Přestavba na hydraulické řazení

Firmy, technika, servis, údržba, zkušenosti apod.

Moderátoři: Pepa, david, vilma

Uživatelský avatar
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2289
Registrován: ned led 02, 2011 1:00 am
Reputace: 42
Bydliště: Tynec n/L
Kontaktovat uživatele:

Re: Přestavba na hydraulické řazení

Příspěvekod Viky_CZ » čtv lis 19, 2020 12:17 pm

S trochou stesti by mohly jit vyuzit komponenty hydraulickyho ovladani spojky z auta, ne? Ale to samozrejme nejsou dvoucinny pisty, takze to nebude uplne idealni.
Uživatelský avatar
Fulda
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: pon lis 20, 2006 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Plzeň, Hracholusky,
Kontaktovat uživatele:

Re: Přestavba na hydraulické řazení

Příspěvekod Fulda » čtv lis 19, 2020 1:13 pm

Viky máš pravdu, mé myšlenky se ubírají podobným směrem. Samozřejmě to musí mít dvojčinné písty, protože je potřeba stavět 3 polohy. Mně jde o to jestli je možné ovládat větším pístem, za použití páky, menší píst. Chci se vyhnout čerpadlu.
david
moderátor
Příspěvky: 5728
Registrován: pon led 02, 2006 9:30 pm
Reputace: 209
Bydliště: loď,momentálně v Davli

Re: Přestavba na hydraulické řazení

Příspěvekod david » čtv lis 19, 2020 2:35 pm

V hydraulice je lépe honit malým pístem velkej. Je to přesnější a znásobíš ovládací sílu.
.
Mimochodem, daleko jednodušší by bylo na bowdenu u motoru udělat převod do pravého úhlu, aby ses s ním dostal podél zádě a ne kolmo na motor
Uživatelský avatar
Fulda
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: pon lis 20, 2006 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Plzeň, Hracholusky,
Kontaktovat uživatele:

Re: Přestavba na hydraulické řazení

Příspěvekod Fulda » čtv lis 19, 2020 4:59 pm

Davide díky za radu s tím pístem. S bovdenem mám problém, protože po stranách motoru je také málo místa a motorem řídím loď.
Uživatelský avatar
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2289
Registrován: ned led 02, 2011 1:00 am
Reputace: 42
Bydliště: Tynec n/L
Kontaktovat uživatele:

Re: Přestavba na hydraulické řazení

Příspěvekod Viky_CZ » čtv lis 19, 2020 6:55 pm

Tak ho dej smerem nahoru, tam misto je ne? :D
david
moderátor
Příspěvky: 5728
Registrován: pon led 02, 2006 9:30 pm
Reputace: 209
Bydliště: loď,momentálně v Davli

Re: Přestavba na hydraulické řazení

Příspěvekod david » čtv lis 19, 2020 10:10 pm

Asi z toho důvodu, že to žádný výrobce nedělá. Když, tak v elektrické.
Uživatelský avatar
veltrusak
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 58
Registrován: stř srp 25, 2010 2:00 am
Reputace: 1

Re: Přestavba na hydraulické řazení

Příspěvekod veltrusak » pon pro 07, 2020 11:26 am

Ahoj.Prominte,moc to nechápu.Není lepší zakoupit origo hydraulické řízení?Letos jsem ho montoval a super.
Uživatelský avatar
Fulda
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: pon lis 20, 2006 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Plzeň, Hracholusky,
Kontaktovat uživatele:

Re: Přestavba na hydraulické řazení

Příspěvekod Fulda » úte pro 08, 2020 8:40 am

Prosím čtěte pozorně nadpis, já neřeším řízení ale ŘAZENÍ.
Uživatelský avatar
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2289
Registrován: ned led 02, 2011 1:00 am
Reputace: 42
Bydliště: Tynec n/L
Kontaktovat uživatele:

Re: Přestavba na hydraulické řazení

Příspěvekod Viky_CZ » čtv pro 10, 2020 7:24 pm

Znas tu teorii, ze lidi nevidi to, co jim hlava nedovoli? :)
Mne to taky trvalo a to jsem pro kazdou spatnost.
Uživatelský avatar
shooter
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 376
Registrován: pon pro 01, 2008 1:00 am
Reputace: 7
Bydliště: Pilsen(urqell)

Re: Přestavba na hydraulické řazení

Příspěvekod shooter » stř čer 02, 2021 10:10 pm

Ahoj
Jak jsem slíbil tak činím. Tady na videu je vidět jak to mám udělaný já. Jsou to obyčejný Festo písty, hadice jsou vzduchařský 6mm, je to naplněný olejem od festa do přimazávacích jednotek a řazení je originál myslím vetus. Páchal to už minulej majitel a je to tam od roku 95. Jen měl problémy s odvzdušněním ale já to mám přes 2 T kusy a 2 stříkačky a funguje to perfektně. Jo a na kontrolním čúrku mám hadičku s průtokovou vrtulkou. Mám totiž motor v šachtě a nevidím čůrek. Tak jsem na toto udělal průhledítko a vidím že motor chladí.
Řazení


Šutrák
Uživatelský avatar
ficcus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1658
Registrován: stř pro 28, 2005 7:02 pm
Reputace: 32
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Přestavba na hydraulické řazení

Příspěvekod ficcus » čtv čer 03, 2021 9:49 pm

Prosím tě, co je zač ta průtoková vrtulka? Dobrá myšlenka.
Uživatelský avatar
shooter
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 376
Registrován: pon pro 01, 2008 1:00 am
Reputace: 7
Bydliště: Pilsen(urqell)

Re: Přestavba na hydraulické řazení

Příspěvekod shooter » čtv čer 03, 2021 10:10 pm

ficcus píše:Prosím tě, co je zač ta průtoková vrtulka? Dobrá myšlenka.

Nejdřív jsem měl tady koupenou celoplastovou, Používá se to na doplňováni desilky pro baterky na VZV. Je to na mým youtube ve videích teď jsem objednal na Aliexpressu jmenuje se to Flow controll ale je to blbý, má to vrtulku která tam nesedí takže jsem to vyrobil na 3D tiskárně - víc lopatek a upravená velikost (kdyby někdo chtěl STL nebo vytisknutou tak poskytnu) pro členy za děkuju. S touhle vrtulkou je to funkční.
Původní majitel měl jen čůrek do šachty, takže spíš bez kontroly. Já raděj vidím že tam něco teče.
Šutrák

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti