Přívěsné motory SeaKing

Firmy, technika, servis, údržba, zkušenosti apod.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

sraierzd
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Přívěsné motory SeaKing

Příspěvekod sraierzd » pon čer 08, 2009 3:59 pm

Ahoj, přemýšlím o koupi nového motoru na svůj gumák a narazil jsem na laciné motory SeaKing. Máte s nimi někdo nějaké zkušenosti ??? Díky Zdeněk
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 5

Příspěvekod tataS » pon čer 08, 2009 6:03 pm

Vypadá jakoby z oka vypadl Parsunu. I TTD jsou shodné. Akorát nabízejí menší výběr typů. Neudal jsi zdroj ani odkaz. Našel jsem to
pouze tady: http://eshop.strojnivybaveni.cz/index.p ... dni-motory Mám silné podezření,
že se jedná o stejného výrobce a tak bude asi i kvalita stejná.
pivovarnik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pivovarnik » pon čer 08, 2009 8:35 pm

tohle je vážně parsun jak vyšitý..parametry plně odpovídají,tak si přečti vlákno v lodních motorech,tam to David popisuje.
Já jsem ted ale zvažoval jeho koupi na 007 a výrobce řekl,že jej asi budou stahovat z prodeje kvůli kvalitě,tak že rozhodnutí je na snadě....
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » pon čer 08, 2009 8:52 pm

Servisáci tvrdí, že Parsuny jsou ve slušné kvalitě až od 10, spíše 15HP. Prodává se ovšem všelicos a ty prastaré šroty co zde někteří
se snaží zprovoznit ze šrotu bývají ještě horší. Tím vývojem od šrotu, který někdo dostane, nebo "výhodně" koupí a před tím než se
ho zase zbaví a pořídí si na základě osobních zkušeností (bez nich by nikomu nevěřil, že si ten šrot nemá brát) pořídí něco slušnějšího
neřkuli nového si prošla většina majitelů člunů.
sraierzd
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod sraierzd » pon čer 08, 2009 9:46 pm

tataS píše:Vypadá jakoby z oka vypadl Parsunu. I TTD jsou shodné. Akorát nabízejí menší výběr typů. Neudal jsi zdroj ani odkaz. Našel jsem to
pouze tady: http://eshop.strojnivybaveni.cz/index.p ... dni-motory Mám silné podezření,
že se jedná o stejného výrobce a tak bude asi i kvalita stejná.

Jo, jo, našel jsem to na tomhle webu. Chci koupit 5HP.

tataS píše:Servisáci tvrdí, že Parsuny jsou ve slušné kvalitě až od 10, spíše 15HP.

Ve vláknu o Parsunech jsem se dočetl, že nejsou špatné. Ten motor budu používat sporadicky, ale zase bych chtěl, aby byl spolehlivý. Teď ale tedy nevím, přeci jenom rozdíl ceny je značný, ale abych koupil shit, to mi zase za to nestojí. Co tedy poradíte?

Zdeněk
RudaK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod RudaK » pon čer 08, 2009 9:58 pm

Jestli ti stačí 2,5HP tak tady je slušný http://www.vltava2000.cz/marinesport/go ... mentID=395 Mám ho roky jako záložák a chytá na první nastartování a za ty peníe :good:
Ahoj Ruda
sraierzd
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod sraierzd » úte čer 09, 2009 12:13 pm

RudaK píše:Jestli ti stačí 2,5HP

Právě že nestačí. Pro můj člun 380 cm a použití na potápění by byl optimální 15-25HP. Při mé četnosti ježdění (1-2 cesty po Vltavě a Labi za rok, jinak popojíždění po Slapech a Orlíku 10x/rok, 1x 14 dní dovolená u moře) by to byla moc velká cena, na druhou stranu půjčováním motoru ty peníze utratím za 2 roky a ještě jsem časově omezen. Měl jsem Evinrude 6HP, ale ten teď nemohu použít (zákon o 25 letech stáří, a už je taky dost v dezolátním stavu).

Prostě vychází z toho 5HP jako hnusný kompromis ceny a bezproblémovosti a bezpapírovosti použití vzhledem k předpisům.

Teď je otázka jaký. Našel jsem
Tohatsu ~30.000
Suzuki ~30.000
Honda ~34.000
Parsun ~20.000 (možná i SeaKing)
Mercury ~32.000

Nechci se tím motorem moc zabývat, chci aby fungoval, na druhou stranu ho budu využívat sporadicky.
Co poradíte ?

Zdeněk
teista
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

Příspěvekod teista » úte čer 09, 2009 12:52 pm

Ahoj, ještě je tady tato možnost: http://www.gruendl.de/bootszubehoer/mot ... hatsu.html Denis už to tady několikrát vzpomínal, je to za dobré kačky.
F.
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » úte čer 09, 2009 1:25 pm

V Czech marine v Č Buďejice jde koupit Suzukit 6HP s úpravou na 5HP vložkou v sání a ofic. papírem o přestavbě. Není to nijak
plombované. Ten 1HP je znát. Cena byla asi 1200EUR. Již se o tom dost psalo v tomto topiku. Není to nic moc ale mě to pro stejné
podmínky provozu stačí.

Zpět na