnou, ale jen mě to tak zajímá.

Jakou myslíte že má tento motor cenu? Ne že bych ho chtěl prodávat pro mě má totiž cenu nevyčíslitelnou, ale jen mě to tak zajímá.

Kloubouk dolů hezká práce všechna čest detailům. To bych se bál dát do vody 

Ahoj
jsem novým vlastníkem Orlíku a potřebuji pár rad,je motor mazán pouze benzínem s olejem nebo má nějakou stálou olejovou náplň.
Děkuji
Martin
jsem novým vlastníkem Orlíku a potřebuji pár rad,je motor mazán pouze benzínem s olejem nebo má nějakou stálou olejovou náplň.
Děkuji
Martin
Ahoj, motor jako takový je mazaný směsí benzínu a oleje. Žádnou další olejovou náplň v motoru jsem neměl, v uhlové převodovce v noze jsem měl náplň vazelíny. 

-
- nováček na fóru
- Reputace: 2
Zdravím, pořídil jsem si motor orlík 3, tak bych měl na vás pár otázek ohledně jeho znovu zprovoznění. Nevíte co tam má Butch za karburátor?? Píše na 1. straně že Mikuny, ale potřeboval bych vědět jaký je to přesně typ a jestli se musí dělat nějaká redukce aby to šlo na motor. Mám tam sice originál Jikov, ale má zmordovanou jehlu + plovák + jehlové sedlo a netěsní - přetéká....
Dál bych vás chtěl požádat, jestli tady má ještě někdo pdf/dwg výkresy těsnění, jestli by mě to mohl poslat- byl bych mu vděčnej...
Používáte originál zapalování, nebo jste to nějak upravovali, mě přijde že hází poměrně malou jiskru. Stačí mokřejší svíčka a už mě to neháže.
Kdyby z vás měl někdo náhradní svěrku, kterou se motor přichytává k lodi, tak rád odkoupím....(původní majitel těsně než jsem si pro motor dojel, tak ji stačil ulomit
, zatím to svařím TIGem, ale nevím jak to bude dlouho držet).
Díky za odpovědi.
Dál bych vás chtěl požádat, jestli tady má ještě někdo pdf/dwg výkresy těsnění, jestli by mě to mohl poslat- byl bych mu vděčnej...

Používáte originál zapalování, nebo jste to nějak upravovali, mě přijde že hází poměrně malou jiskru. Stačí mokřejší svíčka a už mě to neháže.
Kdyby z vás měl někdo náhradní svěrku, kterou se motor přichytává k lodi, tak rád odkoupím....(původní majitel těsně než jsem si pro motor dojel, tak ji stačil ulomit

Díky za odpovědi.
Ahoj, o karburátoru Mikuny jsem také přemýšlel, ale protože se mi podařilo úspěšně rozchodit originál Jikov tak jsem od toho upustil. Na originální Jikov 2914 HZ se dá sehnat snad ještě úplně všechno. Je totiž stejný jako na pařezu (Jawa 555) a díly na něho mají na těchto stránkách http://www.fichtlkramek.cz/zbozi/pionyr ... anka3.html Já používám originální zapalování jiskru sice nehází bůh ví jakou, ale od té doby, kdy jsem přišel jak na to, tak mi motor chytá dobře. Důležité je správné nastavení svíčky a zapalování. Těsnění se pokusím nalézt. 

-
- nováček na fóru
Ahoj, no já tam mám právě karburátor Jikov 2916 (šroubovací víčko u plováku) - dával se na manety, a na to jsem nikde náhradní díly nenašel. Takže bud´ musím sehnat karbec na pařeza, nebo mě právě zajímal ten Buttchovo - Mikuni. Jinak k jaké mu nejlepšímu nastavení zapalka jsi došel. Já mám předstih 3, odtrh 0,3 a na svíčce od "oka" tak 0,2. Jinak se mě nelíbí moc vejfuk do vody, mám strach že budou za mnou mastná oka, jezdil si sním už na vodě???Jinak kdyby se tě podařilo najít ty těsnění tak mě to prosím pošli na L.vintr@seznam.cz.Díky
Ahoj, já jsem sháněl náhradní díly na karburátor v Chrudimi v obchodě, kde mají na staré motorky asi úplně všechno.
Krám se jmenuje Moto Havel. K tomu nastavení zapalování předstih mám 3 mm, odtrh 0,4 a vzdálenost elektrod na svíčce 0,6 mm. Všechny hodnoty měřím měrkami a šuplerou. startuji to tak že úplně zavřu vějíř na filtru sání, dám plný plyn a malinko zvednu hladinu v karburátoru a pak to nastartuji 1-3 zataženími. Výfuk do vody mi mastná oka nedělá. Myslím že je jedno jestli výfuk končí nad vodou a nebo přímo ve vodě. Těsnění ti zašlu zítra. 

-
- nováček na fóru
Ahoj, Hotte děkuji za zaslání těsnění na Orlíka. Protože mě motor pořád neběhal, tak jsem se dal do rozebírání. Možná jeden z důvodů proč mě neběhal (kromě karbecu) bylo špatné dufero na klice pod šoupátkem, nemělo vůbec břit...Co mě ale víc štve je, že v místě kde se dotýká gufero kliky, tak je klika orezlá. Budu to muset dát asi někam přebrousit, bez toho by to gufero dlouho nevydrželo....válec a ojnice jsou OK. Vyměním gufera ložiska a těsnění a uvidím, jestli půjde. Karbec jsem nakonec sehnal z pařeza....
Prozatím dám fotky pouze z renovace lodě, kterou jsem dělal v létě...
Prozatím dám fotky pouze z renovace lodě, kterou jsem dělal v létě...
Moc hezká lodočka! Monika? A takovej blbej dotaz, co je to za číslo na přídi?
-
- nováček na fóru
Díky, název loďky neznám, původní majitel povídal ze ji kupoval asi před 40 lety. To číslo jsem si tam dal protože jsem ji chtěl pres sezonu kotvit na Lipne (registrační číslo), ale nakonec ji tam stejně neparkuju, protože jsem mel strach ze me ji někdo ukradne. Po tom co jsem na ni strávil času si jí tam raci pokaždé dovezu 

- maxik1958
- zkušený harcovník
- Reputace: 36
- Kontaktovat uživatele:
Je to Monika..... 

- ferdas
- aktívní jachtař
Mám pocit, že je to Lucie - předchůdkyně Moniky, výroba v časech ČSSR. Monika má integrované sedačky a je komplet laminátová, včetně svrchní části.
- maxik1958
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím že to je obráceně, ale hádat se nechci. Lucie myslím měla laminátové borty, a prostřední laminátovou sedačku.... 

jojo, taky souhlas
nejmensi byla Monika, potom Lucie a nakonec velka Dana
tu Danu ma v rozpracovanym stavu sousedka a docela rada by se ji zbavila
nejmensi byla Monika, potom Lucie a nakonec velka Dana
tu Danu ma v rozpracovanym stavu sousedka a docela rada by se ji zbavila
Ahoj, rádo se stalo. Orlík je Zweitakt, takže gufera na klice dělají hodně. Já už rozebírám druhý Orlík teď ho dubu očišťovat od staré barvy. Orezlou kliku jsem řešil u opravy Pionýra, ale byla jen málo tak jsem ji pastou vyleštil. Já u svého Orlíka měnil také všechny ložiska a gufera (někde bych našel jejich seznam). K tomu karburátoru, myslím že pařez má jiný rozměr trysky.
Máš krásnou loď ani se ti nedivým že ji raději vozíš domů.
Já mám hliníkovou loď a také renovuji ale jde mi to pomalu protože mám rozdělaných moc věcí na jednou mám doma rozebraný ještě starý elektro-závěsný motor. Chtěl bych z ní mít do budoucna malý bassboat.
Mám jeden dotaz myslíte, že by šla jedna z lodiček Monika, Lucie, Dana upravit na plachetnici? Já bych totiž chtěl univerzální loď něco jako je Delphin 140 http://www.faltbootbasteln.de/fbb-segelfaltboot.html to se mi moc líbí.
A ještě mám vlastně ještě druhý dotaz. Nevíte, jestli se někde v Čechách koná sraz vodních veteránů?

Máš krásnou loď ani se ti nedivým že ji raději vozíš domů.

Mám jeden dotaz myslíte, že by šla jedna z lodiček Monika, Lucie, Dana upravit na plachetnici? Já bych totiž chtěl univerzální loď něco jako je Delphin 140 http://www.faltbootbasteln.de/fbb-segelfaltboot.html to se mi moc líbí.
A ještě mám vlastně ještě druhý dotaz. Nevíte, jestli se někde v Čechách koná sraz vodních veteránů?

- ferdas
- aktívní jachtař
hotte: návod na oplachtěnou Moniku vyšel v USS (Urob si sám) v roce 1979 a tady na JI je ke stažení ve formátu .pdf (v sekci "Může se hodit")
Doplněno: kdyby Ti to nešlo stáhnout, dej vědět, pošlu.
Doplněno: kdyby Ti to nešlo stáhnout, dej vědět, pošlu.
- packa
- zkušený harcovník
Hotte-není to sice sraz veteranu ale každe jaro v kvetnu se nekde slezem-pristi rok by mel byt Orlik
lukas1.3-pokud chceš ten třmen-je k maní
mam dvoupláštovou 3metrovou pramicku kupovanou v 80-tych letech jako Monika-vyroba tusim Sportjacht Modřany tak nevim
lukas1.3-pokud chceš ten třmen-je k maní
mam dvoupláštovou 3metrovou pramicku kupovanou v 80-tych letech jako Monika-vyroba tusim Sportjacht Modřany tak nevim
-
- nováček na fóru
Ahoj, packa - o ten třmen mám určitě zájem.Mám už to sice svařené ale není při dotažení tak tuhej jako ten zdravej.Napis co by jsi si za to představoval nejlépe asi na mail a do mluvíme se (adresa atd..).
L.vintr@seznam.cz
Přidávám fotku třmenu, který potřebuji...
Diky
L.vintr@seznam.cz
Přidávám fotku třmenu, který potřebuji...
Diky
Ferdas: stáhnout mi to nejde.
Mohl bych tě poprosit, zda bys mi to poslal. Můj email je cach.ondra@seznam.cz Mockrát děkuji.
Myslím, že by mohla být Monika být bezva univerzální loďka.
Packa: rád bych se přijel podívat. Tyhle „starý“ lodičky mě fascinují.

Packa: rád bych se přijel podívat. Tyhle „starý“ lodičky mě fascinují.

- packa
- zkušený harcovník
hotte-klidne se zastav-možna najdu i ten planek
lukas1.3-jo je to ono
a kdybyste si do profilu doplnili bydliště tak by se to dalo možna doručit i bez pošty
lukas1.3-jo je to ono
a kdybyste si do profilu doplnili bydliště tak by se to dalo možna doručit i bez pošty
-
- nováček na fóru
packa- doplnil jsem adresu... 

-
- nováček na fóru
Čau packo, domluvíme se teda na tom třmenu?