Jak na dálkový ovladač k motoru zn. Quicksilver ?
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Jak na dálkový ovladač k motoru zn. Quicksilver ?
Jde mi o to jak to funguje ...
-
- moderátor
- Reputace: 234
Re: Jak na dálkový ovladač k motoru zn. Quicksilver ? Měl jsme jen motory bez něj a mám teď jednopáku ...Jak to funguje
Pistolka píše:Jde mi o to jak to funguje ...
jednopáka nejdřív zařadí a pak přidává plyn. neznám motory Quicksilver, ale Mercury jo

Re: Jak na dálkový ovladač k motoru zn. Quicksilver ? Měl jsme jen motory bez něj a mám teď jednopáku ...Jak to funguje
Ano myslel jsem značku jednopáky .. Takže se zařadí a pak se pustí zespoda ta červená pojistka a dá se přidávat plyn ..nebo jak přesně? Pak je nahoře taková páčka asi sytič ? Zepředu kolečko je na co .? Nějaký trim ? Díky ... jezdil jsme jen s piny tak jsme dutej ...
- lynx
- zkušený harcovník
- Reputace: 418
Bezva název tématu. Jen trochu krátkej, ne? 

-
- moderátor
těch modelů je tři pr ele, každej jinej, těžko hádat co máš
v základu - červený zespoda šaltpáky je aretace v neutrálu , páčka nahoře je přidání volnoběžného plynu v neutrálu. kolečko zepředu by mohlo a nemuselo být na regulaci síly ovládání páky. Taky by to mohlo být na odpojení řazení - po jeho zatlačení se potlačením páky dopředu se jen přidá plyn, nezařadí. Jinak se odpojení řazení dělá přizvednutím páky nahoru, nebo v jejím středu je tlačítko na zamáčknutí.
sytič je buď elektrický - zatlačením klíčku, nebo musíš k motoru.
pokud to je dobře sestavené, páka dopředu je dopředu, dozadu je dozadu.
ještě by tam měl být vypínač výtrhové pojistky. bez jejího nandání nenastartuješ
v základu - červený zespoda šaltpáky je aretace v neutrálu , páčka nahoře je přidání volnoběžného plynu v neutrálu. kolečko zepředu by mohlo a nemuselo být na regulaci síly ovládání páky. Taky by to mohlo být na odpojení řazení - po jeho zatlačení se potlačením páky dopředu se jen přidá plyn, nezařadí. Jinak se odpojení řazení dělá přizvednutím páky nahoru, nebo v jejím středu je tlačítko na zamáčknutí.
sytič je buď elektrický - zatlačením klíčku, nebo musíš k motoru.
pokud to je dobře sestavené, páka dopředu je dopředu, dozadu je dozadu.
ještě by tam měl být vypínač výtrhové pojistky. bez jejího nandání nenastartuješ
Re: Jak na dálkový ovladač k motoru zn. Quicksilver ?
Je to tenhle typ
- Přílohy
-
- images.jpg (6.58 KiB) Zobrazeno 7289 x
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
Máš úplně běžnou páku.
pohybem dopředu nejdřív zařadíš a pak když pokračuješ, tak to začne přidávat plyn. Stejná funkce je dopředu i dozadu. Kdybys k tomu měl lanka, tak bys to i viděl. Nejdřív se pohybuje jedno (řazení), pak se zastaví a pohybuje se druhý (plyn).
Červený tlačítko zespoda páky ti umožní přidat plyn (pohybem páky) ale bez zařazení rychlosti. Třeba pro nastavení plynu pro startování.
Páčka na straně ovladače je manuální sytič.
pohybem dopředu nejdřív zařadíš a pak když pokračuješ, tak to začne přidávat plyn. Stejná funkce je dopředu i dozadu. Kdybys k tomu měl lanka, tak bys to i viděl. Nejdřív se pohybuje jedno (řazení), pak se zastaví a pohybuje se druhý (plyn).
Červený tlačítko zespoda páky ti umožní přidat plyn (pohybem páky) ale bez zařazení rychlosti. Třeba pro nastavení plynu pro startování.
-
- moderátor
Zdenda12345 píše:
nejni, to by musel mít tři bowdeny, takhle sem to teda ještě neviděl. horní páčka vždycky byla na přidání volnoběhu posunem pláště bowdenu, ne strunou
mmch z fotky je prd vidět, kdyby byl jasnej přesnej typ, dá se najít k němu manuál.
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
david píše:Zdenda12345 píše:
nejni, to by musel mít tři bowdeny, takhle sem to teda ještě neviděl. horní páčka vždycky byla na přidání volnoběhu posunem pláště bowdenu, ne strunou
mmch z fotky je prd vidět, kdyby byl jasnej přesnej typ, dá se najít k němu manuál.
Aha, tak to jsem u toho sytiče nejspíš viděl nějakou samodomo úpravu.

A já si pořád lámu hlavu, jak budu dálkově ovládat sytič, když na páce nemam tu malou páčku.

"Horní páčka" - u většiny motorů: pouze přidává plyn (otevírá škrtící klapu)
Např.: Mercury 40 (2-takt) -start studený: dát plný ruční plyn + zatlačit klíček (elektromagnet. sytič).
Ale např.: Honda BF 90: asi do půlky přidává plyn (otevírá škrtící klapu) a až pak, při větším „přidání“ cvakne na motoru elektromagnet a tím zapne sytič.
Jinak sytič bývá i na motoru - mechanický nebo el. (buďto je ovl. zatlačením klíčku nebo automat)
Např.: Mercury 40 (2-takt) -start studený: dát plný ruční plyn + zatlačit klíček (elektromagnet. sytič).
Ale např.: Honda BF 90: asi do půlky přidává plyn (otevírá škrtící klapu) a až pak, při větším „přidání“ cvakne na motoru elektromagnet a tím zapne sytič.
Jinak sytič bývá i na motoru - mechanický nebo el. (buďto je ovl. zatlačením klíčku nebo automat)
Díky všem za odpovědi , dnes budu instalovat ovladač na loď , tak to snad dopadne ...
Mám první motorák a musím ovládání přidělat i k motoru , který nemá přípravu na dálk. ovládání . Nerezu je ale v dílně naštěstí dost ..))