koupe noveho motoru 40PS
Moderátoři: vilma, Pepa, david
koupe noveho motoru 40PS
Ahoj.potřebuji zakoupit motor tak 40 koní,bud starší,nebo zánovní.Znáte nějakého prodejce,bazar,dovozce,na koho se mám obrátit.nebráním se novému.Potřebuji ho přihlásit,tak doklady určitě.Děkuji.
- kaptn
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: koupe noveho motoru 40PS
veltrusak píše:Ahoj.potřebuji zakoupit motor tak 40 koní,bud starší,nebo zánovní.Znáte nějakého prodejce,bazar,dovozce,na koho se mám obrátit.nebráním se novému.Potřebuji ho přihlásit,tak doklady určitě.Děkuji.
Chybí alespoň základní údaje,...zda lodní,pevný,přívěsný,benzín-diesel,....

- kaptn
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
veltrusak píše:Ahoj.Ještě jeden dotaz.Jak velký motor na motoráka,délka 4,7m,hmotnost 300kg,šířka 1,6m?Dno je "véčko" 21 stupnů,sportovní člun.Výrobce 40-85PS.Chci těch uváděných 40-50.Stačí na svižnou jízdu?Děkuji.

2.je tu toho probíráno tolikrát,že....

- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Mám presne tak velký čln ako ty a napočítal som, že stačí 40 koní, ale ak bude 50, tak plne naložený budem mať 15 kg na 1 koňa, čo si myslím že je super. Kamarát gabo má podobne velký čln, Vovský tiež a s 50 koňami to jazdí velmi dobre pri nízkej spotrebe.
Motor som kúpil u predajcu Yachter v Bratislave.
Motor som kúpil u predajcu Yachter v Bratislave.
- kaptn
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
[quote="Denis"]Mám presne tak velký čln ako ty a napočítal som, že stačí 40 koní, ale ak bude 50, tak plne naložený budem mať 15 kg na 1 koňa, čo si myslím že je super. Kamarát gabo má podobne velký čln, Vovský tiež a s 50 koňami to jazdí velmi dobre pri nízkej spotrebe.
I proti proudu ,např. do Vídně?
I proti proudu ,např. do Vídně?

Naposledy upravil(a) kaptn dne pát říj 25, 2013 8:54 am, celkem upraveno 1 x.
Ahoj.Omlouvám se,forum jsem ještě moc nečetl,ale již se snažím.Lod budu využívat asi jen na přehradě,tak do Vídně proti proudu asi ne,ale určitě krásná projíždka.jezdím na malé plachetce na Orlíku a stále pokukuji po cestě směr Budějovice,to bych rád .Člun je čtyřmístný,tak těch 40-50Ps asi bude stačit.Dal jsem inzerát a již se něco rýsuje.Tohatsu M50 D2 r.v. 03,Johnson 40PS,EFI,r.v.05.Zatím děkuji za Vaše názory.
- Viky_CZ
- zkušený harcovník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:

Na 60km cestu z Bratislavy do Vidne je podle myho potreba aspon 40 litru benzinu. At mas motor 5HP nebo 50HP.
Viky_CZ píše:Dodatecne odneslusneno.
Naposledy upravil(a) Viky_CZ dne sob říj 26, 2013 7:52 am, celkem upraveno 1 x.
- Viky_CZ
- zkušený harcovník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
Dovolim si vyjadrit pohorseni nad vseobecne zde rozsirenym nazorem, ze vlastniky 5HP motoru jsou vyhradne nesvepravni jedinci.
Viky_CZ píše:Dodatecne jsem se usmernil.
Naposledy upravil(a) Viky_CZ dne sob říj 26, 2013 7:56 am, celkem upraveno 3 x.
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Geusi, spotrebu neriešia len tí, čo jazdia od nikial nikam a aj to len občas
. Tí čo spotrebu riešia, majú na to rôzne dôvody. Základný dôvod je, že keď vyrazím na nejakú plavbu, tak chcem aspoň orientačne vedieť, kolko benzínu mám zobrať. Ak vyrazím na dlhú plavbu, tak chcem aspoň orientačne naplánovať kde budem musieť tankovať.
Premotorovaná loď nemusí jazdiť v tak vysokých otáčkach ako motor slabý a paradoxne môže mať silnejší motor nižšiu spotrebu, ako na plné pecky vrčiaci slabší motor. Takže u niekoho EGO, u niekoho chladný kalkul.
Ďalšia vec je cestovná rýchlosť. S dedkom na plavbe to bolo super, ale valiť sa rýchlosťou 6 km som dokázal max. dve hodiny a potom mi začali klipkať oči. Každý má samozrejme svoju predstavu o cestovnej rýchlosti, ale aj o tom akú mieru komfortu vyžaduje. A pretože vieme, že komfort na plavbe niečo váži, tak výsledkom našich požiadaviek je velkosť lode a sila motoru. A ako vieme, výsledok týchto troch paramatrov, teda velkosť lode, sila motoru a cestovná rýchlosť nám dáva výsledok spotrebu.
A hlavne neberte to moc vážne, jazdíme pre radosť, nie pretože musíme.

Premotorovaná loď nemusí jazdiť v tak vysokých otáčkach ako motor slabý a paradoxne môže mať silnejší motor nižšiu spotrebu, ako na plné pecky vrčiaci slabší motor. Takže u niekoho EGO, u niekoho chladný kalkul.
Ďalšia vec je cestovná rýchlosť. S dedkom na plavbe to bolo super, ale valiť sa rýchlosťou 6 km som dokázal max. dve hodiny a potom mi začali klipkať oči. Každý má samozrejme svoju predstavu o cestovnej rýchlosti, ale aj o tom akú mieru komfortu vyžaduje. A pretože vieme, že komfort na plavbe niečo váži, tak výsledkom našich požiadaviek je velkosť lode a sila motoru. A ako vieme, výsledok týchto troch paramatrov, teda velkosť lode, sila motoru a cestovná rýchlosť nám dáva výsledok spotrebu.
A hlavne neberte to moc vážne, jazdíme pre radosť, nie pretože musíme.
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Já také chtěl vědět kolik mi to žere na hodinu ale jen kvůli dojezdu abych někde pak nechodil pro naftu 10 kiláků. Proti pětikoňkám nic nemám taky mám i slabé motory na člunech. Ale První věc tu byla,že chce poradit jaký motor a ohledně spotřeby se vúbec neptal. Je jasné že s 70ka pojede ve skluzu rychle na 60 % A ŽERE minimum a 40 s tou samou lodí pojede naplno a spotřeba bude vyšší. jezdíme pro zábavu a každý se snaží šetřit.